Hoofdklasse B- Het zit er gedurende het seizoen bij elke club wel tussen. Een mindere dag, waarbij er vrijwel niets lukt. Het is enkel zaak voor clubs om het bij uitzonderingen te laten voor wat betreft ‘snel te vergeten wedstrijden’. Een dergelijke middag beleefde FC Rijnvogels, op bezoek bij Spijkenisse. De thuisploeg speelde allesbehalve de pannen van het dak, maar de Katwikse formatie bakte er dit keer helemaal niets van. Spijkenisse kon zo met 3-0 winnen en daarmee revanche nemen op de eerdere geflatteerde 4-0 van het duel op de Kooltuin.

Sander van der Horst werkte er als altijd hard voor, scoorde een nipte voldoende en was daarmee nog een van de schaarse lichtpunten. De middenvelder stond onze redactie te woord, even voordat hij aandachtig toeschouwer was bij Feyenoord- ADO Den Haag.

,,Ik baal nog flink van de verloren pot. Het was slecht, heel slecht van onze kant. Ik kan wel stellen dat we als team door de ondergrens zijn gezakt. Dat besef is er trouwens ook wel bij de hele groep. We zijn zwak begonnen aan de wedstrijd en dat zijn we niet meer te boven gekomen. We moeten het niet erger maken dan nodig is, maar er wel voor zorg dragen dat het een incident is. Anders wordt het wel een probleem, want we zijn zeker nog niet veilig. Zoals we nu speelden leek het er voor de buitenwacht misschien op dat we de wedstrijd te lichtzinnig opnamen. Ik kan me voorstellen dat onze aanhang twijfelde aan de juiste instelling bij ons. We speelden niet als team. Bovenal haalde vrijwel niemand zijn niveau.”

SP PBMET 5

Daarmee lijkt het verhaal bekend te zijn over de kansloze middag, maar de ex-speler van Quick Boys had nog wel wat aan te merken op de leiding. ,,Het is niet mijn gewoonte om in de media mijn gal te spuwen op scheidsrechters en grensrechters. Maar ik vind wel dat we benadeeld zijn dit keer. Bij de eerste goal is het zeker anderhalve meter buitenspel. Dat wordt niet gezien en uit de corner die volgde maken zij 1-0. Bij de 2-0 was er in hun aanval sprake van een te hoog geheven been. Misschien wat minder discutabel dan bij de 1-0, maar zo sta je dus wel met 2-0 achter. En de goal van Mitchel (Beijersbergen, red.) op slag van rust werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Het had dus ook anders kunnen lopen. Maar ik zal ook eerlijk zijn: we verliezen niet door die beslissingen. We hebben de nederlaag gewoonweg aan onszelf te wijten. Volgens mij maakte het ook niet uit wie er speelden, invielen of uitvielen. Het was het allemaal niet. Dat kan een keer gebeuren. Maar niet volgende week nog eens.”

SP 15 EVEN PANIEK
Van der Horst wilde ook nog wel iets kwijt over de laatste aanwinst. Zo werd afgelopen week Tjon-A-Njoek voor volgend seizoen vastgelegd. Hij komt over van zondagtopklasser Kon. HFC, alwaar hij al seizoenen aan de lopende band scoort. ,,Een prima ontwikkeling. Hij is misschien onze missing link. Let wel; onze huidige voorhoede is ook niet verkeerd. Ze kunnen stuk voor stuk ballen. Alleen missen we af en toe een targetman en dat zou hij moeten worden. Het is een goede zaak voor FC Rijnvogels dat er spelers komen die graag willen uitkomen voor deze club. Zaterdagvoetbal trekt goede spelers aan en ik denk ook dat we reclame hebben gemaakt met de wedstrijden tegen Quick Boys en Katwijk. Over drie weken staat Quick Boys uit voor de deur trouwens. Het zou mooi zijn wanneer we dan ondertussen ’s-Gravenzande hebben gepakt. Dan gaan we naar Nieuw-Zuid met meer lucht op de ranglijst ten opzichte van de onderste groep en weten we dat Spijkenisse een incident is geweest. Dat is nu de insteek voor komende zaterdag. Laten zien dat we tot veel meer in staat zijn en onze rug weer kunnen rechten.”
Note redactie: het wedstrijdverslag en podcast met Hein van Heek volgt later nog!