Voor FC Rijnvogels staat de laatste Katwijkse derby op het programma en wel tegen kampioen Katwijk. Valt er iets te halen op De Krom? Gaat Voorschoten’97 zich richting veiligheid spelen en kan GHC het vege lijf (ook) nog redden? Is Valken’68 na komend weekeinde veilig? En kan FC Boshuizen de motivatie opbrengen om er nog een eindsprint uit te persen? Tal van vragen, nog geen antwoorden. Wel een wekelijkse vooruitblik.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

KATWIJK-FC RIJNVOGELS

Het is de laatste plaatselijke derby van dit seizoen. Aanstaande zaterdag komt de debutant in de hoofdklasse FC Rijnvogels bij de kampioen op bezoek. De heenwedstrijd werd door Katwijk ook al weer bij het scheiden van de markt op een fortuinlijke wijze met 2-1 gewonnen. De vraag rijst nu of de Krombewoners nu de titel binnen is ook weer voor de volle winst gaan. Voor hen staat alleen de eer op het spel, daar waar de plaatsgenoten van de Kooltuin nog wel wat punten kunnen gebruiken om zich definitief veilig te spelen. De spanning voor de gastheren is er af maar de mannen van trainer Hein van Heek moeten nog even plankgas geven. In ieder geval mag worden verwacht dat de gastheren hun sportieve plicht zullen doen. Dat zijn zij min of meer verplicht. Ook ten opzichte van de andere teams die zich in de hoofdklasse B nog veilig moeten zien te spelen en niet mogen vermoeden dat de kampioenen hun plaatsgenoten een helpende hand zullen toereiken. De thuisclub wil haar titel de nodige extra glans geven en de gasten zullen alles uit de kast moeten halen om met een redelijk gerust gevoel het hoofdklasserschap veilig te stellen. Kortom, het kan nog een leuke intergemeentelijke ontmoeting worden. In de voorbije speelronde kwamen zowel Katwijk als FC Rijnvogels op 1-1 uit. De verse topklasser tegen ASWH en de Vogels prikten in de laatste seconde de gelijkmaker erin tegen SHO.

Drukte van belang bij de eerste wedstrijd tussen FC Rijnvogels en Katwijk (1-2). Heerlijke ambiance destijds, nu weer?
Drukte van belang bij de eerste wedstrijd tussen FC Rijnvogels en Katwijk (1-2). Heerlijke ambiance destijds, nu weer?

EERSTE KLASSE B

GHC – HAAGLANDIA

De kat in het nauw die rare sprongen maakt. Dit gezegde is zeker van toepassing op GHC dat de laatste weken opvallende uitslagen boekt en er lustig op los scoort. Hebben de Vlietbewoners nog net op tijd de reddingsboei gevonden die hen van dreigende degradatie kan redden? Of misschien zelfs het wankele koord van P/D voetbal te ontlopen? Dat laatste lijkt een zeer moeilijk haalbare zaak te worden maar die rare knikker kan alle kanten uit rollen. Voorlopig moeten de mannen van Dennis Olman zich maar richten op dat vermaledijde P/D voetbal om niet rechtstreeks naar de tweede klasse te tuimelen. Haaglandia is komende zaterdag te gast op de Vliet. Een team dat weliswaar geen kampioenskandidaat is maar met een derde plaats tot de top drie van de afdeling behoort. Dus geen misselijke tegenstander. De destijds met 4-1 verloren uitwedstrijd moet maar niet in de herinnering voortleven. Het is nu alle hands aan dek. Gegeven de goede resultaten van de laatste weken moeten de Leidenaren zich hieraan maar spiegelen. De bos strohalmen wordt steeds dunner. De selectie van GHC is evenwel weer compleet en dat is wel anders geweest de voorbije maanden.

VALKEN’68-DELTASPORT

De Valkenburgers hebben na een wisselvallige periode een plaats in de middenmoot gevonden die echter nog geen zekerheid biedt om eventueel nog P/D voetbal te moeten spelen. Dat het afgelopen zaterdag bij titelkandidaat Swift verloor (4-2) is geen schande maar een paar punten er bij om wat vaster in het zadel te zitten zou een goed gevoel geven. Tegen Deltasport zou een driepunter dan ook welkom zijn. De bezoekers uit Vlaardingen, lange tijd favoriet voor de titel, laten het de laatste weken behoorlijk afweten. Het team heeft wel een periodetitel op zak. Misschien kan de equipe van Andries Wendt profiteren van het vormverlies van de komende opponent. In de heenwedstrijd waren beide partijen aan elkaar gewaagd en werd het in de Broekpolder 3-3. Gaan de geel-roden nu voor meer dan een punt? Mocht Valken’68 verliezen dan hoeft er nog geen man overboord te zijn, want de ploegen onder Valken’68 hebben immers nog terrein goed te maken en die garantie is er uiteraard niet.

 
ZWALUWEN ’30-VOORSCHOTEN ‘97

Waar is de wederopstanding van de Voorschotenaren aan te danken? De komst van interim trainer Paul van der Zwaan of het besef dat de voormalige hoofdklasser absoluut niet wil degraderen naar de tweede klasse? Feit is in ieder geval dat het team aan een goede serie bezig is en zich bijna uit de zogenaamde bibberzone heeft gespeeld. Weliswaar verkeren zij hier nog in maar met de boost van de vier overwinningen van de afgelopen weken moet het vertrouwen terug zijn gekeerd. Om de goede serie voort te zetten zal het team echter met de verste uitwedstrijd van dit seizoen naar Zwaluwen ’30 in Hoorn flink aan de bak moeten. Zij hebben bovendien nog een appeltje met de Noord Hollanders te schillen na de thuisnederlaag (2-3). Zijn de messen geslepen? Houdt de blakende vorm en de wil om te winnen aan bij de groen-gelen?

De Voorschotenaren beginnen haast alweer gewend te raken aan feesten. Toch is het nog te vroeg voor 'sein veilig'.
De Voorschotenaren beginnen haast alweer gewend te raken aan feesten. Toch is het nog te vroeg voor ‘sein veilig’.

 

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

HMSH-FC BOSHUIZEN

De pijp lijkt volkomen leeg bij de kadebewoners. Afgelopen zondag leed het na een 2-0 voorsprong een 2-5 nederlaag tegen Poortugaal. Nu er niets meer op het spel staat kunnen de mannen van Stefan Roodakkers vrijuit in het komende duel tegen de rode lantaarndrager HMSH ballen. De Hagenezen staan troosteloos onderaan de ranglijst, dus in principe moet dit een appeltje-eitje voor de geel-blauwen worden. Het zou voor het eergevoel in ieder geval positief zijn als de Leidenaren de drie punten mee naar huis kunnen nemen. HMSH kan zondag al degraderen, mede ook omdat van de zeven verdiende punten er drie werden afgenomen door de KNVB vanwege ongeoorloofd gedrag eerder.