Eerste klasse B (zondag)- Waar er dit weekend veel wedstrijden werden afgelast, reisde Boshuizen afgelopen zondag af naar af naar ’s Gravenhage, waar de competitie werd hervat bij Wateringse Veld/GONA. Het duurde even voordat de Leidenaren definitief afstand namen, maar uiteindelijk stond er een ruime 2-5 op het scorebord.

Boshuizen startte de tweede seizoenshelft op een zesde plaats, met de wetenschap dat de bovenste plaatsen nog lang niet uit zicht zijn. Tegenstander GONA was terug te vinden in de lage middenmoot. Als Boshuizen nog wat wil dit seizoen, zijn dit wedstrijden waar geen steekjes meer mogen vallen. Dat besef kwam de eerste helft al duidelijk tot uiting volgens linksbuiten Gellano Fortes Lopes. Hij stond aan de basis van de 0-1 met een actie vanaf de linkerkant, waarna het laatste zetje uiteindelijk werd gegeven door Michael Schouten.

Omdat Boshuizen niet geheel scherp uit de rust kwam, kwam GONA vrijwel direct in de tweede helft op 1-1. Boshuizen liet zich niet van de wijs brengen en ging door waar het de eerste helft gebleven was. Ditmaal na een actie van rechtsbuiten Mehmet Güngör, was het opnieuw Schouten die Boshuizen op voorsprong zette. Voor de tweede maal lieten de Leidenaren toe dat de thuisclub op gelijke hoogte kwam en konden ze weer opnieuw beginnen. Nadat Fortes Lopes Boshuizen voor de derde keer die middag op voorsprong zette, werd de rust behouden en via Lewiston dos Reis Leite en de tweede van Fortes Lopes werd er uitgelopen naar 2-5.

Fortes Lopes was na afloop logischerwijs te spreken over zijn twee goals en de drie punten. ,, Ja zeker. Het was ook zeker verdiend. Wij waren duidelijk de betere en konden telkens de vrije man vinden. De tegengoals kwamen door een beetje onoplettendheid van ons achterin, maar gelukkig waren we beter dan GONA en konden we dat rechtzetten. Dat is ook feedback voor de volgende wedstrijd. We mogen geen slippertjes meer maken als we willen meedoen om de prijzen.’’

De laatste zin tekent de ambitie van de aanvaller. ,,De staf heeft de ambitie om in de top te eindigen, maar met de groep hebben we gezegd dat we terug willen naar de hoofdklasse. Als we ons best doen, hebben we ook kans daarop met onze selectie. Als we spelen als vandaag en geen fouten maken, moeten ploegen als Nieuwerkerk enzovoorts gewoon uitkijken voor ons. Dan kunnen we ook tegen hun punten pakken.’’

Waar Boshuizen voornamelijk wordt geroemd vanwege het technische spel, roemt Fortes Lopes de teamgeest van de ploeg. ,, De grote kracht is dat we meer voor elkaar werken dan vorig jaar en daarmee kunnen we verder komen. Dan komen alle kwaliteiten meer naar boven en kunnen we gebruik maken van elkaar. We proberen het ook met teamuitjes, om elkaar zo beter te leren kennen, zowel binnen als buiten het veld. Dat zie je terug.’’ Na de overwinning zal de sfeer er op het moment in ieder geval goed inzitten. Volgende week mag Boshuizen proberen de goede start van 2015 een vervolg te geven, als laagvlieger Kocatepe naar Leiden komt.

Op de ranglijst werd IFC gepasseerd. Die ploeg kwam niet in actie. Ronduit opmerkelijk was de uitslag bij HMSH versus Poortugaal. Het werd 1-16 (!) voor de gasten.