Hoofdklasse B (zaterdag)- Negen punten uit drie wedstrijden. Een mooiere start van het tweede seizoen in de hoofdklasse hadden de Vogels zich niet kunnen wensen. Na de overwinningen op Sportlust ’46 en Haaglandia wachtte er in principe een moeilijker tegenstander waar de Vogels vooral op sportpark Jaap Riedijk het nogal eens moeilijk mee hadden. Spijkenisse uit is niet altijd een makkie. De uitslag bestuderend (0-3) zou het vandaag een makkie te zijn geweest. Dat was het beslist niet.

Al na twee minuten hadden de Katwijkers de score simpel kunnen openen maar Jaco van de Bent- stand in voor de geblesseerde Martin Onderwater- schoof het leer voorlangs de verlaten kooi van Dyron Bijl. Het had een mooie opsteker kunnen zijn na een goede start van de vandaag weer blauwe Vogels. Weldra bleek de strijd in balans en de gastheren zochten met lange ballen de vleugels. Een aantal corners uit de dadendrang van de thuisclub leverden geen rendement op. Een vrije trap van Rob Zandbergen aan de overzijde echter wel nadat Martijn Tjon-A-Noek onderuit was gehaald. Mitchel Beijersbergen verzilverde de scherp genomen inzet met de kop.

EENS BIJ 002 (2)

Het duel leek in evenwicht met iets meer aanvallende impulsen van de thuisclub die meer gedreven oogden en de meeste persoonlijke duels wonnen. Een aantal corners voor de gastheren kon de Katwijkse defensie echter niet in verlegenheid brengen. De mooiste kans om de 0-1 uit te bouwen was niet aan Mitchel Beijersbergen en Martijn Tjon-A-Noek besteed. Zij lieten het aan elkaar over en uiteindelijk bracht een Spijkenisser pantoffel op het laatste moment redding. Met de marge van 0-1 werd het teatime.

Het eerste part van het tweede bedrijf was in het voordeel van de thuisclub dat behoorlijk aandrong doch zich geen echte kansen wist te scheppen. De beide vleugelverdedigers Sonny ten Hoope en de weer uitstekende Rob Zandbergen hadden wel eens de handen vol aan hun opponenten maar wisten zich goed staande te houden. In het centrum waren Kevin Wijmer en Joey Zandergen paraat. Achter hen wisten zij een attente sluitpost Peter Messemaker die een schot van Melvin van der Pluim tot corner moest verwerken.

EENS BIJ 016 (3)

Captain Sander van der Horst (later in een interview nog aan het woord, red.) maakte weer de nodige kilometers. De meeste van allen. Een van de gevaarlijkste feiten van de thuisclub werd in de kiem gesmoord. De Vogels waren effectiever. Een dieptepass waar spits Martijn Tjon-A-Noek in geloofde en tussen een verdediger en doelman Dyron Bijl als winnaar uit tevoorschijn kwam betekende de 0-2. Een echte spitsengoal. Later zou hij vanaf de elfmeterstip falen nadat invaller Gert Labots was gevloerd. Toen had Bijl er wel goed het oog in.

EENS BIJ 005 (2)

Maar dat deed allemaal niet meer te zake want kort voordien had Pepijn Kooij via de rug van een verdediger de Vogels al in veilige haven geloodst. Vooraf wisten de Vogels dat het geen makkie zou worden op sportpark Jaap Riedijk maar met gedisciplineerd voetbal werd de verkregen voorsprong gecontroleerd. Wellicht kreeg de thuisclub iets te weinig van het goede maar per saldo ging de triomf toch mee naar Katwijk.

De Katwijkse ploeg leidt de dans nu samen met Ter Leede en Noordwijk. De Sassenheimers verrasten weer op Nieuw-Zuid (0-1) en Noordwijk ging als winnaar over de finish op bezoek bij Deltasport (2-3)

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Pepijn Kooij (79. Niels van Veen), Sander van der Horst, Mitchel Beijersbergen, Martijn Tjon-A-Noek, Jaco van der Bent (81. Gert Labots).