dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 laat kansen onbenut tegen Alexandria’66 maar gelooft in zichzelf

Valken’68 laat kansen onbenut tegen Alexandria’66 maar gelooft in zichzelf

-

Eerste klasse B (zaterdag) – ,,Rens van Klaveren kan niet alle zaterdagen jarig zijn, anders had hij er nu vast één gemaakt uit tegen Alexandria’66 net als op zijn verjaardag vorige week tegen het lager staande Forum Sport. ,,We kregen nu de eerste twintig minuten zeker vijf à zes grote kansen, maar gaat die niet in het net dan houdt het op. En dan stap je na afloop in Rotterdam de spelersbus in met een 3-0 nederlaag waar we zeker niet kansloos waren”, aldus John van Rijn, de van Quick Boys overgekomen nummer tien van Valken’68.

Spelers en trainer Gerard de Geus van Valken’68 zagen vooraf goede mogelijkheden om de negende plaats met 6 uit 6 (9-14) te verbeteren. Dit alles in de wetenschap dat tegenstander Alexandria’66 met 2 uit 6 (6-15) lager op de ranglijst stond. Maar bekend was ook dat deze taaie tegenstander nooit echt in een wedstrijd was weggespeeld, ook al doet hun laatste nederlaag met 4-1 tegen Argon uit anders vermoeden.

Van Rijn: ,,We hebben natuurlijk flitsende voorhoedespelers in onze ploeg met Sven Boonstoppel, dit seizoen al goed voor vier doelpunten, Corstiaan Paap en Van Klaveren. Maar de laatste bracht het vandaag maar tot één gevaarlijk schot op het Rotterdamse doel. En als dan ook bij middenvelder Mathijs de Mooij, de maker van ook al een tweetal doelpunten tot vandaag, het vizier niet op scherp staat dan weet je dat je het moeilijk gaat krijgen.”

Dat was dus ook bij Valken’68 op deze zaterdag het geval, want na zoveel uitgespeelde kansen die in de eerste twintig minuten werden gemist was het Alexandria’66 dat de 1-0 liet aantekenen. ,,Het zijn technische voetballers met zeker de nummers 7 en 9 als absolute uitschieters. En in het tweede gedeelte van de eerste helft was het Rotterdam wat de klok sloeg. Dus in de rust, met die achterstand, hebben we elkaar ook moed ingesproken. We geloven in dit team en zo gingen we dus ook de kleedkamer uit na de peptalk van De Geus”, aldus de enthousiaste Van Rijn.

Wat er in de Valkenburgse thee zat daar kan T.N.O. alleen over oordelen als er een monstertje wordt aangeleverd, maar rond de 50e minuut was het toch Alexandria’66 dat de 2-0 liet aantekenen. Van Rijn: ,,Tijd werd het voor een tactische wissel, maar het heeft niet echt geholpen want het goede spel en de kansen van de eerste twintig minuten konden we niet meer (op het kunstgras van sportpark Oosterflank , red.) aan de meegereisde supporters presenteren. Een afstandsschot van mij werd nog door hun keeper net over de lat getikt. En tien minuten voor tijd werd door hen zelfs de 3-0 gemaakt, wat ook de eindstand is geworden.”

Met een tiende plek met 6 uit 7 ziet Valken’68 ook de tegenstander van zaterdag 31 oktober, RKAV Volendam, dichterbij komen. Zij wonnen deze zaterdag thuis met 2-1 van Forum Sport. ,,Dat wordt een hele belangrijke pot voor ons op sportpark Duyfrak. Win je, dan kan je weer meer afstand nemen van de gevarenzone. Laat allen met een geelrood gekleurd hart die dag achter ons team gaan staan. Maar eerlijk gezegd weet ik echt niks van die Volendammers. Maar De Geus en de technische staf hebben natuurlijk voor die wedstrijd de nodige analyses gemaakt van hun spel. Daar vertrouwen en bouwen we altijd op”, aldus Van Rijn.

Waar het zaterdag 24 oktober een inhaal- en bekerprogramma is, daar is Valken’68 vrij. Donderdag 22 oktober wordt er wel op het eigen sportpark om 20.00 uur geoefend tegen zondag eersteklasser SJC. Een goede gelegenheid om het vizier van de aanvallers weer op scherp te krijgen. Van Rijn: ,,De sfeer is goed in onze selectie, we geloven in onszelf en blijven er elke zaterdag voor vechten. We zullen het dan ook van week tot week bekijken, dus nu is onze blik allereerst gericht op SJC.”

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, Haasnoot, Van der Plas, Binnendijk (Lex Heemskerk), De Ridder (Kuijt), De Mooij, Van Rijn, Boonstoppel, Paap (Van der Toorn) en Van Klaveren.