Hoofdklasse B (zaterdag)- In de vijfde wedstrijd van het seizoen heeft FC Rijnvogels (zie ook eerder geplaatst verslag) de eerste nederlaag van het seizoen te pakken. Na drie keer winst en een gelijkspel vorige week gingen de Katwijkers nu onderuit bij Heinenoord (2-1). Het was al met al geen best optreden van de manschappen van Hein van Heek, erkende ook de van Alphense Boys overgekomen Pepijn Kooij.

,,We wisten dat we goede zaken konden doen met een winstpartij. Quick Boys speelde immers tegen Noordwijk en dan weet je dus dat er daar puntverlies wordt geleden. Ik kan me derhalve niet voorstellen dat we dachten dat we dit varkentje wel even zouden gaan wassen. Toch verliezen we en dat kwam omdat het in de gehele wedstrijd simpelweg niet goed genoeg was. Er was te weinig beleving en in plaats van om met een injectie te spelen om weer op te klimmen, speelden we ondermaats.”

Pepijn Kooij

Kooij zelf werd gewisseld en speelde ook al niet even gelukkig. ,,Ik leverde de bal best vaak in en dat is eigenlijk niet iets voor mij. Ik zat niet lekker in de wedstrijd, dat mag duidelijk zijn. Überhaupt vind ik dat mijn spel beter kan en moet. Ik ben wat teruggeworpen door een eerdere blessure, maar ik weet dat ik beter kan. Vandaag vormde ik geen uitzondering op bijna het geheel van ons team. Een enkeling haalde zijn niveau, maar dat was alles bij elkaar genomen te weinig.”

Achteraf had FC Rijnvogels de tweede plek weer kunnen innemen omdat Ter Leede onderuit ging bij Jodan Boys. ,,Precies. En we hadden weer wat meer afstand kunnen nemen van Quick Boys, dat op eigen veld verloor van Noordwijk (0-2). Dan baal je dus flink dat je dan zelf zo’n wedstrijd aflevert. Het is niet zo dat we het met tien uit vijf slecht doen, maar na Heinenoord uit hadden we wel op 13 punten moeten staan. FC Rijnvogels kan het elke tegenstander lastig maken en we zijn moeilijk te bespelen. We kunnen heel degelijk zijn en weinig tot niets weggeven. Echter hebben we nu te weinig gebracht en dan kan je dus ook worden afgestraft door een op papier mindere tegenstander.”

Ondanks het onprettige gevoel na de zeperd is Kooij op zijn plek op De Kooltuin. ,,Dat absoluut. We hebben een leuke groep en er is altijd een prima sfeer op de club. Voor mij is het een goede keuze geweest om een stap hogerop te zetten. Ik moet me nog wel verbeteren, maar dat vertrouwen krijg ik wel bij deze club. We zullen ons volgende week moeten herpakken en het mag duidelijk zijn dat we thuis tegen Heinenoord later in de competitie het niet voor minder mogen doen dan drie punten om revanche te halen.”