Eerste klasse B (zaterdag)- Het wordt opletten geblazen voor Valken’68. De ploeg van Andries Wendt ging thuis onderuit tegen Deltasport (1-3) en zag de concurrentie punten pakken. De Valkenburgers leken lange tijd zonder al teveel problemen in de middenmoot te blijven, maar blijken alsnog een eindsprint nodig te hebben om te voorkomen dat er straks nog nacompetitievoetbal op het menu staat.

De ploeg uit Vlaardingen was in potentie een titelfavoriet, maar liet de laatste tijd een aantal forse steken vallen. Juist op het Valkenburgse Duyfrak pakten zij de draad weer op en de gastheren werden daarvan de klos. De mannen van trainer Andries Wendt weten zich na de terechte nederlaag nog verre van veilig en zullen in het komende duel met ARC, dat zich eveneens nog zorgelijk achter de oren krabt, de broodnodige punten moeten vergaren om als promovendus het eersteklasserschap op tijd veilig te stellen.

Over de verloren pot tegen Deltasport is Erwin van der Nagel, de sluitpost van de Valkenburgers duidelijk. ,,Het was een terechte nederlaag. Misschien kwam het omdat Deltasport weer over veel van blessures en schorsingen teruggekeerde spelers kon beschikken. Dus kwam deze wedstrijd voor ons op het verkeerde moment”, baalt hij enigszins maar realistisch na. Terugblikkende op het verloren duel: ,,We kwamen na een overtreding op Dico Schaap met 0-1 achter en na de rust werd het al snel 0-2. Door een doelpunt van Rens van Klaveren kwamen wij nog wel terug in de wedstrijd. Maar bij de vrije trap die van richting werd veranderd, was ik kansloos. Dar doe je als keeper weinig aan.” De terugblik van een teleurgestelde doelman die altijd als een tijger zijn kooi verdedigd.

De Valken-doelman is realist. ,,Die paar goeie gasten van Deltasport maakten vandaag het verschil. We hebben een goede start van het seizoen gehad, maar nu wordt het toch nog spannend om ons te kunnen handhaven”, weet ook Van der Nagel. Aanstaande zaterdag een cruciaal duel in de uitwedstrijd bij ARC dat ook maar niet weet te winnen de laatste tijd en ook alle inspanningen nodig zal hebben om het sein op veilig te kunnen zetten. Van der Nagel is een optimist. Waarom ook niet? ,,Als we winnen zijn we veilig vanwege ons buffertje, maar het zal erom spannen.” Na de terecht verloren pot tegen Deltasport gaan de kopjes zeker niet hangen. ,,We zijn vol goede moed en goed genoeg om in de eerste klasse te blijven”, is de volle overtuiging van de Valkenburgse doelwachter.

Wendt was de mening toegedaan dat zijn ploeg er alles aan had gedaan, maar dat kwaliteit zich nu eenmaal niet zal verloochenen. ,,Ze waren een tijd van de leg en verloren onder meer van Voorschoten’97 en zelfs dik van GHC. Nu stonden ze er weer als de ploeg van voor de winterstop. Na de 1-2 hebben we alles of niets gespeeld, maar helaas bleef de gelijkmaker uit. We gaan nu de beslissende fase in tegen ploegen die hetzelfde probleem op de ranglijst hebben als wij. Uiteraard hadden we ons graag al veilig gespeeld, maar we houden het volledig in eigen hand en moeten blijven knokken. Dan moeten we klaar kunnen zijn na zesentwintig wedstrijden.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn(67. Sven Boonstoppel), Lex Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Johan Le Van(78. Thomas Paauw), Dico Schaap, Lars van Bommel, Erwin de Ridder, Jaber Akhriff, Rens van Klaveren, Mark Kabelaar.

Opstelling SV Deltasport: Mathijs Donatz, Elger Batta, Leon Kyznaric, Tiemen Noordam, Jay Jay Gulpen, Jan-Paul Hoekstra, Levi Marengo, Edinho Pattinama, Gert Jan van der Veen, Jimmy van der Vaart(83. Milano Naarden), Luigi Nunes.