Hoofdklasse B (zaterdag B)- Sommige momenten kunnen van eminent belang zijn in een wedstrijd. Neem nou halverwege de tweede helft als Martin Onderwater na een solo op het punt van inschieten staat en van achteren pootje gehaakt wordt. Arbiter Collé – die overigens een goede wedstrijd floot, stond er vrijwel bovenop. Doch de arbiter van dienst weigerde het leer op de stip te leggen. Na het zien van de beelden achteraf moest hij eerlijk toegeven dat het een zuivere penalty was, maar daar kochten de Rijnvogels geen brood meer voor omdat de winkel RVVH-FC Rijnvogels toen al gesloten was.

Eerste RVVH Bij001

Het was zo’n moment dat het van beide zijden matige duel in het voordeel van de bezoekers had kunnen doen kantelen. Na de niet gegeven elfmetertrap kregen de Katwijkers alsnog een ultieme mogelijkheid om in het laatste part van de wedstrijd de score te openen in een duel dat net als in de heenwedstrijd in 0-0 leek te gaan eindigen. Maar Niels van Veen faalde van dichtbij door tegen doelman Jeroen Kloosterman aan te schieten daar waar het gapende gat veel groter was.

Vrijwel direct daarop kregen de Vogels het deksel op de neus. Benjamin Martha, altijd gevaarlijk maar vandaag min of meer aan banden gelegd, kreeg plotseling alle ruimte om door te breken en Peter Messemaker het nakijken te geven. In de slotfase , waarin de bezoekers alles of niets speelden, lukte het niet om alsnog een punt te bemachtigen. Het zou de verhoudingen op dat moment geen onrecht hebben aangedaan. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in het eerste bedrijf de thuisclub iets betere van het spel had daar waar in de tweede rondgang de Rijnvogels de beteren waren.

Eerste RVVH Bij005

Zoals gezegd, het was van beide zijden matig. Zeker in de eerste helft waarin de thuisclub nauwelijks gevaarlijk werd en de Vogels met schoten van Niels van Veen (net naast) en Mitchel Beijersbergen (gestopt door Kloosterman) nog het dichtst bij een treffer waren. Deze kwam er niet en derhalve brak de rust met 0-0 aan. Na de thee werd het iets levendiger. Maar bij tijd en wijlen ook rommelig. Geen hoog niveau maar wel spannend.

Eerste RVVH Bij013

De beste mogelijkheden waren in eerste instantie voor de gastheren die tweemaal gevaarlijk werden maar de uitgelopen doelman Peter Messemaker op miraculeuze wijze niet wisten te passeren. Na deze schrikmomenten waren het de Vogels die het spel min of meer naar zich toe trokken. Martin Onderwater- voor de rust vrijwel onzichtbaar- kwam los en stichtte het nodige gevaar. Zeker toen hij op de solotoer ging maar onreglementair werd gestuit. Zoals eerder omschreven werd de knikker ten onrechte niet op de stip gelegd.

De lange ballen waarmee RVVH haar spitsen zocht leverden geen rendement op. Invaller Peter de Best -Rob Zandbergen was geschorst en Andreas Stam geblesseerd- deed het naar behoren. Hem kon niet worden verweten dat het gat in de defensie waarvan Benjamin Martha profiteerde en de 1-0 nekslag zou betekenen. Die zelfde Martha raakte in de hectische slotfase de paal dat moeilijker was dan om de 2-0 binnen te schuiven. Het alles-of -niets offensief in de slotfase waarin doelman Messemaker ook mee naar voren ging, bleef echter zonder resultaat al had de inzet van Sander van der Horst – via de lat over- de Vogels alsnog langszij kunnen brengen. Het mocht echter niet zo zijn en zo leden de mannen van Hein van Heek een onnodige nederlaag na een van beide kanten teleurstellend optreden.

Eerste RVVH Bij017

En in de nastoot trainer Hein van Heek: