Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 opende j.l. zaterdag het seizoen in Alphen aan den Rijn. De ploeg van Dick-Jan Ente ging met 1-0 onderuit door een doelpunt van Jeffrey Beukenholdt, gescoord na rust (zie ook het verslag, red.). Sipan Khalid sprak na afloop van een terechte nederlaag. Frank Bloemheuvel, trainer van de winnende ploeg, vond dat zijn ploeg het meeste recht had op de zege.

ARC kende een stroeve voorbereiding en ging onderuit in het eerste competitietreffen bij Valken’68. Bloemheuvel was dan ook heel blij dat het nu wel goed afliep in de tweede derby van het seizoen. ,,We hebben eigenlijk allen maar zware tegenstanders getroffen in de voorbereiding en in het bekertoernooi. Zo troffen we al tweemaal Alphense Boys bijvoorbeeld. Soms is het ook wel lekker om een mindere tegenstander te ontmoeten. Nu liepen we al die weken al op onze tenen en verliep het zeker niet vlekkeloos. Vervolgens kwam daar de nederlaag in Valkenburg bij en de zware blessure voor Luuk Samsom. Dat heeft de groep wel aangegrepen. Dan is het prettig om nu wel te winnen en te zien dat we weldegelijk op de goede weg zijn. Ik vind ook dat wij de meeste kansen hebben gekregen en het verraste mij dat we vooral in het begin zoveel ruimte kregen van Voorschoten’97.”

Sipan Khalid, overgekomen van Roodenburg en daarvoor spelend bij Lugdunum, had een basisplaats en stak niet onder stoelen of banken dat hij vond dat zijn ploeg terecht had verloren. ,,We begonnen heel slap en mogen van geluk spreken dat het niet al gauw 2-0 was. Ik vrees dat het dan al over zou zijn geweest. ARC is immers en stugge ploeg, zeker als je achter tegen ze komt. Het is overigens niet voor het eerst dat we zo aan mak aan een wedstrijd zijn begonnen. Soms krijg je dan meteen een draai om de oren en soms kom je er mee weg. Dat laatste was gelukkig nu het geval. Gaandeweg werd het bij ons beter en kregen wij ook het betere van het veldspel. ARC hanteerde steeds meer de lange bal, terwijl wij meer voor de voetballende oplossing gingen. Maar als ik eerlijk ben, moet ik stellen dat we de juiste gretigheid misten in het begin van de wedstrijd.”

ARC profiteerde daar onbedoeld niet van, maar Beukenholdt was na rust wel spitsvondiger voor het doel en Voorschoten’97 bleek niet bij machte om daar een goal tegenover te stellen. Voor de pauze was Remy Constancia al wel een keer dichtbij een doelpunt geweest en ook na de hervatting was hij de gevaarlijkste aanvaller van de gasten. Michael de Leeuw moest zich een keer flink rekken op een verraderlijk schot van Jim van der Krogt en verder kwam Voorschoten’97 nog tot wat speldenprikken. Bovenal hadden de gasten wel een strafschop verdiend.

Khalid: ,,Ik stond er vlak bij en zag dat duidelijk dat de bal met de hand werd gespeeld. De scheidsrechter durfde er niet voor te fluiten. Al met al hebben we te weinig gebracht om het aanspraak te kunnen maken op meer. We zijn nog zoekende en dat heeft meer tijd nodig. Wat ik wel weet is dat we veel verschillende kwaliteiten in de ploeg hebben dus het zal vast beter gaan draaien. Ik zelf moet ook stappen maken. Conditioneel zit het wel snor, maar de handelingssnelheid ligt uiteraard wel even hoger dan in de derde klasse. Ik krijg wel veel hulp van mijn teamgenoten en daar word ik beter van.”

Bloemheuvel tenslotte: ,,Tegen het eind was het wel overleven voor ons, maar dat komt omdat we het eerder hadden moeten beslissen. Voorschoten’97 is een voetballende ploeg, maar dat is tevens een valkuil voor ze. Daar hadden we ze eerder op kunnen pakken. Maar de winst voelt in elk geval goed aan. Hier kunnen we verder mee.”