Eerste klasse B (zaterdag)- Valken ’68 heeft na een serie van vier nederlagen op rij weer eens het zoet der overwinning mogen smaken. Forum Sport, dat ook de puntjes best wel kon gebruiken, ging er op sportpark ‘Duyfrak’ met 4-2 aan. Een uitslag die in het voordeel van de gastheren uitviel na een gelijk opgaand duel, althans volgens verdediger Arjan Haasnoot.

Haasnoot is opgelucht. ,,We hadden deze overwinning nodig. Binnen de groep zit het wel goed en we strijden elke wedstrijd voor elke meter.” Na een paar ongelukkige nederlagen was Vrouwe Fortuna nu een keer aan de zijde van de geel-roden. De centrale verdediger vond de overwinning op zich zeer terecht. ,,Wij hadden een sterke start tegen een fysiek sterke tegenstander. Het overwicht vertaalde zich in een 1-0 voorsprong van Sven Boonstoppel. Maar binnen twee minuten lag de gelijkmaker alweer in de touwen.” Het knakte het vertrouwen van de Valkenburgers blijkbaar niet want Mathijs de Mooij zette de thuisclub weer op voorsprong. De 2-1 was tevens de ruststand.  ,,Onze voorhoede speelde sterk vandaag”, prees Haasnoot vooral voorwaartsen Rens van Klaveren, Boonstoppel en Corstiaan Paap.

De jarige Van Klaveren mocht na de pauze de 3-1 op zijn conto bijschrijven. Zou het dan toch een mooi feestje worden? Maar de 3-2 van Forum Sport leek dit even in gevaar te brengen. ,,Zij hanteerden veelal de lange bal”, blikt Haasnoot terug op het spannende en sportieve duel. ,,Na hun 3-2 hadden we het even lastig.” Uiteindelijk zou alles nog op z’n pootjes terecht komen omdat Sven Boonstoppel vanaf elf meter mocht aanleggen en dit feilloos deed. Haasnoot: ,,Dit is een belangrijke zege voor ons, want anders ga je toch teveel naar beneden kijken bij een nieuwe nederlaag. ,,Het bleef tot het einde aan toe spannend na een wedstrijd die alle kanten op kon. Deze zege was echter broodnodig om het zelfvertrouwen, waarmee het overigens wel goed zit, te bevestigen.” Opluchting dus alom in Valkenburg na de 4-2 overwinning op Forum Sport. ,,Omdat wij er met z’n allen voor zijn gegaan is deze zege terecht”, blikt Haasnoot voldaan terug.

Zijn coach Gerard de Geus sprak ook van een verdiende triomf. ,,Ik vind dat wij een groot deel van de wedstrijd in handen hebben gehad. Enkel bij 3-2 moesten we waken voor de hernieuwde gelijkmaker, maar die fase zijn we goed doorgekomen. Natuurlijk zit je wel rustiger op de bank als het eenmaal 4-2 is. Als ik eerder teruggrijp naar de wedstrijd dan oordeel ik dat hun 1-1 eigenlijk uit de lucht kan vallen. De 2-1 tussenstand halverwege was al terecht te noemen. Ik heb weer een Valken’68 gezien dat speelde met het hart. Mentaal en fysiek sterk. Dat hebben we eerder ook al diverse keren laten zien, maar toen viel het kwartje telkens de andere kant op. Enkel tegen ‘s-Gravenzande hadden we geen recht op punten, maar voor het overige hadden we er ook zomaar vier punten kunnen bij hebben. Niemand heeft hier in de piepzak gezeten en het vertrouwen is er altijd geweest. We moeten deze pot meenemen naar volgende week. Dan staat Alexandria’66 uit op het menu. Voorlopig zijn we wat weggeraakt van de onderste posities.”

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, A.Haasnoot, Van der Plas, J.Haasnoot, De Ridder, De Mooij, Van Rijn, Boonstoppel, Paap, Van Klaveren.