Michael de Roode (39) wil graag nog een jaartje door

Het voetballen zit hem in het bloed. De 39-jarige middenvelder van de Groene Hart Combinatie lijkt eeuwig jong te blijven. Zelfs na de degradatie van zijn team lijkt hij niet bij de pakken neer te willen gaan zitten. ,,Zolang ik me nog goed voel en mee kan ga ik door.”

 

Hiermee is het karakter van de immer strijdvaardige en nimmer aflatende routinier gekenschetst. Natuurlijk baalt hij ervan om na vier leuke jaren in de eerste klasse te hebben gevoetbald dat zijn team een stapje terug moet doen. Of hij op een lager echelon door gaat? ,,Zolang ik er nog van kan genieten ga ik door. Ik voel me nog goed en dat wil ik graag afkloppen. De intentie om door te gaan is er in ieder geval maar ik wil eerst nog intern overleggen met de ploeg. Het is afwachten en onduidelijk wie er zullen vertrekken en wie er bij zullen komen”, filosofeert hij hardop.

 

“Spelers halen is voor ons erg lastig maar er hebben zich al enkele nieuwe mannen aangemeld.” Duidelijk is in ieder geval dat volgend seizoen de wacht van trainer Dennis Olman door Roberto Escudero zal worden overgenomen. ,,Een verrassende keuze”, in de ogen van Michael. ,,Maar assistent Kees van Tongeren blijft in ieder geval. Hij is een echte clubman.”

 
De Roode onderkent dat het afgelopen seizoen belabberd was. Onrust binnen de club omdat er tussentijds geen vergoedingen werden gegeven en bekend werd dat voorzitter Dick Barnhoorn en trainer Dennis Olman aan hun laatste jaar bezig waren. Het kwam de rust binnen de club niet ten goede. ,,Misschien heeft dit ook invloed op onze prestaties gehad”, zoekt De Roode naar een oorzaak. Ook hebben we veel pech gehad en wedstrijden in de slotfase verloren. Het leek er juist op dat wij door enkele versterkingen een veelbelovend seizoen tegemoet zouden gaan maar het is helaas verkeerd uitgepakt. Vaak misten we te veel kansen. Tegen het einde speelden we een goede serie met overwinningen maar het bleek uiteindelijk niet voldoende.”

 

Kortom, de Vlietbewoners zullen volgend seizoen moeten trachten het verloren terrein te heroveren. Zoals het er nu naar uitziet met de ‘oude rots in de branding’ Michael de Roode als kapitein op de gras mat nog immer in de gelederen. Hij lijkt er nog steeds zin in te hebben en zijn motto is dan ook ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’. De Roode hoopt dan ook beter te presteren dan het afgelopen seizoen waarin hij zoals hij eerlijk bekent ‘mee ging in de malaise’. Niets voor een man als De Roode. De bijna veertiger wil zeker nog een jaartje door. ,,Als je stopt is het over en dat komt nooit meer terug.”

 

In ons overzicht van de spelerscarrousel is duidelijk dat er het nodige gaat veranderen in de selectie aan de Vliet. De laatste vertrekker, zo werd afgelopen weekend bekend, is centrale verdediger Tim Gonlag, die ploeggenoten Michael van Voorthuijzen en Danny Maaskant achterna reist. Daar staat tegenover dat Escudero ook al diverse nieuwe spelers de hand kon schudden. Wordt vervolgd.

 

De cijfers van GHC over het seizoen 2014-2015

 
Totaalstand: 26-21-39-61 (14e)
Resultaten thuis: 13-18-29-24 (8e)
Resultaten uit: 13-3-10-37 (14e), geen enkele zege
Beste periode: 3e periode, 9-8-18-22 (10e)
Grootste thuisoverwinning: Haaglandia/Winston (5-0)
Grootste thuisnederlaag: ARC (2-5), DSO, Sportlust’46 en Swift (1-4)
Grootste uitoverwinning: geen zege
Grootste uitnederlaag: Sportlust’46 (5-0)
Laatste thuisoverwinning: Haaglandia (5-0, 18 april)
Laatste thuisnederlaag: DSO (1-4, 2 mei)
Laatste uitoverwinning: Aalsmeer (1-2, 22 maart 2014!)
Laatste uitnederlaag: HBOK (4-1, 9 mei)