Hoofdklasse B (zaterdag)- ,,Hoofdklasse onwaardig”. Dit was de rode draad in de reactie van Pieter van den Breggen, de immer zwoegende middenvelder van FC Rijnvogels, na afloop van de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen RVVH. Waar de thuiswedstrijd (0-0) nog de moeite van het bekijken waard was, werd het nu een slechte wedstrijd van beide kanten.

Van den Breggen: ,,RVVH speelde zoals te verwachten was verdedigend, loerend op een counter. Maar hun spelletje kwam er niet goed uit. En wij kwamen ook niet echt in ons spel, zeker de eerste helft niet. Maar het veld leverde ook geen positieve bijdrage aan het vertoonde spel, om eerlijk te zijn.” Na de vreemdste acht slotminuten uit dit voetbalseizoen van vorige week thuis tegen Noordwijk, een 4-1 veilig geachte voorsprong werd ‘omgetoverd’ in een 4-4 door een vrijuit spelend Noordwijk, had de selectie deze wedstrijd een beetje achter zich kunnen laten. En met deze selectie moest de schorsing van Rob Zandbergen en de blessure van Andreas Stam goed kunnen worden opgevangen.

,,Toch kregen we tegen RVVH wat kansjes door schoten van Niels van Veen en Mitchel Beijersbergen, maar ze gingen er net niet in. Maar verdedigend zat het nu wel goed bij ons. De ommekeer in deze pot voetbal kwam door een niet gegeven strafschop aan Martin Onderwater. Deze scheids wuifde alles weg. En kort erna scoorde RVVH uit een counter de 1-0, wat ook de eindstand werd”, aldus de ietwat teleurgestelde Van den Breggen.

Eerste RVVH Bij007

Met dit resultaat staat FC Rijnvogels negende met 28 punten (-2) uit 21 waar de zevende plek met 31 (+2) uit 21 door Noordwijk wordt ingenomen. SHO is in de achtervolging met de tiende plek en 22 punten (-20) uit 21. ,,Elke van de laatste vijf competitiewedstrijden zal een finale worden. Ploegen onder ons halen ook in deze laatste fase van de competitie punten. Wij hebben de afgelopen periode punten helaas laten liggen. Maar we willen en kunnen zeker in het linker rijtje eindigen”, aldus de zoals altijd strijdbare middenvelder.

Laat nu 11 april thuis op de Kooltuin SHO de eerstvolgende tegenstander zijn. Van den Breggen: ,,Waar we in de uitwedstrijd onnodig gelijk speelden, moeten we met deze wedstrijd definitief afstand kunnen nemen. De focus ligt natuurlijk op alle wedstrijden, maar die van 18 april uit tegen Katwijk blijft een hele bijzondere. Misschien zijn ze dan al kampioen, maar het blijft een echte derby zeker na die 1-2 thuisnederlaag. We hebben wat goed te maken. En verschillende jongens bij ons hebben ook hun roots bij Katwijk liggen.”