Hoofdklasse B (zaterdag)- Het hosanna van de start van de competitie is verbleekt. Wedstrijden zoals tegen Haaglandia en Spijkenisse raken in de vergetelheid. Was het vorige week in de thuiswedstrijd tegen Xerxes/DZB nog matig (1-1) de uitbeurt bij Heinenooord moet helaas in de categorie ‘slecht’ worden bijgeschreven. De 2-1 nederlaag was het gevolg van het ondermaatse optreden en de thuisclub verdiende de 2-1 overwinning.

Eerste H bij003 (Small)

Veel spelers bleven onder hun normale niveau met uitzondering van Rob Zandbergen en in mindere mate Sander van der Horst. Doelman Peter Messemaker redde een paar keer bekwaam maar voor het overige bleef het collectief van de mannen van Hein van Heek onder de maat. Was het gemakzucht? Van het komt allemaal nog wel? Het kwam dus niet. De gastheren gaven het voorbeeld hoe je op inzet een wedstrijd kunt winnen. Zij wonnen de meeste persoonlijke duels en dat was een teken aan de wand. Bovendien lag het tempo aan Katwijkse zijde te laag en snelle een-tweetjes waren zeldzaam.

Eerste H bij005 (Small)

Vanaf minuut één bleken de gastheren gretig. Weliswaar schoten zij tot tweemaal toe te gehaast over maar de intentie was duidelijk. De eerste tegenstoot van de Vogels smoorde in een scrimmage voor het hok van doelman Danijel Ribaric die een irritante indruk maakte door van meet af aan bij een lullig balletje theatraal op de grond te blijven liggen alsof hij een wereldsave had verricht. Dat bleek niet nodig want de bezoekers maakten het hem nauwelijks lastig. In tijdrekken bleek hij een meester.  De Katwijkse defensie, in dit seizoen tot dan toe slechts tweemaal gepasseerd, was even later niet attent bij een hoekschop en Ton de Boer mocht zomaar van dichtbij de 1-0 binnen koppen. Gebrek aan concentratie? Het sein om er vol tegenaan te gaan stond op groen maar werd over het hoofd gezien. Slechts de mee naar voren gekomen Sonny ten Hoope was dicht bij de gelijkmaker maar schoot over en naast de kruising. De 2-0 hing eerder in de fraaie nazomerlucht maar Jeremy Hensen zag zijn handsbal in plaats van een kopbal niet tot 2-0 gepromoveerd. Het kostte hem een gele prent.

Eerste H bij001 (Small)

Het bekende andere vaatje waaruit door de Vogels na de rust zou moeten worden getapt, bleek niet voor handen. Messemaker voorkwam een snelle 2-0 en even later ontsnapten de rood-witten weer. Het lukte hen maar niet om het trapje omhoog naar het normale niveau te vinden. Heinenoord bleef fanatieker en beloonde zich met een 2-0 door een fraaie omhaal van Javier Brouwer die via de binnenkant van de paal binnen plofte. Einde verhaal voor de gasten of niet? Pas toen de ingevallen Jaco van der Bent na een corner de 2-1 binnen frommelde leek de Katwijkse wekker eindelijk te zijn afgegaan. Wel aan de (te) late kant. Maar het slotoffensief leverde niet meer dan een aantal corners en kritieke situaties voor het hok van Ribaric op.

Op basis van inzet werd het een verdiende zege voor de thuisclub. Aanstaande zaterdag Komt Hoek op bezoek. Tijd voor rehabilitatie?

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope (77. Jaco van der Bent). Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Pepijn Kooij (61. Niels van Veen), Sander van der Horst, Mitchel Beijersbergen, Martijn Tjon-A-Njoek, Gert Labots.

Eerste H bij007 (Small)

Na afloop sprak mediapartner RTV Katwijk met trainer Hein van Heek. Het vraaggesprek is hier te beluisteren: