Hoofdklasse B (zaterdag)- FC Rijnvogels kende tegen SHO een narrow escape. De Katwijkers hadden gedurende de gehele wedstrijd weliswaar een groot veldoverwicht, maar keken na negentig minuten wel tegen een 0-1 achterstand aan. Arbiter Kloet liet echter lang doorspelen en dat kwam de ploeg van aanvoerder Sander van der Horst goed uit. In de 96e minuut werd het toch nog 1-1.

Eerste SHO bij013

Zodoende bleef de voorsprong van Rijnvogels op SHO, dat net boven de gevarenzone staat, zes punten. ,,Ik ben heel blij met dit punt, meer was vandaag niet haalbaar. Het was ditmaal gewoon niet goed genoeg. We hadden dan wel steeds het initiatief, maar we deden daar niet veel mee. We probeerden van alles en toch waren we niet bij machte om kansen te creëren. En SHO kwam hier naartoe om vanuit de nul te spelen. Dat maakte het er voor ons ook niet eenvoudiger op. Maar al met al denk ik wel dat 1-1 een terechte uitslag is”, blikt Van der Horst terug.

Zijn team kwam, net voordat Kloet voor de laatste keer floot, dankzij een schot van Pieter van der Breggen nog op gelijke hoogte. Tot woede van de Oud-Beijerlanders, die totaal geen begrip konden opbrengen voor de in hun ogen veel te lang durende, toegevoegde tijd.

Eerste SHO bij009

,,Het is heel simpel, de scheidsrechter bepaalt nu eenmaal wanneer de wedstrijd is afgelopen. En als je ziet hoe zij constant tijd aan het rekken waren is het niet zo vreemd dat we lang doorspeelden”, vindt Van der Horst.

Met nog vier duels voor de boeg bedraagt het verschil tussen FC Rijnvogels en Xerxes/DZB, dat op een p/d-plek staat, zeven punten. Dat lijkt voldoende voor de promovendus om zich op hoofdklasseniveau te handhaven. Voor komend seizoen hebben de Katwijkers zich al flink geroerd op de transfermarkt. Een zevental spelers maakt de overstap naar De Kooltuin. Onder hen Martijn Tjon-A-Njoek, de topscorer van Kon.HFC, Wouter Soomer (Telstar), Gert Labots (Sportlust’46) en Pepijn Kooij (Alphense Boys). ,,Het ziet er voor komend jaar prima uit, maar we moeten eerst dit seizoen goed afmaken”, stelt de van Quick Boys afkomstige captain.

Eerste SHO bij023

In tegenstelling tot ploeggenoot Yuri Guijt, die naar Nieuw Zuid terugkeert, blijft Van der Horst ook komend seizoen FC Rijnvogels trouw. ,,Ik zit hier nu al vijf jaar en heb het gewoon erg naar m’n zin. Bij Quick Boys is alles wat groter en zakelijker en hier gaat het er vooral gemoedelijk aan toe. Het bevalt me uitstekend. Iedereen kent iedereen. Waarmee ik niet wil zeggen dat het één beter is dan het ander, hoor. Wat mij betreft is het allebei goed.”

Note redactie: verslag volgt nog.