Door de afgelastingen van de voorbije weken wordt er komend weekend ingehaald. Dit echter niet door Voorschoten’97, Valken’68 en FC Boshuizen. Deze week beperken we ons derhalve tot GHC, dat wel inhaalt in 1B, en FC Rijnvogels, dat gaat spelen voor een plek bij de laatste acht in de districtsbeker West 2.

Zaterdag

1B

GHC-Sportlust’46

Waar is de reddingsboei die het langzaam zinkende schip van de tricolores moet helpen om niet definitief ten onder te gaan? Nou lijkt de komende opponent Sportlust ’46 niet de ideale redder in de nood. De mannen uit Woerden hebben andere belangen om het gaatje met koploper Deltasport niet groter te laten worden en doen bovendien nog volop mee in de strijd voor de tweede periode. Het wordt derhalve een zware kluif voor de mannen van de na dit seizoen afzwaaiende trainer Dennis Olman. Dus de tanden zullen erin moeten worden gezet. Even niet terug denken aan de heen wedstrijd die met 5-0 werd verloren. Das war einmal. Ziet de ploeg van De Vliet nog mogelijkheden om het eerste klasserschap te continueren? De zware weg lijkt bezaaid met hobbels. Een van de grootste obstakels moet zaterdag worden overwonnen om nog wat licht in de duisternis te zien. Vooropgesteld dat de Leidenaren het lampje niet vroegtijdig uit willen zien gaan, zullen de mouwtjes tot op grote hoogte moeten worden opgestroopt. Verrassingen zijn de voetbalwereld nog steeds niet uit. Kan GHC ook voor een welkome surprise zorgen? Overigens kwam de Leidse ploeg door afgelastingen nog niet in actie in dit seizoen. Wel werd er regelmatig geoefend, waarbij de resultaten niet allemaal even rooskleurig waren. Mocht GHC kunnen verrassen dan kan de wereld er wel weer anders uitzien, zelfs met een winst op de ladder van drie plaatsen.

FC Rijnvogels-Noordwijk (districtsbeker)

Voor komende zaterdag staat er een interessant bekerduel op het programma. Tegenstander op de Kooltuin is Noordwijk dat ook in de competitie een opponent is van de Vogels. Een interessant gegeven dus. Beide teams bevinden zich in de middenmoot van de huidige stand op de competitieladder en zullen via een bekersucces wellicht een tussentijdse extra dimensie aan hun seizoen kunnen geven. Voormalig topklasser Noordwijk tegen promovendus FC Rijnvogels. Het kan verkeren in de voetballerij. De achtste finale van het toernooi om de districtsbeker is voor aanstaande zaterdag de inzet. Wie gaat zich bij de laatste acht plaatsen? Hebben de Vogels na de overwinning op FC ’s-Gravenzande de smaak weer te pakken en hoe herpakt Noordwijk zich na een serie nederlagen in de competitie, waaronder die van j.l. zaterdag tegen Ter Leede?

Het zijn de vragen die pas na het duel beantwoord zullen worden. In ieder geval heeft de thuisclub nog iets goed te maken na de eerder – geflatteerde – nederlaag voor de competitie toen er op de Duinwetering met 5-1 (met lange tijd tien man) werd verloren. De mannen van trainer Hein van Heek zullen er dus gebrand op zijn om voor het eigen publiek te bewijzen dat het destijds een bedrijfsongeval was. Afgaande op de tweede helft van afgelopen zaterdag tegen FC ’s-Gravenzande mag er in ieder geval van de vogels worden verwacht dat de passie en inzet er weer is. Derhalve zou het op de Kooltuin best wel eens een leuke pot voetbal kunnen worden. Noordwijk schakelde in de vorige ronde Capelle uit na strafschoppen, terwijl FC Rijnvogels zich ontdeed van een andere topklasser: Rijnsburgse Boys (2-1).