Er zijn nog drie punten in de wacht te slepen voor de winterstop. Dat moet dan voor hoofdklasser FC Rijnvogels en de eersteklassers Voorschoten’97 en Valken’68 komende zaterdag gebeuren. De drie clubs hebben evenwel een loodzware tegenstander op het programma staan. FC Boshuizen krijgt een dag later de kans om thuis ongeslagen te blijven en haalt volgende week nog een duel in en kan dus wellicht nog zes punten bij elkaar harken. In deze wekelijkse voorbeschouwing een rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

NOORDWIJK-FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag gaat FC Rijnvogels op bezoek bij koploper Noordwijk, dat met een minimale marge (1-0) de baas bleef over Heinenoord in de voorbije speelronde. Een uitslag die mogelijk perspectief biedt voor de mannen van Hein van Heek. In hoeverre is de nederlaag tegen ASWH (1-3) verwerkt? Dat zal de tijd leren. Vorig seizoen kwamen de Vogels op de Duinwetering sterk uit de startblokken, iets wat afgelopen zaterdag tegen ASWH niet het geval was. Later in het duel werden de mouwtjes wel opgestroopt. Terug denkend aan de wedstrijd van vorig seizoen in Noordwijk bewees maar weer eens hoe raar een bal kan rollen. Door een min of meer onterechte penalty en het verder met tien man moeten spelen, brak de malheur de Vogels toen op. Lesje geleerd? Het is beter om nog even terug te blikken op de wedstrijd van twee weken geleden tegen Zwaluwen toen het team haar kunnen toonde. In de vorm van toen kan het de koploper met open vizier tegemoet treden. En als het vizier van de Katwijkse voorwaartsen op scherp staat kan het nog wel eens een verrassend duel worden. Voor Hein van Heek verandert er weinig aan de intenties voor komende zaterdag na de nederlaag tegen de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. ,,Wanneer we van ASWH zouden hebben gewonnen, hadden we nog steeds voor de winst gegaan tegen Noordwijk. Wij kunnen immers niet op een gelijkspel spelen.”

EERSTE KLASSE B

ARGON-VOORSCHOTEN ‘97

Er wacht de mannen van Dick Jan Ente een zware klus in Mijdrecht tegen Argon, de nummer twee van de ranglijst. Het team verloor slechts een wedstrijd en dat was op eigen bodem tegen de tot nu toe ongeslagen lijstaanvoerder Nootdorp. Voorschoten ’97, dat aanvankelijk ook boven verwachting mee deed voor de hoogste plek, moet na twee nederlagen op rij in de achtervolging. Een derde verliespartij betekent voorlopig even afhaken in het seizoen waarin het team toch lekker draait. Bij een overwinning kunnen de groen-gelen naast Argon komen zij het dat de Mijdrechters een aanmerkelijk beter doelsaldo hebben. Het wordt sowieso een topper aan de Hoofdstraat in Mijdrecht. Althans op papier. Ente zal het echter zonder twee vaste waarden moeten doe want Jim van der Krogt en Kasper Michel zijn geschorst. Twee steunpilaren die niet graag gemist worden op Adegeest. Hopelijk breekt dit het team niet op.

NOOTDORP-VALKEN ‘68

Ook de Valkenburgers wacht een zware kluif. De Geus mag het met zijn mannen gaan proberen om in Nootdorp op sportpark Gravenhout de ongeslagen koploper het leven zuur te maken. Vorig seizoen bleef geelrood twee keer de baas over de komende tegenstander. Op ’t Duyfrak werd het 3-0 en in Nootdorp werd een 1-2 zege bevochten. Cijfers waar het team nu de handtekening voor zou willen plaatsen. Zij hebben de punten immers broodnodig om uit de gevarenzone te verdagen. Het loopt allemaal nog niet naar wens dit seizoen. Het wordt tijd voor een kentering. Maar of dat moment er aanstaande zaterdag er al in zit moet worden betwijfeld. Maar eens zal Nootdorp toch ook een mindere dag hebben. Misschien tegen de Valken? Vervelend gegeven vooraf is wel dat De Geus niet kan beschikken over een handvol spelers vanwege onder meer diverse schorsingen en de afwezigheid van kuitenbijter Jeroen Haasnoot, die zich momenteel buiten de landsgrenzen bevindt.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-GDA

De kadebewoners hebben nog een vlekje weg te werken na de misstap bij CVV Zwervers waar het met lege handen achter bleef (2-0). Een bedrijfsongevalletje? GDA lijkt de ideale tegenstander om de plooitjes glad te strijken. Op eigen bodem zal de club uit Loosduinen er in principe onder gehouden moeten worden want het is een absolute laagvlieger die op een punt na onderaan staat. Het gaatje van twee punten op koploper IFC mag niet groter worden. IFC krijgt in Olympia een pittige tegenstander op bezoek dus het zou zo maar eens kunnen zijn dat het leiderschap zondag weer door de Leidenaren kan worden over genomen. Bij de bookmakers is de thuisclub uiteraard de grote favoriet. Voor de underdog misschien prettig want zij hebben immers niets te verliezen? Waken voor onderschatting blijft echter altijd aan de orde. De Leidenaren zijn thuis nog steeds ongenaakbaar. De vier potjes leverden telkens fraaie zeges op.