Het is niet onmogelijk dat twee regionale eersteklassers de eerste prijs van het seizoen binnen halen. FC Boshuizen kan dat zondag op geheel eigen kracht voor elkaar boksen, terwijl Voorschoten’97 een dag eerder moet winnen en dan nog afhankelijk blijft van de concurrentie. Maar toch, de start van beide teams mag als ‘niet verkeerd’worden bestempeld. Voor Valken’68 is een zege niet minder belangrijk om zodoende wat afstand te kunnen nemen van de streep des onheils op de ranglijst.

ZATERDAG

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97-ALEXANDRIA ‘66

De dreun die de Voorschotenaren de week daarvoor bij laagvlieger CSW in Wilnis (5-1) kregen, bleek goed te zijn verwerkt want voor het inhaalduel tegen koploper FC ’s-Gravenzande had het team van Dick Jan Ente zich weer behoorlijk op weten te peppen. De belangen die op het spel stonden waren groot en dat heeft de groen-gele brigade prima opgepakt. Door de 3-1 winst zijn zij de Westlanders tot op een punt genaderd en dat biedt nog alle perspectief op de eerste periodetitel. Dan dienen de mannen op het eigen Adegeest van Alexandria ’66 te winnen en moet FC s-Gravenzande tegen Vitesse Delft punten morsen. Het zou zo maar kunnen. Maar dan nog zijn er meerdere kapers op de kust, te weten Argon, Zwaluwen en zelfs ook nog ARC enigszins. De Rotterdamse opponent moet te kloppen zijn gezien de stand op de ranglijst. Zij bakken er tot nog toe weinig van. Van onderschatting zal geen sprake zijn evenwel, want Ente en zijn mannen zijn zich ervan doordrongen dat er elke week strijd moet worden geleverd en dat er in deze klasse zeker geen cadeautjes worden gegeven. Spits Richard Guffens zal er zaterdag en tevens de komende maanden niet bij zijn, vanwege een reeds eerder geplande wereldtrip. Wellicht een kans voor Shemiel Constancia om zich weer in de basis te knokken. Broer Remy is de laatste tijd in prima doen.

VALKEN ’68-VOLENDAM

Een staartduel op sportpark ’t Duyfrak. De wijdbroeken zijn met Forum Sport en WV-HEDW mede-rode lantaarndrager maar ook de thuisclub staat er nog niet al te best voor. Het verschil op de ranglijst bedraagt slechts twee punten en verlies in eigen huis zou in deze fase geen goede zaak zijn. Beide teams troffen elkaar nooit eerder dus zullen zij met een blanco verleden van acquit gaan. De mannen van trainer Gerard de Geus leden met name in de slotfase diverse ongelukkige nederlagen en hopelijk blijft hen dit nu bespaard. De verdediging van de Volendammers is kwetsbaar en hun voorhoede bepaald niet productief met zeven treffers in zeven duels. Het perspectief op een derde overwinning lonkt maar moet eerst nog worden waar gemaakt. Tijd voor een zege dus om het zelfvertrouwen weer op te krikken. Het gat naar de nummer zeven bedraagt ondertussen al zeven punten. Tot nu toe wonnen de Valkenburgers op eigen veld twee keer en werd er eenmaal kansloos verloren van titelkandidaat ’s-Gravenzande. Volendam won eenmaal en dat was in de laatste volledige speelronde. Forum Sport moest er met 2-1 aan geloven in ‘Palingcity’.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-VELO

Het was de laatste weken even wennen voor de kadebewoners. Twee keer een nederlaag op rij. De eerste bij medeconcurrent voor de koppositie IFC (6-0) zal ongetwijfeld harder zijn aan gekomen dan de uitschakeling voor de beker bij Oude Maas (4-3), hoewel trainer Stef Roodakkers daar anders over dacht. ,,We hadden ons graag hersteld van de zware nederlaag en daarnaast was het leuk en een uitdaging geweest om verder te bekeren.” Is er zand in de machine van de geelblauwen gekomen? De equipe Roodakkers mag komende zondag bewijzen dat het incidenten waren. Middenmoter VELO komt op bezoek. Op eigen terrein bleef de thuisclub tot op heden de baas zonder puntverlies. Deze status kan tegen de mannen uit Wateringen worden gecontinueerd mits de oude vorm weer op tijd terug is. Bij winst is het team verzekerd van de eerste periodetitel en handhaving van de eerste plek. Reden voldoende om er vol tegen aan te gaan en een prijsje in de wacht te slepen. Vorig seizoen ging de Leidse ploeg hard onderuit tegen de komende opponent (1-4), terwijl er uit nog was gewonnen met 0-1.