dinsdag, november 28, 2023
HomeBekerHaagse haantjes en Katwijkse vogels in balans (plus podcast)

Haagse haantjes en Katwijkse vogels in balans (plus podcast)

-

Het eerste duel in de poule waarin de Rijnvogels het tegen Quick, TAC’90 en Forum Sport op moeten nemen zit er op. Op een zeer warme zomermiddag hielden de Vogels en Quick elkaar in evenwicht. De 1-1 eindstand was een juiste weerspiegeling van hetgeen zich op de Kooltuin had afgespeeld.

Quick bij001
Het was een potje zomermiddagvoetbal waarin de beide teams er ondanks de hitte het beste van wilden maken. Twee ploegen die vooruit wilden voetballen en er geen schaakspelletje van wilden maken. Al met al een levendig duel met een aantal bescheiden kansen over en weer. In het eerste bedrijf leken die aan de thuisclub besteed maar de inzet van Mitchel Beijersbergen vond geen genade in de ogen van doelman Patrick Zunderop. Ook bij een tweede gevaarlijke aanval van de vogels lag hij hinderlijk in de weg. De Hagenezen (of zijn het Hagenaars)? lieten zich ook niet onbetuigd en dwongen doelman Peter Messemaker tot een noodzakelijke ingreep om een achterstand te voorkomen. Beide teams konden geen beroep doen op wie nu de wedstrijd in de greep had. De balans was in evenwicht en de 0-0 bij de rust was navenant hetgeen er in de eerste helft werd geboden.

Quick bij010(1)
Na de thee vrijwel hetzelfde spelbeeld van de twee opponenten die naar voren wilden voetballen. Geen geleun achterin om de nul te houden maar gewoon gaan voor de volle winst. Die leek een stief kwartier voor tijd naar de Hofstadbewoners te gaan toen Marc Boshoff een dieptepass op waarde inschatte en Peter Messemaker kansloos liet. Voordien hadden de gastheren al een aantal mogelijkheden gehad om zelf de leiding te nemen maar de Haagse sluitpost weigerde te capituleren. Na de achterstand drong de thuisclub sterk aan. Dat de gelijkmaker van verdediger Sander van der Gugten er na knap voorbereidend werk van Beijerbergen kwam, was dan ook verdiend.
Het had in de slotminuten zelfs nog een overwinning op kunnen leveren maar de vrije trap van Sonny ten Hoope ketste af op de staander. Het zou natuurlijk voor de thuisclub leuk zijn geweest, maar het gelijkspel gaf de verhoudingen goed weer.
Quick bij022

 

Verslaggever Remco Mentink sprak na afloop met doelpuntenmaker van der Gugten en met onze regionale trainer Paul van der Zwaan van Quick.

 

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read