Eerste klasse B (zaterdag)- Valken’68 blijft dit seizoen meer dan behoorlijk meedraaien als nieuwkomer in de eerste klasse. Zaterdag werd mede promovendus HBOK uit Amsterdam zonder al te veel problemen met 2-0 puntloos huiswaarts gestuurd. Doelman Erwin van der Nagel had naar eigen zeggen een rustige middag beleefd. ,, Ik zou bijna zeggen dat het een makkie was.’’

Ondanks dat Valken terug te vinden is op een comfortabele plek in de middenmoot, is het gat met de onderste plekken nog niet dusdanig groot dat trainer Andries Wendt zich al rijk rekent. Het verschil met HBOK, wel op een degradatieplaats, was bij aanvang van de wedstrijd bijvoorbeeld slechts drie verliespunten. Er was de Valkenburgers dus veel aan gelegen om de drie punten in eigen huis te houden. De wil om te winnen was vanaf de eerste minuut terug te zien. Valken kwam goed uit de startblokken en beloonde zichzelf na een klein kwartier toen Lars van Bommel voor de 1-0 zorgde. Wat volgde was een stortvloed aan kansen, maar halverwege was het verschil nog steeds slechts één goal. Ook de tweede helft was Valken vele malen sterker. Toch was het pas vlak voor het eindsignaal dat Sven Boonstoppel de thuisploeg naar een veilige marge schoot.

Van der Nagel zag het allemaal aan, zonder dat hij zelf veel in actie hoefde te komen. ,, Het was totaal niet gevaarlijk bij mijn doel. Ik heb denk ik één redding moeten verrichten en een paar vrije trappen moeten vangen. Wij waren veel gevaarlijker en hadden veel meer kansen. Ik denk dat we bij rust al 4-0 voor hadden moeten staan. Dan had er denk ik wel een monsterscore in gezeten. We houden ze nu zelf in leven. Zo lang het 1-0 staat blijven zij hopen. Hij hoeft dan ook maar één keer verkeerd te vallen. Maak je de tweede sneller is het klaar.’’

Erwin van der Nagel (archieffoto) kende wel eens drukkere middagen..
Erwin van der Nagel (archieffoto) kende wel eens drukkere middagen..

Valken miste met Arjan Haasnoot, Ronald Kuyt, Marco Kabelaar en Thomas Pauw een aantal belangrijke krachten. Daar tegenover stond het debuut van linksback Johan Le Van, dat naar volledige tevredenheid van Van der Nagel verliep. ,, Hij deed het echt heel erg goed.’’ De doelman loofde daarnaast de aanvallende kracht van zijn elftal. ,, Wij proberen altijd snel Jaber Akhrif, onze nummer tien, aan de bal te krijgen. Hij denkt altijd drie a vier stappen vooruit en ziet ruimtes die anderen niet zien. Aan de zijkanten zijn Sven en Lars heel gevaarlijk met zoveel snelheid. Zo creëren we veel kansen.

Zoals gezegd heeft Valken zichzelf met het oog op de onderste plekken van de ranglijst wat meer lucht verschaft. Als het aan Van der Nagel ligt, richt de blik zich vanaf heden naar boven. ,, Ik vind dat we veel teveel naar beneden kijken en juist omhoog moet kijken. Het is lekker als je afstand neemt van de onderste plekken, maar ik vind dat we ons op de top zes moeten richten. Er zijn nog drie wedstrijden die we echt moeten winnen: DSO, GHC en HVC. Als we die winnen staan we er heel dichtbij en ik denk dat we dat moeten kunnen.’’ De wedstrijd tegen DSO, dat dit weekend knap won op bezoek bij het hooggeklasseerde Zwaluwen, volgt volgende week. Zeker geen lastige opgave, maar aan vertrouwen zal het Van der Nagel en zijn teamgenoten niet ontbreken.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Lex Heemskerk, Jeroen Haasnoot (34.Jan van Duijn), Johan Le Van, Dico Schaap (70. Kuyt ), Lars van Bommel, Erwin de Ridder, Rens Van Klaveren, Jaber Akhrif en Sven Boonstoppel.