Eerste klasse B (zondag)- De winst kwam er, maar andermaal met moeite. Onnodige moeite. FC Boshuizen deelde voor rust de lakens uit en GDA nam slechts deel. De Leidenaren scoorden echter slechts eenmaal en daardoor moest de ploeg van Stefan Roodakkers na rust nog diep in de buidel tasten om de drie punten mee te kunnen nemen. De treffer van Mehmet Güngör bleef en bleek goud waard: 0-1.

Mike Bekooij, spits bij de Leidse eersteklasser, kwam dus net als zijn ploeggenoten met de schrik vrij. ,,Niet voor het eerst hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. We missen de kansen natuurlijk niet expres, maar het maakt wel dat je in de tweede helft nog vol aan de bak moet. In de eerste helft waren we veelal in balbezit, creëerden genoeg kansen en waren we dominant op het veld. Als je dan met 0-3 voorkomt, is het klaar. De 0-1 was overigens wel een prima goal. Ik werd diep gespeeld en vond Mehmet. Hij rondde goed af.”

Na de doelwisseling drong GDA, de nummer tien met slechts één thuiszege op de teller, aan en zat er veel feller op volgens Bekooij. ,,Ze kregen twee prima kansen, maar gelukkig was onze keeper (Yassine Roosblad, red.) alert en voorkwam hij puntverlies.  We kregen zelf ook nog wel wat mogelijkheden, maar het werd meer overleven voor ons. Onbegrijpelijk als je terugkrijgt naar de eerste helft.”

Mike Bekooij

Bekooij lijkt ondertussen een basisplaats te hebben afgedwongen. De jongeling kwam over van UVS en heeft zijn draai gevonden. ,,Ik was A-junior en doordat UVS stopte met het voetbal op zondag, heb ik besloten om bij deze club te gaan spelen. De trainer heeft me diverse keren bekeken en zag het wel in me zitten. Aan het begin moest ik het doen met invalbeurten en werd ik voorzichtig gebracht. De laatste tijd heb ik telkens een basisplek. Ik kan ook aan de buitenkant spelen, maar de spitspositie heeft wel mijn voorkeur. Bij UVS heb ik ook jaren op de ‘10’ gestaan. Mehmet en Gellano komen nu vanaf de flanken. Ik moet me zeker nog wel verbeteren, maar daar wordt aan gewerkt. Vooral in de explosiviteit valt winst te halen. Al met al kan ik de eerste klasse aan en wil ik graag doorgroeien.”

Broer Tommy speelt nog bij Quick Boys, maar zal verkassen naar VVSB. Of de broers nog eens samen spelen is de vraag. ,,Zou kunnen en zou ook leuk zijn. VVSB is een topklasser en daar ben ik in elk geval nog niet aan toe. We zijn andere type voetballers. Hij heeft meer explosiviteit en ik moet het meer hebben van mijn fysiek. We zien wel hoe de toekomst eruit ziet. In elk geval willen we allebei de lat zo hoog mogelijk leggen.”

Dat laatste wil FC Boshuizen op zich ook. Of een terugkeer naar de hoofdklasse reëel is, valt te bezien. Duidelijk is wel dat de blauwgelen soepel mee gaan in de top zes van de ranglijst. ,,Het is alleen jammer dat de concurrentie ook maar blijft winnen. Er is overduidelijk een tweedeling in 1B. De maand maart wordt heel belangrijk voor ons. Dan treffen we de toppers en weten we waar we staan. Ik heb er op zich wel vertrouwen in. Wanneer we derde of vierde kunnen worden, hebben we het goed gedaan en spelen we denkelijk nacompetitie. De winst van dit seizoen is echter al bereikt. De club wilde een meer positieve uitstraling krijgen en door de inzet van clubmensen en de trainer staat FC Boshuizen er weer veel beter op. Dat kan de voetbalstad Leiden ook wel gebruiken.”

Of Bekooij volgend seizoen dezelfde clubkleuren draagt is nog onduidelijk. ,,Ik heb nog geen gesprek gehad. Ik heb het naar mijn zin en er staat een leuke groep. Elke donderdagavond eten we samen en de banden zijn duidelijk versterkt. Ik ben pas 20 geworden en heb de tijd. Ik hoef dus niet weg, maar weet simpelweg nog niet hoe het verder gaat verlopen. Nu loop of fiets ik naar de club. Ik woon vijf minuten van de Boshuizerkade af. Op zich wel lekker. Overigens werk ik ook op korte afstand van mijn huis.”

De band met Roodakkers is in orde volgens Bekooij. ,,Hij wilde me graag beter maken bij deze club en daar zijn we samen druk mee bezig. We trainen goed en het feit dat we goed met elkaar omgaan als spelersgroep en trainer zie je op zondag terug.”

Opstelling FC Boshuizen: Roosblad, Westdorp, Neuteboom, Armitage, Hagens, Ortega, Schouten, Dos Reis, Güngör, Bekooij, Fortes Lopes.