Eerste klasse B (zondag)-In een niet al te hartverwarmend duel  voor honderd toeschouwers revancheerde  Boshuizen zich tegen het bezoekende Schiedamse S.V.D.P.W (SportVereniging Door Plicht Winnen)  voor de twee weken geleden nederlaag tegen C.V.V de Zwervers waar de Leidse ploeg vooral van zichzelf verloor. De blauwgele kadebewoners wonnen weliswaar moeizaam het inhaalduel met 2-1, na een 2-0 ruststand, maar zullen desondanks met een goed gevoel de winterstop ingaan.

De ploeg van Steef Roodakkers had de benauwde overwinning overigens volledig aan zichzelf te wijten.  Na de snelle openingstreffer van Rian van Ooijen, die ongehinderd een hoekschop mocht binnenkoppen deed Boshuizen zijn uiterste best om de kansen, die het met name in het eerste half uur kreeg, niet te verzilveren. Vooral Mike Bekooij was zondagmiddag niet gelukkig in de afwerking. De kans van de spits halverwege de eerste helft had na een prima aanname wel een beter lot verdiend. De Schiedamse debutant, dat in drie seizoenen van de vierde naar de eerste klasse promoveerde, kon tot vijf minuten voor rust de schade tot 1-0 beperken. De grillige Mehmet Güngör, die  te vaak zijn medespelers over het hoofd zag ,schoot met een fraaie vrije trap de 2-0 binnen.

Na de thee gingen de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer. De bezoekers maakte het de gastheren knap lastig met hun opportunistische speelwijze. Het rommelige duel werd vaak stilgelegd door nogal wat blessures, veroorzaakt door het pittig optreden van de Schiedammers. Bart-Jan Neuteboom, in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Michael Schouten, kon de aansluitingstreffer niet verhinderen. De thuisclub kreeg het nog benauwd maar wist de belangrijke drie punten over de streep te trekken.

Trainer Roodakker was na afloop tevreden over zijn ploeg en dan met name over de eerste helft. ,,Tegen De Zwervers waren we even het ritme kwijt, maar tegen de fysiek  sterk spelende  Schiedammers waren we scherp in de duels. De ploeg had zichzelf beter moeten belonen in de eerste helft. Dat deed het echter niet en daardoor kregen we het met name in de tweede rondgang nog knap lastig. We hebben vanmiddag wat rechtgezet door gedreven te spelen. Wel kregen we het door het alles-of-niets spel van die gasten nog knap lastig. Ik vind dat we fantastisch draaien en zullen er alles aan doen om zo lang mogelijk bij het  Ambachtse I.F.C  te blijven.”

,,We hebben nagelaten om op 3 of 4-0 te komen, waardoor we het in de tweede helft nog moeilijk kregen. Het werd meer een potje vechtvoetbal”, sprak de  sterk spelende Jesper Neuteboom na afloop. ,,Ik voelde mij als een vis in het water door de speelwijze van de Schiedammers in de tweede helft, voor mij was het wel lekker. Bij de 2-1 was  de organisatie even zoek. Dit soort potjes kost een hoop kracht; de winterstop komt als geroepen.” Invaller doelman  was tevreden over zijn optreden: ,,Ik bemerkte bij mezelf een gezonde spanning nadat ik donderdag te horen kreeg dat ik het doel moest verdedigen. Ik heb in ieder geval genoten.”

Boshuizen is door afgelastingen voorbij gestreefd door concurrent  I.F.C.  Bij winst in het inhaalduel tegen het Loosduinse G.D.A, dan inmiddels in 2016,  kan de koppositie weer heroverd worden.

Basisopstelling FC Boshuizen: Blikman, Berdai, Van Ooijen, J.Neuteboom, Cabrera Ortega,  Güngör,  Arnoldus,  Schouten, Kluivers, Fitz James, Bekooij,