Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen is de koppositie kwijt. De Leidse ploeg verloor met 2-0 bij cvv Zwervers en zag IFC voorbij komen. De naaste concurrent heeft nu twee punten meer, maar de club aan de Boshuizerkade kwam eenmaal minder binnen de lijnen. Jesper Neuteboom baalde van de tweede nederlaag van het seizoen, maar zag er ook wel een voordeel van in.

,,Of we een off-day hadden? ,,Zoiets, ja. Ik denk dat we mogen spreken van gemakzucht en wellicht zelfs onderschatting. Dat is natuurlijk niet goed te praten, maar we moeten ook reëel zijn en blijven. Een paar keer eerder kwamen we al goed weg in deze competitie met deze houding en nu hebben we het deksel op de neus gekregen. Misschien is dat wel eens goed voor ons.”

Voor de pauze werd er niet gescoord in Capelle aan den IJssel. Na de hervatting scoorde de thuisploeg uit een vrije trap, waarbij een speler van de thuisploeg raak prikte vanuit de ontstane scrimmage na de aanvankelijke redding van doelman Dennis van Rosendaal. Bij het tweede doelpunt werd FC Boshuizen, dat ondertussen vol op de aanval speelde, weg gecounterd. Die klap kwam de brigade van Steef Roodakkers niet meer te boven.

,,In elke wedstrijd moet je energie stoppen. Of je nu speelt tegen een topploeg, een zogeheten kleintje of wat dan ook. Ik denk dat we dat onvoldoende hebben gedaan. Ronduit laf vond ik hun strijdwijze wel. Ze bleven op eigen helft en lieten alles op zich afkomen. Ze gokten duidelijk op de counter via de snelheid van spelers voorin. Voor de pauze kregen wij nog de beste kansen. Ik denk twee. Zo schoot Lars van Bommel op de keeper en een schot van Christian Cabrera Ortega ging maar net naast. Zwervers kwam tot ongeveer een halve kans. Na de rust was het veel van hetzelfde, maar leek het erop alsof we in slaap waren gesukkeld door hun spel. Eigenlijk was het zelfs schandalig laf, maar goed daar krijg je nu eenmaal mee te maken als je koploper bent. Ze waren wel gevaarlijker dan voor rust, ook al omdat we wat moesten na de 1-0 en zij nu windje mee hadden.”

Neuteboom greep ook terug naar de week ervoor. ,,We speelden toen niet, omdat onze wedstrijd werd afgelast. Bijna alles ging door en we konden zo ook niet oefenen. Het ritme werd zo wat verstoord. De week is ook rommelig verlopen. Dat heeft misschien ook wel wat invloed gehad.”

De Leidenaren waren ook niet compleet. Zo wordt Sean Armitage, bezig aan een ijzersterk seizoen, al weken gemist. Mo Berdai viel nog wel in, maar komt ook al terug van een blessure. Broer Bart-Jan had kuitklachten en werd j.l. zaterdag af getest. Achterin waren er zo nogal wat verschuivingen.

,,Is waar, maar daar wijt ik deze nederlaag zeker niet aan. Op het middenveld en voorin stonden de vaste jongens. Daarnaast speel je nu eenmaal niet elke week met dezelfde ploeg. Dat heeft niemand. Wel is het zo dat er bij ons ook weer niet teveel moet gebeuren, want heel groot is onze selectie ook weer niet. We hebben immers ook geen A-jeugd dus het is zaak voor ons om zoveel mogelijk heel te blijven en niet teveel onnodige kaarten te pakken.”

De ex-UVS’er is van mening dat de koppositie moet kunnen worden heroverd in de twee nog openstaande wedstrijden voor de winterstop. ,,We spelen twee keer thuis en we moeten laten zien dat dit een incident was. Eenvoudig is het allemaal niet, want de meeste ploegen komen naar ons toe en hebben niets te verliezen. Als ze klop krijgen bij ons is dat normaal gezien de stand en als ze winnen is het puur een extraatje. Als twee of drie man bij ons denken dat het varkentje wel even gewassen kan worden dan gaat het fout. We zijn dus nu gewaarschuwd voor eerst GDA en een week later SVDPW. Het is goed dat we er allemaal wel even doorheen zaten na afloop. De een valt stil, de ander tiert. We zitten er in elk geval mee en weten dat we elke bak volle bak moeten geven. Als dat lukt hebben we een prima ploeg. Sowieso kunnen we onmogelijk stellen dat het niet goed gaat. Met een periodetitel op zak is er al het nodige neergezet, maar we willen en kunnen nog steeds meer. Volgende week staat ook IFC-Olympia op het programma. Een topper dus. Wellicht dat wij dan weer kunnen profiteren.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Machou, Neuteboom, Van Ooijen, Kluivers, Cabrera Ortega, Schouten, Arnoldus, Güngör, Bekooy, Van Bommel.