Eerste klasse B (zaterdag)- Valken’68 moest een verre reis naar Hoorn ondernemen om hun uitwedstrijd tegen het twee plaatsen hoger staande Zwaluwen’30 te spelen. Verleden jaar verloren ze hun thuiswedstrijd op het Duyfrak nog kansloos met 1-4. Dat was op dat moment de eerste tik van het seizoen, na een indrukwekkende start van de competitie. Er werd dan ook zwaar aangekeken tegen deze wedstrijd.

Omdat de gastheren beschikken over snelle aanvallers moest er volgens aanvaller Sven Boonstoppel dus verdedigend wat gebeuren. ,,We moesten compact verdedigen om tegen die razendsnelle spitsen op de been te kunnen blijven. Dat lukte prima in die eerste helft. We gaven helemaal niets weg waardoor de ruststand 0-0 bleef. We speelden echt waar heel goed en gingen tevreden naar de kleedkamer om dat spel in de tweede helft te kunnen vervolgen”.

Valken’68 had zelfs de beste mogelijkheden gekregen op en voorsprong. Een dieptepass van Thomas Paauw op Lars van Bommel leidde tot een kansrijke situatie, die evenwel niet goed werd uitgevoerd door Boonstoppel en gelegenheidsspits Arjan Haasnoot (normaliter achterin links op e flank, red.). Haasnoot name overigens de positie in van de niet fitte Ronald Kuijt. Even later stuitte Van Bommel op de sluitpost en Haasnoot kon in de gong niet beslissen hoe te handelen in kansrijke positie, waardoor de blanco score op het scorebord bleef staan. Daarbij dient wel te worden vermeld dat de thuisploeg ook een grote kans gehad om de score te openen maar omdat  Serdar Ozturk en Rivelino Grauwde elkaar bij een voorzet van rechts voor de voeten liepen, belandde de kopbal naast het doel.

In die tweede helft ging het fout voor de Valkenburgers. In een periode dat de concentratie even weg was, werden de mannen van trainer Andries Wendt plotseling op een 2-0 achterstand getrakteerd. Daarom moest de knop om en besloot men om aanvallender te gaan spelen. In die missie slaagden de Wendt-brigade. Achtereenvolgens Mark Kabelaar en Lars van Bommel wisten de stand terug te brengen naar 2-2. Er had zelfs nog meer ingezeten, maar dat derde doelpunt kwam er helaas niet. Op de vraag aan Sven Boonstoppel waarom men, gezien het aanvallende succesvolle spel in die tweede helft, dat spel niet vanaf het begin had uitgevoerd was hij heel duidelijk. ,,Tegen deze tegenstander met die gevaarlijke aanvallers moet men conditioneel heel sterk zijn. Dat is tegen hen niet vol te houden. Dat compacte verdedigende spel in die eerste helft kostte al heel veel energie en daarom kwamen we toen niet echt tot goede aanvallen. Die onverwachte achterstand in die tweede helft gaf ons extra energie om vanaf dat moment aanvallend te gaan spelen. Dat hadden wij nooit de hele wedstrijd kunnen volhouden. Had je dat aanvallende spel in die eerste helft gespeeld, dan was je in die tweede helft tekort gekomen, dat is wel zeker.”

Trainer Andries Wendt was ruimschoots tevreden met de prestatie van zijn team. ,,Dit is een prima tegenstander en dat hebben we kort na rust kunnen ervaren. Daarvoor hadden we onze zaken onder controle, maar toen de linies te ver uit elkaar kwamen te liggen stond het plots 2-0. Daarna hebben we meer lef getoond en toen kon je zien dat we zelf tot veel meer in staat zijn als destijds aan het begin van de competitie. Toen liepen we achter deze tegenstander aan.”

Zwaluwen ’30-Valken’68 2-2 (0-0). 54. Rivelino Grauwde 1-0, 61. Dave Nintenman 2-0, 
68.Mark Kabelaar 2-1; 84. Lars van Bommel 2-2.

Opstelling Zwaluwen’30: Albert-Jan de Vries, Jurgen Roozendal, Nico Keijzer, Niels Joren, Dave Ninteman, Rivelino Grauwde, Silvanus Owusu, Ivo Rottine, Gerry Schilder, Serdar Ozturk, Quincy Brondenstein (46. Jim Nelen).

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Thomas Paauw, Jeroen Haasnoot, Lex Heemskerk, Erwin de Ridder, Jaber Akhriff, Dico Schaap (72. Jan van Duijn), Lars van Bommel, Arjan Haasnoot(49. Mark Kabelaar), Sven Boonstoppel.