Na vijf jaar Quick Boys, waarvan zelfs even als interim-trainer van het eerste, is Gerard de Geus na korte tijd uit de streek weggeweest te zijn weer terug in misschien wel het grootste voetbaldorp van Nederland. Ditmaal dus bij Valken’68 op het Duyfrak. Ten opzichte van de andere voetbalgrootmachten in de gemeente Katwijk een bescheiden vereniging. Maar daar is volgens de Geus niks mis mee. Valken’68 bleef als promovendus in de eerste klasse en staat aan de vooravond van een nieuwe uitdaging.

,,Het is hier een heerlijke en hechte vereniging waar het gemoedelijk toe gaat en de mensen een warm hart hebben en veel over hebben voor hun vereniging. Heel anders dan op Nieuw Zuid, waar altijd gepresteerd moet worden en er dus veel druk op alles staat. Toch heb ik daar een prima tijd gehad, maar nu zit ik in Valkenburg en daar ben ik blij mee.”

Over zijn Valkenburgse voetbalselectie is hij heel duidelijk. Ondanks het verlies van onder meer drie toppers als Jaber Akhrif, Johan le Van en Mark Kabelaar heeft hij er een aantal nieuwe en veelbelovende gezichten bij. Het zijn over het algemeen Katwijkse jongens als onder andere Robbert van Delft, Mark van der Plas en Dylan Guyt die het een poosje elders geprobeerd hebben. Ook zijn er via bepaalde relaties twee man bij gekomen van buiten de Bollenstreek, namelijk Thijs van Wetten van het Zoeterwoudse Meerburg en Ralph Verschuren van vvWieldrecht. Zonder dat De Geus dieper op zijn selectie wil ingaan, vat hij het samen als een stel goeie jonge jongens. ,,Ik kan er nog weinig van zeggen, want ik heb tot nu toe 38 man tot mijn beschikking en het echte Valken-team bestaat nog niet. Daar was de oefentijd te kort voor en vakanties van spelers liepen vaak nog door de voorbije weken. Ik heb ze allemaal willen zien voetballen en daarom zijn de resultaten van de oefenwedstrijden ook nogal wat divers. Het voetbal wat ik wil zien is aanvallend voetbal, vooruit spelend, technisch en zo veel mogelijk alles voetballend oplossen. Soms lukt dat, zoals de wedstrijd tegen de combinatie van Lisse 1 en 2. Soms verliepen wedstrijden met een hoop vraagtekens.”

In ieder geval spat het enthousiasme bij de nieuwe Valken-trainer er vanaf. Hij heeft het naar zijn zin en heeft er duidelijk ook zin in. Hij denkt dat het een zware competitie wordt met Volendam en ’s Gravenzande als gedegradeerde grootmachten en Neptunus en Alexandria als sterke Rotterdamse ploegen. Ook het Alphense ARC en het voor hem onbekende Zwaluwen ’30 uit Hoorn mogen niet onderschat worden. Toch blijft Gerard de Geus optimistisch: ,,Een 5e of 6e plaats moet mogelijk zijn. Als ik die lat niet hoog leg dan is er ook geen uitdaging. Waar ik vooralsnog het meest naar uitkijk is de bekerwedstrijd op 29 augustus op eigen veld tegen Quick Boys. Dat wordt schitterend en daarna weten we echt waar we staan. Maar eerst zaterdag bekeren tegen GONA en dan spelen we nog midweeks.”

Net als vorig seizoen starten de Valkenburgers thuis tegen ARC. Destijds werd het 3-2 voor rood en geel en werd meteen een visitekaartje afgegeven. De oefenresultaten van de ploeg van Frank Bloemheuvel zijn vooralsnog niet om van terug te deinzen, maar de Alphense Racing Club heeft wel degelijk snode plannen om het beduidend beter te doen dan in de voorbije voetbaljaargang.

Valken’68

Gekomen: Robbert van Delft (FC Rijnvogels), Mark van der Plas (Ter Leede), Dylan Guijt (Katwijk), Ralph Verschuren (vv Wieldrecht), Matthijs de Mooij (Rijnsburgse Boys), Max Lobel (Rijnsburgse Boys), Ricardo Vijlbrief (Rijnsburgse Boys), Thijs van Wetten (Meerburg), John van Rijn (Quick Boys), Lesley de Wit (eigen jeugd)Gerard de Geus (Rhoon, trainer).

Vertrokken: Jaber Akhrif (Noordwijk), Johan le Van (Rijnsburgse Boys),Mark Kabelaar (Rijnsburgse Boys), Teun Guijt (Rijnsburgse Boys), Wouter Rhijnsburger (stopt), Thomas Paauw (stopt), Jeffrey Zandbergen (stopt), Lars van Bommel (FC Boshuizen), Andries Wendt (trainer, onbekend), Danny Kromwijk (FC Rijnland).