Eerste klasse B (zaterdag) – Op het van voetbalhistorie doorspekte Sportpark Olympiaplein in Amsterdam lukte het Valken’68 net niet om de 1-1 van eerder in het seizoen tegen koploper AVV Swift te evenaren of te verbeteren. Na negentig minuten stond er 4-2 op het scorebord. ,,We hebben ervoor gestreden, een 3-3 zat er zelfs in, dus we balen niet. De slappe pot vorige week tegen Sportlust hebben we ver achter ons gelaten”, aldus Sven Boonstoppel, de strijdvaardige centrumspits van Valken’68.

AVV Swift had thuis op twee gelijke spelen na alles gewonnen en voerde de ranglijst in deze eerste klasse B aan waar Valken’68 op een zevende plek stond bij aanvang van dit duel. Met 28 punten uit 21 wedstrijden (33-37) is Valken’68 van trainer Andries Wendt een stevige middenmoter. Boonstoppel: ,,Maar we hebben de punten nog nodig, want teams onder ons gaan ook na vandaag de komende vier wedstrijden op zeker punten pakken.” Dan is de inbreng van de topscorers Boonstoppel met negen en Mark Kabelaar met zes doelpunten zeker nodig.

,,Swift kwam op 1-0 uit een vrije trap, tegen de wind in, van 25 meter die strak in de kruising verdween. Je zou voor deze actie bijna gaan applaudisseren. Maar Jaber Akhrif had het vandaag op zijn heupen. Met een mooie kapbeweging en een doffe knal met zijn linkerbeen verdween de bal in de korte hoek achter de verraste keeper van de tegenstander”, aldus Boonstoppel. Valken’68 streed voor wat ze waard was en was zeker gelijkwaardig aan AVV Swift.

Boonstoppel: ,,Op het rotste moment ging het toch mis bij ons, pal voor rust. Een verdedigingsfout in het centrum en onnodig snel balverlies voorin bij ons leverden in honderdtwintig seconden een 3-1 tussenstand op. In de rust wees onze trainer alleen op de spreuk die in de kleedkamervloer was gegraveerd: ‘Het kan nog’. Vol strijdlust kwamen we het veld weer op.” Dat was zonder verdediger Lex Heemskerk. Hij was geblesseerd geraakt en werd vervangen door een andere verdediger, Robin Noort.

De bedoelingen van trainer Wendt waren duidelijk. In de loop van de tweede helft ruilde hij middenvelder Dico Schaap om voor aanvaller Ardi Vooys. Boonstoppel: ,,En laat die Akhrif buiten de zestien uit stand nou de bal in het doel van Swift krullen, ongelofelijk. De 3-3 zat er zeker in. We zetten druk, ook middels een verdediger die twee linies opschoof.”

Maar het spelletje voetbal is niet altijd logisch. ,,Wat een flutgoal was die 4-2 in de laatste minuut, een afstandsschot dat van richting werd veranderd. We hebben ervoor geknokt en gingen zeker niet balend terug naar Valkenburg. Met deze instelling pakken we de laatste vier wedstrijden zeker punten om ons definitief veilig te spelen”, sprak de centrumspits van Valken’68.

Zaterdag 18 april komt Deltasport, de huidige nummer vier, naar sportpark Duyfrak in Valkenburg. Valken’68, nu zevende met 28 uit 22 zal er dan alles aan doen om het resultaat van de 3-3 in de uitwedstrijd te verbeteren. De Vlaardingers zijn al enige tijd het spoor bijster.

Opstelling Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, Heemskerk (46. Noort), Pauw, Le Van, Schaap (68. Vooys), De Ridder, Akhrif, Van Bommel, Boonstoppel en Kabelaar.