Hoofdklasse B (zaterdag)- In het tweede seizoen als hoofdklasser leren de statistieken dat het vaak een moeilijk seizoen wordt om zich te handhaven. De Vogels braken met deze traditie. Sterker nog, zij nestelden zich aan de kop van de ranglijst en sleepten en passant de eerste periodetitel in de wacht. In navolging van het tweede dat kort daarvoor ook de eerste prijs ook al binnen had gehaald.

Eerste bij006 (Small)

Het was een spannend scenario. Zowel de Vogels als opponent Jodan Boys konden aanspraak maken op de periodetitel. Een en ander was afhankelijk wat Noordwijk thuis tegen Hoek zou doen en of Ter Leede bij ASWH zou zegevieren. Uiteindelijk namen de roodwitten het heft in eigen hand en dwongen na een meeslepend duel tegen Jodan Boys de eerste periodetitel binnen. Alhoewel het niet van een leien dakje ging. De Boys uit Gouda lieten het Goudse kaas niet van hun brood eten en waren vooral gevaarlijk met de lange ballen waar de Rijnvogel-defensie veel moeite mee had. Vaak moest de attent keepende Peter Messemaker de counters ongevaarlijk maken.

De eerste helft die aanvankelijk gelijk op ging had zomaar in het voordeel van de bezoekers kunnen uitvallen. Ware het niet dat tot twee keer toe een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd hetgeen de nodige commotie in de dug-out bij de Gouwenaren teweeg bracht. Enigszins begrijpelijk, maar tevens ten onrechte. De man met de vlag langs de lijn was wars van sentimenten en deed zijn plicht. De uitstekend leidende arbiter Van Beek had vertrouwen in zijn linesman.

Eerste bij014 (Small)

In het duel op het scherpst van de snede behoefde de leidsman slechts een keer het geel uit zijn borstzak te halen voor Gouwenaar Enzo Huntink in het mannelijk gevecht. Omdat de gastheren ook niet tot scoren kwamen brak de ruststand met 0-0 aan. Ook al was Martijn Tjon-A-Njoek met een kopbal, die op miraculeuze wijze door doelman Marvin Straver werd gestopt, dichtbij. Een schot van Niels van Veen vond ook geen genade in zijn ogen. Het waren van de thuisclubzijde vooralsnog de belangrijkste wapenfeiten in de eerste helft. De strijdlust was er wel. Toonbeeld van inzet was Sander van der Horst die na een bloedende hoofdwond weer met een tulband om de strijd hervatte.

Was de balans in het eerste part licht in het voordeel van de Goudse Boys, de tweede helft lagen de verhoudingen anders. De gastheren namen het bekende heft in handen. De defensie stond beter dan voor de thee en gaf weinig meer weg. Het wachten was op de openingstreffer die na een kwartier viel. Een dieptepass van Van Veen werd door Tjon-A-Njoek op waarde ingeschat en hij sprintte zijn verdedigende opponent eruit. De uitgelopen goalie Marvin Straver kon het onheil niet voorkomen en A-Noek deed de Kooltuin ontploffen. Daarna kreeg hij zelfs van een los gekomen Vogelteam nog een paar mogelijkheden maar zijn linkerpoot bleek niet zijn beste.

Eerste bij014 (Small)

De klok tikte verder richting de periodetitel. De spanning steeg. Noordwijk stond inmiddels met 1-0 voor tegen Hoek. Was het nu een kwestie van de 1-0 koesteren of door gaan? In de flow die de Vogels na de rust demonstreerden was het dus gewoon door gaan. Mitchel Beijersbergen beloonde dit met een fantastische goal. Na een verre inworp lifte hij het leer met een ogenschijnlijke simpele voetbeweging welbewust over sluitpost Straver heen. De periodetitel was op zak. De laatste tegenstoten van de Gouwenaren werden door de Vogeldefensie genivelleerd en het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter Van Beek klonk als muziek in de Katwijkse oren.

Eerste bij013 (Small)

Opstelling: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Pepijn Kooij, Sander van der Horst, Mitchel Beijersbergen, Niels van Veen. Martijn Tjon-A-Njoek.

Eerste bij015 (Small)