Dit keer geen aandacht voor de beide FC’s. Rijnvogels op zaterdag en Boshuizen op zondag hebben geen inhaalwedstrijd staan en dus richten we onze pijlen op Valken’68 en twee ploegen die elkaar juist treffen: Voorschoten’97 en GHC.

EERSTE KLASSE B

VALKEN ‘68-HVC’10

De ploeg van Andries Wendt is na de winterstop goed uit haar nest gekropen. Vanuit een positie van waaruit naar onderen moest worden geblikt, kroop het team na een aantal overwinningen weer omhoog in de veilige middenmoot. Afgelopen zaterdag strooide degradatiekandidaat GHC echter wat zand in de tot dan toe soepel draaiende motor. Uiteindelijk wisten de Valkenburgers na een 0-2 achterstand tegen tien man de zaken nog gedeeltelijk recht te trekken (2-2). Nu wacht op het Duyfrak de confrontatie met HVC ’10, het team waar eerder dit seizoen met 2-0 van werd gewonnen. Dat was in een periode waarin het allemaal nog crescendo ging. Gezien de stand op de ranglijst lijken de beide equipes aan elkaar gewaagd, maar op het papier is slechts een kwestie van cijfertjes. Opponent HVC ’10 heeft met twee overwinningen een goede start achter de rug in de derde periode. Voor de geelroden zijn er ook nog kansen om voor een eventueel prijsje te gaan. Doch dan zal het deze ontmoeting in winst moeten omzetten.

 

GHC-Voorschoten 3 20 sep

 

VOORSCHOTEN ’97-GHC

Een affiche dat het predicaat ‘staartgevecht’ (niet straatgevecht voor alle duidelijkheid) niet zou misstaan. Beide teams vechten immers voor lijfsbehoud. Het zware weer voor de beide ploegen lijkt maar niet voorbij te gaan maar er is nog sprankje licht aan de horizon die echter steeds verder weg lijkt. De Groene Hart Combinatie wist tot op heden slechts twee keer te winnen en een winstpartij was uitgerekend tegen de aanstaande opponent (1-0). Soufiane Boukhidous besliste het duel destijds op fraaie wijze.

De mannen van Marcel de Hoogt pakten driemaal de volle buit maar uiteindelijk bungelen de beide teams met slechts 11 puntjes vooralsnog hopeloos onder aan de ladder van de ranglijst. Slechts HBOK, DSO en Nootdorp lijken nog in te halen te zijn. Drie van deze vijf ploegen zijn klaar na de laatste wedstrijddag. Twee directe degradanten en de nummer tien. Wie kan zich oprichten om de steeds minder wordende strohalmen vast te grijpen in de verre van benijdenswaardige positie? Weliswaar hebben de Vlietbewoners nog een duel tegoed maar dat is van latere zorg. Eerst maar eens proberen om op sportpark Adegeest de schade zien te beperken. Omdat de gastheren eveneens in zwaar weer verkeren, zal deze opgave, net zoals het weer waarin zij verkeren, bijzonder zwaar zijn. Erop of eronder zullen zowel trainer Dennis Olman en collega Marcel de Hoogt hun discipelen in deze struggle for life mee geven. Het zou voor beide na dit seizoen afscheid nemende oefenmeesters bijzonder zuur zijn als zij hun werk met een degradatie zouden moeten afronden.

Note redactie: Dit artikel is gisterochtend opgesteld. Ondertussen is er nieuws vanuit Voorschoten. Onze redactie plaatste gisteravond het volgende bericht:

Trainer Paul van der Zwaan per direct naar Voorschoten’97