Eerste klasse B (zaterdag)- En weer won de zaterdagtak van Voorschoten’97. De ploeg van ‘redder in de nood’ Paul van der Zwaan zegevierde voor de vijfde keer in successie. Dit keer werd Zwaluwen’30 met 0-1 verslagen. Dat doelpunt kwam tot stand in de slotfase van het treffen. De direct na de rust ingevallen Sjoerd de Vries maakte zijn eerste doelpunt voor de Adegeest-formatie en die bleek goud waard.

Trainer Van der Zwaaan: ,,Laten we voorop stellen dat het een moeilijke middag was voor ons en zeker in de eerste helft zijn we goed weggekomen. Ik kan niet zeggen dat zij kans na kans kregen, maar ze waren wel dreigend, terwijl wij hoofdzakelijk moesten tegenhouden. We mochten dan ook niet mopperen dat het halverwege 0-0 was. Tijdens de rust hebben we gekozen voor een ietwat andere speelwijze. Dit met als insteek om grip te krijgen op het middenveld. Dat is gelukt, hoewel het ook wel twee kanten op kon gaan. Voorschoten kreeg in elk geval meer controle en in fases waren we de bovenliggende partij. Ook kregen we na rust wat kansen en dan is het natuurlijk heerlijk dat de winnende goal vlak voor tijd valt. De ontlading was dan ook groot.”

Van der Zwaan bleef zoals ook in de voorbije weken nuchter. ,,We hebben een eerste stap gezet door rechtstreekse degradatie te ontlopen. Voorlopig staan we nu nog op een p/d-plek, dus we streven er nu naar om ons daar weg te spelen. Het is nu wel zo dat we andere ploegen in de nek hijgen en opeens is zelfs de nummer zes nog niet veilig met het oog op de nacompetitie. We gaan hier even van genieten en vanaf maandag weer vol aan de bak. Op naar de tweede doelstelling.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Keemink, Verlaan, Knijnenburg, Michel, Guijt, Blazquez, Van der Krogt, Beijersbergen, Gashi, Constancia, Tsjin-Asjoe.

De man van de enige goal kwam ook nog aan het woord. Bescheiden, maar o zo gelukkig.