Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 heeft pas op de plaats moeten maken. Na vier keer op rij te hebben gewonnen, kwam er een harde tik overheen. CSW, dat nog niet eerder zegevierde, zette Voorschoten’97 met niet misselijke cijfers te kijk. In het pittoreske Wilnis werd het maar liefst 5-1.

Trainer Dick-Jan Ente was uiteraard teleurgesteld door de ruime nederlaag, maar plaatste meteen een kanttekening. ,,Mensen om me heen dachten dat we dit ook wel zouden klaarspelen, maar ik wist dat we nog niet zover zijn om zomaar even wekelijks te winnen. Dat de uitslag uiteindelijk zo hoog oploopt heeft puur te maken met de risico’s die we moesten nemen. Dat kan dan zo uitpakken. We gaan het er nog even over hebben, maar we moeten hier ook niet te lang bij stil staan.”

Ente bleef dus redelijk nuchter en Richard Bakker, die als linksbuiten werd opgesteld, begreep de zienswijze wel van zijn trainer. ,,Elke week moet je er weer staan en ik denk dat we ook goed begonnen. Al snel kwamen we op 0-1 door Bas Beijersbergen en er was gedurende de eerste helft niet veel aan de hand. Totdat we persoonlijke fouten gingen maken. Vervolgens ga je met een achterstand rusten en probeer je te repareren na rust. CSW counterde ons weg en dat deden ze slim. Er kleeft nu eenmaal een risico aan aanvallend spel, zoals wij dat trachten op de mat te leggen, en dan krijg je wel eens een tik. Natuurlijk is dit niet leuk, maar je weet dat je ook weer een nederlaag kunt pakken als je zo’n goede reeks hebt neergezet.”

Bakker vond Voorschoten’97 toch langere tijd beter. ,,Zeker in voetballende zin, ja. Ook na de 2-1 achterstand konden we nog voor rust gelijk komen via Richard Guffens en vooral Remy Constancia. Zij waren dreigend, maar dat laatste stukje van de puzzel ontbrak. Na de rust leden we te vaak en te makkelijk balverlies en dat hebben zij simpelweg prima afgestraft. Na de 3-1 en 4-1 hebben we niet veel meer kunnen creëren en dus verlies je terecht.”

Richard Bakker (Small)

Bakker (foto) snapt wel dat Ente niet in zak en as zit na de tweede nederlaag van het seizoen. ,,Ik denk dat hij bedoelt dat we vooral reëel moeten zijn. We hebben niet de sterkste ploegen getroffen en pas over een x-aantal weken weten we waar we staan. Aan het begin moet je niet teveel conclusies trekken. Komende zaterdag ontmoeten we ’s-Gravenzande en dat is natuurlijk een forse graadmeter. Op dit moment de te kloppen ploeg. Mochten we kunnen winnen dan staan we er weer goed bij. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat er een kloof ontstaat. Zo bezien is de nederlaag tegen CSW wel jammer, want er ligt nu nog meer gewicht op de komende inhaalwedstrijd. Belangrijk zal in elk geval zijn dat we goed mee voetballen. De weken daarna zullen verder bepalen of wij bovenin kunnen meedraaien of een plek in het linkerrijtje maximaal is of dat we verder naar beneden zullen moeten kijken. We zullen ons ware gezien moeten laten zien.”

Bakker kwam tot nu toe drie keer als invaller in het veld, maar in de laatste drie ontmoetingen is de ex-speler en vooral vormgever van MMO basisspeler. ,,En daar ben ik erg tevreden mee. Ik kan het niveau van de trainingen en in de wedstrijden goed aan en dat voelt goed. Het is voor mijn gevoel misschien nog wel een grotere stap dan twee klassen, maar daar voel ik me lekker bij. Deze uitdaging bevalt me. Voorschoten’97 was al eerder geïnteresseerd, maar op dat moment besloot ik nog in Hoogmade te blijven. Heb ik ook geen spijt van, want ik heb er heerlijke jaren beleefd en successen gevierd. Ik ben pas 24 en ik kan zeker nog verder groeien. Op dit moment denk ik dat dit niveau mij past.”

Bakker is dus in zijn element en ondanks de nederlaag is hij positief gestemd. ,,Waarom ook niet? We staan op twee punten per wedstrijd gemiddeld en dat is gewoon een prima start. Vorig seizoen hadden ze naar ik dacht 1 punt na acht wedstrijden. We hebben thuis onze twee potten gewonnen en we krijgen nu met ’s-Gravenzande en Alexandria’66 weer twee thuiswedstrijden. Wanneer we de lijn kunnen doortrekken op eigen grond staan we er weer bij. Ik heb zin in volgende week. Kijken of we wat recht kunnen zetten.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Loozen, Agyapong, Michel, Knijnenburg, Owel, Jouby, Beijersbergen, Van der Krogt, Constancia, Guffens, Bakker.