Hoofdklasse B (zaterdag)- Trainer Hein van Heek was niet teleurgesteld over de inzet van zijn team maar vond het voetballend niet altijd even best. Maar ook in een mindere wedstrijd, waarin er uiteindelijk met 0-1 bij Deltasport werd gewonnen, kon er na afloop van het duel toch een glimlach af. ,,In de rust had ik tegen de jongens gezegd dat zowel Noordwijk als Ter Leede halverwege de wedstrijd op 1-1 stonden en misschien was dat nodig om er in de tweede helft direct slagvaardiger tegenaan te gaan.”  Uiteindelijk was het invaller Mitchel Beijersbergen die met een kopbal het duel besliste.

Pieter van den Breggen wordt op de huid gezeten
Pieter van den Breggen wordt op de huid gezeten

Over het geheel genomen was het een wedstrijd die wellicht in een gelijkspel had kunnen eindigen. Dat was ook de visie van de Katwijkse oefenmeester. Want veel krachtverschil was er niet tussen de beide teams. Wel een verschil in spelopvatting. Daar waar de gastheren veelal de lange bal hanteerden probeerden de bezoekers het met meer opbouwend voetbal vanuit de verdediging waarin doelman Peter Messemaker, Rob Zandbergen en Kevin Wijmer belangrijke pionnen waren. Doch het tempo lag te laag en de Katwijkse voorwaartsen kwamen pas na een half uur tot het eerste schot van Gert Labots, dat over het aluminium vloog. Een tweede poging van Niels van Veen belandde in de handen van de grabbelende doelman Cheuk-A-Lam. Collega Messemaker kende derhalve meer gevaarlijke situaties voor zijn kooi maar bleef de baas in huis. De rust brak met een bloedeloze 0-0 aan.

Gert Labots vect duel uit met Vlaardingse verdediger
Gert Labots vecht duel uit met Vlaardingse verdediger

Waren de tussenstanden van de concurrenten voor de koppositie doping om er in het tweede bedrijf feller tegenaan te gaan? Blijkbaar wel want nu waren er direct al schoten van Pieter van den Breggen en Rob Zandbergen. Een blok en doelman Cheuk-A-Lam voorkwamen een voorsprong van de bezoekers.. Maar er was wel meer drive in het spel van de Vogels waarneembaar dan in het eerste bedrijf. Dat Van Heek na een kwartier Mitchel Beijersbergen liet opdraven ten koste van Gert Labots, legde hem geen windeieren. Beijersbergen- normaal een vaste waarde – kwam gedreven binnen de lijnen. Zijn kopkracht na een corner betekende de 0-1.

Sandwich voor Rijnvogel
Sandwich voor Rijnvogel

Twee minuten later zou hij het kunstje opnieuw hebben geflikt, maar nu voorkwam de Vlaardingse sluitpost met een voetreflex de 0-2. Met die eventuele voorsprong zou het allemaal wat makkelijker voor de rood-witten (zaterdagmiddag in het blauw) zijn geworden. Ondanks het lichte overwicht bleven de uitvallen van Deltasport uitermate gevaarlijk en ontstonden er een paar gevaarlijke momenten voor het Katwijkse hok. Voor het overige stond de defensie wederom als een huis en werd de nul gekoesterd. Van Heek paste nog een aanvallende wissel toe (Jaco van der Bent voor Martijn Tjon-A-Njoek die niet in het stuk voor kwam, red.) als teken dat hij niet achterover wilde leunen.

Sander van der Horst in het strafbankje bij scheidsrechter Roeleveld
Sander van der Horst in het strafbankje bij scheidsrechter Roeleveld

De slotfase was spannend. Het kon nog alle kanten uit. Uiteindelijk konden de Vogels na het laatste fluitsignaal van arbiter Roeleveld, dat als muziek in de oren klonk, er met de nipte winst vandoor gaan. Door deze zege nestelden de Kooltuinbewoners zich naast Noordwijk aan de kop van de ranglijst en met een beter doelsaldo zelfs op de eerste plaats. Op naar de eerste periodetitel? Over twee weken thuis tegen Jodan Boys zou dat zo maar eens kunnen gebeuren. Maar eerst aanstaande zaterdag thuis tegen Rijnsburgse Boys voor de beker. Ook dat lijkt interessant te worden. Eerder werden de uien al een keer uit de beker geknikkerd door de brigade van Van Heek.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Sander van der Horst, Pepijn Kooij, Martijn Tjon-A-Njoek (74. Jaco van der Bent), Niels van Veen, Gert Labots (58. Mitchel Beijersbergen).

Mitchel Beijersbergen is weer eens de gevierde man aan Katwijkse zijde
Mitchel Beijersbergen is weer eens de gevierde man aan Katwijkse zijde