HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels struikelt over sterk ASWH, maar toch..

FC Rijnvogels struikelt over sterk ASWH, maar toch..

-

Eerste bij007 (Small)

Hoofdklasse B (zaterdag)- FC Rijnvogels is haar ongeslagen thuisrecord kwijt. Een goed resultaat leek er even in te zitten maar toen de 2-0 wegens randje buitenspel werd afgekeurd was dit misschien wel een beslissend moment in de wedstrijd. ,,We waren na een slecht begin goed terug gekomen en als die 2-0 wel gevallen zou zijn, had je een andere wedstrijd gezien”, zo meende de sterk spelende Pieter van den Breggen na afloop. Ook het na een elleboogstoot uitvallen van Niels van Veen – de man in vorm – heeft er geen goed aan gedaan. In de tweede helft sloeg ASWH toe; 1-3.

Eerste bij002 (Small)

Trainer Hein van Heek, die afgelopen week voor het vijfde seizoen bij tekende, was uiteraard een teleurgesteld man. Na een moeilijk begin waarin ASWH fel van leer trok zag hij zijn team groeien in de wedstrijd. Hij had ook geconstateerd dat de gastheren goed weg kwamen na een vlammend schot van David Almeida tegen de staander en hoe doelman Peter Messemaker een vrije trap van Mels van Driel knap pareerde. Maar goed, de storm werd overleefd en de strijd werd evenwichtiger.

Eerste bij006 (Small)

Toch was de voorsprong van de thuisclub enigszins verrassend want voordien waren er nog niet al te veel kansen gecreëerd totdat Mitchel Beijersbergen een afgemeten voorzet gaf. Pepijn Kooij – niet zelfzuchtig – kopte vanuit een moeilijke hoek voor en Pieter van den Breggen zette er maar al te graag het voorhoofd tegen de knikker. De Vogels hadden de smaak te pakken en de 2-0 leek een feit maar de treffer telde niet. Messemaker voorkwam nog voor de rust de gelijkmaker en kort nadien werd Van Veen het slachtoffer van een elleboogstoot. Rood was in deze op z’n plaats geweest maar het rood bevond zich boven de wenkbrauwen van het slachtoffer dat de wond bij de dokterspost moest laten hechten. Een andere situatie later- waarbij Sonny Ten Hoope het slachtoffer werd van een niet malse overtreding- had overigens net zo makkelijk een rode kaart kunnen opleveren voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Elleboog (Small)

In de tweede helft liep het aanvankelijk eventjes soepel bij de thuisclub maar dat was van korte duur. De fysiek sterke defensie van de gasten stonden weinig mogelijkheden toe al was het schot van Sammy Zanbergen goed geplaatst, maar Stef Doedee liet geen tweede treffer toe. Daar waar ASWH steeds beter in het vel ging zitten was het bij de thuisclub andersom. Een gelijkmaker leek niet te voorkomen. Halverwege het tweede bedrijf nam Pieter Verhoeve deze na een goed geplaatste vrije trap van Mels van Driel voor zijn rekening. Twee minuten later hielp de anders zo degelijke Joey Zandbergen de gasten een handje. In plaats van de knikker naar voren te peren schoof hij het leer ongelukkig terug op zijn doelman die er nooit meer bij kon komen. Robbert Olijveld wel, 1-2. Een cadeautje op 5 december.

Eerste bij017 (Small)

De Vogels waren lamgeslagen en konden geen vuist meer maken. Enkele corners waren voor de sterke verdediging van ASWH. De dadendrang op jacht naar de gelijkmaker leverde ruimte aan de overzijde op waar in de dying seconds de bezoekers van profiteerden en Olijfveld mocht de 1-3 binnen schuiven. Gezien het spelbeeld in de tweede helft viel op de overwinning niets aan te merken. Aanstaande zaterdag naar koploper Noordwijk dat een nipte 1-0 overwinning op Heinenoord boekte.