Hoofdklasse B (zaterdag)- FC Rijnvogels-trainer Hein van Heek wilde na de verdiende zege bij Ter Leede niets weten van een gat met de degradatiezone. ,,Met deze groep moeten we niet eens naar beneden kijken. We willen in het linkerrijtje eindigen, zo hoog mogelijk. En misschien kunnen we nog wel iets uitrichten in de derde periode.’’

In de schaduw van aanstaand kampioen Katwijk en eerste achtervolger Quick Boys draait ook de derde club van het voetbalgekke dorp prima mee in de hoofdklasse. Het gevreesde degradatiespook waart in het debuutseizoen niet rond op de Kooltuin. Rijnvogels blijft fier overeind en mag gezien worden als één van de revelaties van deze jaargang. Het linkerrijtje lonkt nadrukkelijk. Sterker, als de Katwijkers over twee weken thuis weten te winnen van Noordwijk, wippen ze over die uit de topklasse gekukelde ploeg heen naar de zevende plaats.

TL 4 ROB

Voor een andere topklassedegradant bewees Rijnvogels alvast niet onder te doen. Op de winst op Ter Leede viel werkelijk niets af te dingen, vond ook de tot man van de wedstrijd verkozen Youssef Ait El Houssi, die met de Sassenheimers van de derde naar de vierde plaats zakte.

,,Deze nederlaag was dik verdiend. De vroege 1-0 gaf ons weinig rust. Rijnvogels durfde het aan ons snel onder druk te zetten en daar wisten we ons niet onderuit te voetballen. Zeker thuis willen we de tegenstander onze wil opleggen. Dat lukte totaal niet. We liepen steeds verder achteruit, terwijl we juist hadden afgesproken zelf hoog druk te zetten. Maar na de voorsprong hink je teveel op twee gedachten.’’

TL 7 CONSTANTIN

De middenvelder had overigens een groot aandeel in de prachtige 1-0 van Vincent Ammerlaan. In plaats van zelf op doel te volleyen, bewaarde Ait El Houssi het overzicht en legde de bal uit de lucht panklaar op het hoofd van de clubtopscorer, die dit seizoen een patent heeft op kopgoals.

De bezoekers waren niet onder de indruk en beten via een ijverige Martin Onderwater een paar keer flink van zich af. Halverwege de tweede helft was de rechtsbuiten ook daadwerkelijk succesvol. Na een heerlijke dieptepass van Mitchell Beijersbergen, uit stand, schudde hij Raydell Kewal simpel van zich om vervolgens beheerst af te ronden. De centrumverdediger van Ter Leede had toch al niet zijn dag, want ook bij de 1-2 van Beijersbergen liet hij zich, nadat een lange bal door Niels van Veen met het hoofd verlengd werd, makkelijk kloppen in de ruimte in zijn rug.

TL 2 HVB

Het slotakkoord was weer voor Onderwater, die met een fraai lobje Bogdan Constantin het nakijken gaf. De aanvaller, de afgelopen weken flink uit vorm, was duidelijk getergd om zich weer eens in positieve zin te onderscheiden. ,,Dit is de Martin die ik graag zie’’, aldus Van Heek, die tien minuten voor tijd nog werd weggestuurd voor (vermeend) commentaar op de leiding.

Onderwater: ,,Het is mijn geluk dat een aantal concurrenten geblesseerd is en de trainer me blijft opstellen, want als ik op de bank was beland, had ik dat ook goed begrepen. Lekker dat ik zijn vertrouwen nu eindelijk weer eens terugbetaal. Al maakt één zwaluw natuurlijk nog geen zomer. We zijn er echt op gebrand om in het linkerrijtje te eindigen. Als dat in je eerste seizoen als hoofdklasser lukt, heb je het gewoon fantastisch gedaan.’’

TL 26 OMARMING

Ter Leede: Constantin; Boelee (24. Onuoha/63. Van der Plas), Kewal, Kappenberg, Pedrini; Ait El Houssi, Sebrechts, Robertson; Steemers, Dam (75. Scheurs), Ammerlaan.
FC Rijnvogels: Messemaker; J. Zandbergen, Wijmer, Ouwehand; R. Zandbergen; Guijt, Van Veen (88. Van Delft), Van der Horst; Onderwater, Van Beelen (73. Van der Breggen), Beijersbergen.

Ter Leede – FC Rijnvogels 1-3 (1-0). 10. Ammerlaan 1-0, 68. Onderwater 1-1, 78. Beijersbergen 1-2, 85. Onderwater 1-3.Scheidsrechter: De Gans. Toeschouwers: 400.