HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOntluisterende nederlaag FC Boshuizen na collectief falen

Ontluisterende nederlaag FC Boshuizen na collectief falen

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen had zondagmiddag in Hendrik Ido Ambacht  bij concurrent IFC genoeg aan een gelijkspel om nu al de eerste periodetitel te winnen. De gastheren wensten echter niet mee te werken aan een Leids feestje en trakteerden de ploeg van trainer Stefan Roodakkers op een uiterst gevoelige 6-0 nederlaag.

,,Liever vandaag verliezen van een goede ploeg dan straks tegen een mindere tegenstander”, spraken Roodakkers en aanvoerder Michael Schouten na afloop. Niet alleen staat na de eerste en pijnlijke nederlaag de periodetitel op losse schroeven, maar de leidenaren zagen ook IFC weer tot op een punt komen na de oorwassing.

Vorige week hadden de Ambachters volgens eigen zeggen les materiaal  afgegeven aan het Wateringse Velo na de 0-3 zege. Zondagmiddag kregen de Leidenaren, op het eerste kwartier van de tweede helft na , voetballes van de sterk spelende gastheer, die vooral met de uitblinkende Yoeri Rombouts een maatje te groot was voor de Leidse ploeg.

Het vorige week geroemde middenveld tegen VOC kreeg tegen het 4-4-2  spelende IFC geen poot aan de grond. De thuisclub had zijn huiswerk goed gedaan, vooral aanvoerder Schouten kreeg extra aandacht van de tegenstander. Daarnaast viel er in aanvallende zin tegen de goed georganiseerde defensie geen eer te behalen voor de bezoekers. Vlak voor rust kreeg  geelblauw de enige echte kans in de eerste helft, een veelzeggende constatering.

Verdedigend werden de foutjes genadeloos afgestraft, door de gretig spelende mannen uit Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd was feitelijk al na 20 minuten gespeeld. Al vroeg in de wedstrijd opende de thuisclub de score. Mehmet Güngör beging een overtreding, waarna de ongelukkige Sean Armitage de vrije trap in eigen doel werkte (1-0). Net 60 tellen later verscheen de 2-0 op het score bord, waarbij coach Roodakkers niet blij was dat de afspraken bij dit doelpunt niet waren nagekomen.,,Ik miste vooral rugdekking bij dit doelpunt”.

De 3-0 in de 20e minuut van de gastheren was er één om door een ringetje te halen. Rombout  lobde de bal over zijn tegenstander en kopte vervolgens met een fraaie boog over de kansloze Leidse doelman. De ploeg uit Leiden, die de nog niet geheel fitte Bart-Jan Neuteboom  op de bank hield, kwam wat beter in de wedstrijd zonder echt potten te kunnen breken.

Vijftien minuten voor de pauze moest Roodakkers de geblesseerde centrale verdediger Jesper Neuteboom wisselen voor Rian van Ooijen.Vlak voor rust kreeg de ploeg  van Roodakkers  de enige kans om wat dichterbij  te komen. Mike Bekooij kwam net te kort om de strakke voorzet van Güngör af te ronden.

Na rust was een herboren Boshuizen zichtbaar met direct al de kans op een treffer van de ingevallen Jermaine Fitz James, zijn schot miste echter precisie. Nadat de thuisploeg het gaspedaal  weer wat verder intrapte, was het alweer gedaan met de goede bedoelingen van de Leidse Kadeclub. De 4-0 in de 65e minuut brak definitief het verzet van de tot aan zondagmiddag ongenaakbare koploper.

De bezoekers liepen nog meer schade op na de uitsluiting van Van Ooijen, één minuut na de vierde treffer. Na de 5-0 en 6-0 in de slotfase maakte de scheidsrechter een einde aan de martelgang van de ‘ aangevreten’ lijstaanvoerder. De bloemen konden dus op de vaas blijven staan zonder uitgreikt te worden.

,,We werden volledig overklast tegen een ploeg die kampioen wil worden. De 6-0 komt keihard aan bij de groep. Er stond wat spanning op de ploeg en we wilden vandaag te graag. Ons middenveld werd volledig overlopen vandaag”, analyseerde Roodakkers na afloop.

Aanvoerder Schouten vond dat de ploeg in de 2e helft goed was begonnen. ,,Alles zat tegen vandaag. We moeten deze wedstrijd maar snel vergeten. Voorlopig is er nog niets aan de hand. De 2-0 was de nekslag voor ons, we staan in ieder geval weer met beide benen op de grond. Eerst volgende week zorgen voor eerherstel voor de beker en daarna moeten we het alsnog afmaken tegen Velo om de prijs alsnog te pakken.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Dennis van Rosendaal,  Mohammed Berdai,  Sean Armitage,  Cristian Cabrera Ortega,  Mehmet Güngör,  Rick Arnoldus,  Lars van Bommel,  Michael Schouten,  Lesley Kluivers,  Mike Bekooij,  Jesper Neuteboom.