Eersteklasser GHC neemt na dit seizoen afscheid van trainer Dennis Olman, die naar GDA verkast. De Leidse club liet dit weekend weten dat men rond is met zijn opvolger. Roberto Escudero (29) zal in het seizoen ’15-’16 op de bank plaatsnemen.

GHC was in gesprek geweest met diverse trainers, maar heeft uiteindelijk de keuze gemaakt voor de Escudero, die als speler onder meer uitkwam voor UVS, Ter Leede, FC Rijnvogels, FC Boshuizen en Voorschoten’97. Dit seizoen zou hij deel uitmaken van de hoofdmacht van GHC, maar vanwege blijvende enkelklachten kwam het niet tot ook maar een competitiewedstrijd.

 

VS zo VS za 10REscudero
Op archieffoto nog in het shirt van Voorschoten’97 als middenvelder

Voor Escudero is het de eerste keer dat hij hoofdtrainer wordt. ,Een uitdaging van jewelste. Ik heb er veel zin en kan niet wachten. Mijn TC 3 en 2 heb ik al binnen en ik wacht nog op toelating voor mijn TC 1. De inschrijving is open tot eind april.”

Vervolgend: ,,Het is even afwachten of GHC behouden blijft voor de eerste klasse, maar voor mij maakt dat op zich niet uit. Enkel wordt er wel een clausule in het contract opgenomen. Met de papieren die ik nu heb, mag ik tot en met de tweede klasse trainer zijn. Wanneer GHC erin blijft en ik word niet toegelaten dan moeten we een oplossing vinden. Voorlopig ga ik er vanuit dat ik volgend seizoen voor de groep sta. Ik ben blij dat Cees van Tongeren aanblijft en dat hij met zijn ervaring mijn assistent wordt. Zaterdagmorgen sprak ik met hem en we hielden daar allebei een goed gevoel aan over. Voor de club GHC is het ook een goede zaak dat hij blijft.”

 

Escudero trainde al wel jaren met jeugdelftallen, vooral bij FC Boshuizen. Ook liep hij twee jaar stage bij Voorschoten’97, onder toeziend oog van Marcel de Hoogt. ,,Natuurlijk is dit andere koek, maar ik heb al jarenlang een visie en dat wil ik dolgraag ten uitvoer brengen. Bovenal ben ik gek op dit spelletje. Omdat ik zelf niet meer kan ballen, is dit een geweldig alternatief. Mijn enkels zijn beurs en daar is niets meer aan te doen. Ik kan ze alleen sterker maken. Enkel zou ik er elke dag mee aan de slag moeten, maar het ontbreekt mij aan tijd.”

Patrick van de Graaf laat namens GHC weten ‘uitermate content’ te zijn met de aanstelling van Escudero en het aanblijven van Van Tongeren en Ton de Rooij bij het tweede elftal. GHC verloor zaterdagmiddag van ARC (2-5) en bezet de laatste plaats in de eerste klasse B. Een verslag van deze wedstrijd en een nabeschouwing volgen nog op deze website.