De eerste uitwedstrijd is gewonnen door FC Rijnvogels. Lukt het ook thuis om de eerste horde te nemen? Voorschoten’97 kwam nog niet in actie en start de competitie nu in Alphen bij ARC, dat verloor van Valken’68. De Valkenburgers gaan op pad en wacht een zware klus in Hoorn. Een dag later is het aan FC Boshuizen om de prima competitiestart een vervolg te geven. Een rondje langs de diverse velden.

HOOFDKLASSE B ZATERDAG

FC RIJNVOGELS-HAAGLANDIA

De kop is er af. De nieuwe voetbaljaargang is begonnen. In de hoofdklasse B werd er door diverse teams lustig op los gescoord maar de Vogels deden dit in Woerden tegen Sportlust ’46 niet. Die ene treffer van Rob Zandbergen na een slimme vrije trap betekende echter wel dat de mannen van Hein van Heek de eerste belangrijke drie punten binnen sleepten. Aanstaande zaterdag dus de eerste thuismatch op eigen bodem. Haaglandia, een oude bekende van twee seizoenen geleden, is de opponent. De via de nacompetitie gepromoveerde Hagenezen leken na een 3-0 voorsprong op Zwaluwen op een driepunter af te stevenen maar uiteindelijk werd het 3-3. Conclusie: een frontlinie die weet te scoren maar het team kon de weelde niet dragen en bleek dus defensief kwetsbaar te zijn. Met deze gegevens kunnen de Vogels zich gaan richten op het komende duel. De equipe van Van Heek is er toe in staat om goed voetbal op de mat te leggen, maar zal het ook moeten demonstreren. Afgelopen zaterdag lukte dat niet erg overtuigend. Maar lelijk winnen is uiteindelijk beter dan mooi verliezen.

EERSTE KLASSE B

ARC-VOORSCHOTEN ‘97

De groengelen kwamen afgelopen weekend niet in actie tegen ’s-Gravenzande vanwege het afgekeurde veld op Adegeest. Hun start van het nieuwe seizoen zal op Zegersloot in Alphen aan de Rijn plaats vinden. ARC is de gastheer waar de Voorschotenaren nog een flink appeltje mee hebben te schillen. Staan zij nu te popelen om ARC eens even te pakken te nemen na de twee nederlagen (2-1 en 6-2) van vorig seizoen? Men kan het verwachten. De drive zal er ongetwijfeld zijn maar ook de gastheren zullen op scherp staan omdat zij bij de ouverture van het seizoen, net als vorig jaar, bij Valken ’68 onderuit gingen. Beide teams zullen dus op scherp staan om de drie eerste belangrijke punten in de knip te mogen steken. Bij de thuisploeg zal Luuk Samsom in elk geval ontbreken. Hij liep zwaar enkelletsel op in het treffen op ‘t Duyfrak. Bij Voorschoten’97 is de eerste ‘aankoop’ ondertussen al weer weg. Daan Hoogbruin keerde terug naar SJZ in Zoeterwoude. Hij kwam niet voor in de plannen van de trainersstaf.

ZWALUWEN ’30-VALKEN ‘68

Wie van de twee ‘vogelteams’ zal het hoogste vliegen? De Valkenburgers gingen vorig seizoen voor een punt (2-2) naar het verre Hoorn nadat zij op het eigen Duyfrak over de knie (1-4) werden gelegd. Zowel de mannen uit Hoorn als de geel-roden zijn goed aan het seizoen begonnen en wonnen beiden hun pot, zij het ternauwernood met 1-0. De equipe van de nieuwe trainer Gerard de Geus deed dit tegen ARC en de Zwaluwen pikten hun punten mee bij WV-HEDW in Amsterdam door een doelpunt in de tweede helft van Rivellino Grauwde. Er is uiteraard vooralsnog geen peil op te trekken wie de favoriet in dit duel is. Bij winst voor de Valken kan er voorlopig opgelucht adem worden gehaald want voorzitter Jaap Jansen voorzag dat het weer en zwaar seizoen zal worden. Maar het seizoen is net pas begonnen. Overigens speelt bij de thuisploeg Ivo Rottiné in de hoofdmacht. Hij is een bekende bij Spakenburg, Rijnsburgse Boys en Katwijk.

HOOFDKLASSE B ZONDAG

FC BOSHUIZEN-OLYMPIA

Aan de kade schijnt er een nieuwe frisse wind te hebben gewaaid. Het FC Boshuizen van de laatste jaren heeft een metamorfose ondergaan. Alleen de mannen die serieus aan de bak willen gaan – en dat wil zeggen ook op de training komen -kunnen en willen het imago van de geelblauwen oppoetsen. FC Boshuizen wil meer dan een team zijn dat uit individualisten bestaat en die te hooi en te gras komen trainen wanneer de heren er zin in hebben. In de eerste uitwedstrijd tegen SJC werd duidelijk dat de discipelen van Stefan Roodakkers het nu echt oppakken en dat er team in het veld staat. De start was dan ook prima met een 1-2 overwinning in de streekderby tegen SJC. Aanstaande zondag kan de positieve lijn worden doorgetrokken als Olympia op bezoek komt. Maar deze opponent gaf in de seizoensouverture ook haar visitekaartje af door met 3-1 SVDPW te winnen. Kortom, het kan een veelbelovend duel worden. Vorig seizoen kreeg de Leidse formatie het niet voor elkaar om een keer te winnen. In Gouda werd het 1-1 en op eigen bodem moest FC Boshuizen met 1-2 buigen.