Hoofdklasse B (zaterdag)- Het eerste seizoen als hoofdklasser zit er op. Met een terechte 1-3 overwinning bij Zwaluwen werd het op waardige wijze afgesloten door FC Rijnvogels. Net niet in het linkerrijtje waarop trainer Hein van Heek zijn zinnen op had gezet, maar hij was in ieder geval content over de wijze waarop zijn equipe bij het toch niet malse Zwaluwen deze voetbaljaargang op een hoger niveau afsloot. ,,Het was een collectieve prestatie en ik ben zeer tevreden”, glom hij na afloop.

Thomas Dijk kwam dit seizoen niet heel vaak in actie. Bij Zwaluwen was de linksbuiten wel van de partij
Thomas Dijk kwam dit seizoen niet heel vaak in actie. Bij Zwaluwen was de linksbuiten wel van de partij

Daar was ook alle reden toe. Zijn team, waarin hij wat had moeten schuiven vanwege de blessure van Joey Zandbergen en de al langer geblesseerde Sander van der Horst, stelde hem niet teleur. Orlando Ouwehand keerde terug in de basis evenals de lang geblesseerde Thomas Dijk. Beiden vervulden hun rol naar behoren. Sammy Zandbergen mocht in de basis starten waar Yuri Guijt- normaal op nummer 10 spelend- een verrassende rechtsbackplaats kreeg toebedeeld. Het pakte allemaal goed uit want de Rijnvogels speelden een prima pot. Op de 1-3 zege viel dan ook niets af te dingen.

Rob Zandbergen toont zich een ware strijder
Rob Zandbergen toont zich een ware strijder

In een duel waarin voor beide partijen niets meer op het spel stond, behalve dan de spreekwoordelijke eer, kwam de zege de Katwijkers toe. Beide teams wilden er het nog het beste van maken en gaven elkaar de ruimte om te voetballen. Sammy Zandbergen gaf het eerste signaal af maar doelman Nick Sanders kreeg er nog een handje tegenaan en aan de overzijde werd er door Adair Veige Lopes verzuimd om de 1-0 aan te tekenen. Het was een levendig begin van een duel. Wat kansjes over en weer. Veelal werd door de gastheren de rappe Adair Veiga Lopes gezocht maar zijn acties oogstten geen rendement.

Ook de tegenstoten van de bezoekers konden de 0-0 op het scorebord niet doen veranderen. Een vrije trap van Orlando Ouwehand suisde over en kort daarna werd een vrije trap van Rob Zandbergen van de doellijn gehaald. Al met al leek een 0-0 ruststand in het verschiet maar op het in termen hetende ‘psychologische moment’ werd het alsnog op de valreep 0-1. Na een afgeslagen corner sneed Pieter van den Breggen- vandaag in oude doen – de knikker haarscherp voor en de punt van de schoen van Niels van Veen was er eerder bij dan de grijpgrage handen van sluitpost Sanders, 0-1. Het bakkie thee smaakt dan net iets lekkerder na een goede eerste helft.

De strijd tussen de 'Vogels' leverde winst op voor die uit Katwijk
De strijd tussen de ‘Vogels’ leverde winst op voor die uit Katwijk

Na de pauze wederom een open duel. Sammy Zandbergen vond als eerste de doelman op zijn weg. Thomas Dijk schoot een rebound na een actie van Sammy over en derhalve leek het duel nog niet beslist. De thuisclub verzaakte om twee uitstekende mogelijkheden in een treffer om te zetten waar Lopes eigenlijk niet van dichtbij had mogen falen. Maar de Vogels leken vandaag lekker in hun verenpak te steken. Een vrije trap van Van den Breggen werd door Van Veen feilloos in de touwen geknikt en nu was het de vraag of de rood-witten een voorsprong die zo vaak uit handen werd gegeven, ook vast konden houden. Hetgeen ditmaal lukte. De kans op 1-2 liet de thuisclub vervolgens onbenut en de Vogels fladderden uit naar 0-3. Dijk ontdeed zich van zijn opponent en zijn inzet dreigde voorlangs te gaan maar de attent meegekomen Jeffrey Beukenholdt gaf de beslissende tik, 0-3. Een leuk afscheidscadeautje voor Jeffrey die vanwege een blessure in het begin van het seizoen niet al te vaak aan speelminuten toekwam.

Niels van Veen prikte tweemaal raak voor de bezoekers
Niels van Veen prikte tweemaal raak voor de bezoekers

Dat Mustapha Celen er bij het scheiden van de markt na een hoekschop er nog 1-3 van maakte, deed er niet meer toe. De winst was al lang en breed binnen na een optreden van de Vogels wat tot een der beteren van dit seizoen kan worden bijgeschreven. Een mooi en waardig afscheid van het seizoen.
Scoreverloop: 45: Niels van Veen, 0-1. 68: Niels van Veen 0-2. 87.: Jeffrey Beukenholdt , 0-3. .90: Mustafa Celen 1-3.
FC Rijnvogels:: Peter Messemaker, Yuri Guijt, Kevin Wijmer, Orlando Ouwehand, Andreas Stam, Pieter van den Breggen, Sammy Zandbergen (78: Peter de Best), Martin Onderwater (62: Jeffrey Beukenholdt), Niels van Veen, Thomas Dijk (88: Jack de Jong).

Jeffrey Beukenholdt pikte nog een goaltje mee. De aanvaller vertrekt naar ARC
Jeffrey Beukenholdt pikte nog een goaltje mee. De aanvaller vertrekt naar ARC