vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOndermaats Voorschoten blijft afstraffing bespaard

Ondermaats Voorschoten blijft afstraffing bespaard

-

Eerste klasse B (zaterdag)- De nipte 2-1 nederlaag van Voorschoten’97 bij Haaglandia zaterdagmiddag deed een vrijwel gelijkopgaande pot voetbal vermoeden. Van een echte wedstrijd was echter geen sprake, daarvoor waren de Rijswijkers simpelweg een maatje te groot voor de ploeg van trainer van Marcel de Hoogt.

Dat de groengelen Voorschotenaren tot aan het laatste fluitsignaal hoop mochten koesteren op een punt was alleen te danken aan de falende aanvallers van de gastheren, die consequent weigerde de scoren te tillen naar 4-1 of  5-1. En met wat geluk had zelfs de gelijkmaker vlak voor tijd op het scorebord kunnen verschijnen uit een onoverzichtelijk scrimmage.

Door de derde nederlaag op rij (na de drie achtereenvolgende overwinningen dachten de Adegeest bewoners het  lek boven te hebben ) is de ploeg van de Hoogt in drijfzand beland, en moeten zijn mannen alle krachten bundelen om niet kopje onder te gaan.

Voorschoten, met oud eerste doelman Matthijs Keemink onder de lat (eerste doelman Van der Post onderging een operatie, tweede doelman van der Niet verblijft in het buitenland),was de eerste twintig minuten gelijkwaardig aan Haaglandia , zonder dat van enige opwinding sprake was bij beide elftallen. Alleen de behendige en snelle Virgil Tjin-Asjoe (ex-Haaglandia)  zorgde met zijn dribbels voor wat onrust bij de gastheren. Zo verdween zijn schot vanaf de rand zestien in de twaalfde minuut meters naast de kruising. Kort daarna werd dezelfde speler uit een goed  lopende aanval ten koste van een gele kaart onderuit geschoffeld. De vrije trap leverde niets op. Het waren de enige wapenfeiten van de bezoekers in de eerste twintig minuten.

De thuisclub, met de snelle en behendige buitenspelers Karam Boukhari en Erkan Sensoy en de uitstekend spelende middenvelder Kevin Tabi, kwam steeds beter in de wedstrijd. De beide vleugelverdedigers van Voorschoten, Lars Verlaan en Bryan Verhage, hadden een meer dan lastig middagje tegen de snelle vleugelspitsen.

Een organisatiefout tussen het middenveld en de verdediging betekende in de 26e minuut de 1-0, voorzien van een handtekening van Sensoy. Vanaf dat moment was de thuisclub de bovenliggende partij, en zakte de ploeg van de Hoogt zelfs door de ondergrens. Halverwege de eerste helft verdubbelde de gastheren de voorsprong. Giorgio Achterberg schoot na  een fraaie combinatie het leder stijf in de kruising, nagestaard door de verbouwereerde doelman Keemink .

De Hagenaars roken bloed en kregen volop kansen om de voorsprong op te voeren, maar faalde opzichtig. Terwijl de circa honderd toeschouwers, waaronder de technische staf van GHC (volgende week de tegenstander van Voorschoten, red.), de 3-0 verwachtten schoot Tsin Asjoe vlak voor rust de aansluitingstreffer binnen, na een cadeautje van doelman Verstraten.

Trainer de Hoogt had gehoopt dat zijn ploeg na rust beter aan het voetballen toe zou komen. Het bleek ijdele hoop te zijn, zijn ploeg zakte steeds verder weg. De gastheren waren vooral in de tweede helft de betere ploeg, die met een viertal bovenmodale 1e klas voetballers, die het verschil maakten, maar geen raad wisten met een handvol honderd procent kansen.

De Hoogt wisselde in de twintigste minuut Simon Jouby  voor  Bilal Karasahin  en Jim van der Krogt voor Shemiel Constancia.  Ook de twee wissels konden geen potten breken. In de 35e minuut gebruikte de trainer zijn laatste wissel, Steven Knijnenburg kwam binnen de lijnen voor Qendrim Gashi.

Doelman Keemink moest nog een aantal malen reddend optreden, maar het waren vooral de falende voorwaartsen van de thuisploeg die de Voorschotenaren nog in de wedstrijd hielden. Na afloop was De Hoogt not amused  over de 1-0.  ,,Het stond bij ons niet goed bij die treffer waardoor we achter de feiten aanliepen. We zakten onaanvaardbaar ver weg deze wedstrijd. Dit was de slechtste van het seizoen van ons, die  gasten lieten ons in leven . 4-1 of 5-1 was een normale uitslag geweest.”

,,Van Haaglandia mag je verliezen, volgende week tegen GHC moeten we winnen.” Het trainersduo van GHC is gewaarschuwd. Over de wissel van Jim van der krogt was  De Hoogt kort en bondig. ,,Ik vond Jim vanmiddag niet goed genoeg.” En verder refereerde De Hoogt aan het grote manco van zijn ploeg (het gebrek aan scorend vermogen).

Zaterdagmiddag was dat niet aan de orde, de ploeg heeft niet één grote kans gekregen of gecreëerd. De trainer van Haaglandia had meer reden tot klagen over het gebrek aan scorend vermogen van zijn pupillen. De winst bleef evenwel achter in Rijswijk.

Opstelling Voorschoten’97: Matthijs Keemink, Simon Jouby,  Frank Guijt, Kasper Michel, Bas Beijersbergen, Qendrim Gashi, Jim van der Krogt, Virgil Tjin Asjoe, Lars Verlaan, Bryan Verhage,  Sjoerd de Vries.