Kan het sein ‘veilig ‘worden gegeven na dit weekend voor FC Rijnvogels? Gaat Paul van der Zwaan dienen als reddingsboei voor Voorschoten’97? Zakt de moed verder in de Leidse schoenen van GHC? En trekt FC Boshuizen nog een eindsprint? Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-NOORDWIJK

Op zaterdag 21 maart begint de lente. Een mooie dag om tegen Noordwijk nog iets goed te maken na de geflatteerde 5-1 nederlaag in de heenwedstrijd en de uitschakeling in het bekertoernooi (0-2). Noordwijk zal ongetwijfeld in de winning mood zijn nadat het team van Dogan Corneille de tot dan toe ongenaakbare koploper Katwijk de eerste nederlaag toebracht. Van de andere kant moeten de Vogels weer het nodige zelfvertrouwen hebben bijgetankt na de dikverdiende en overtuigende zege uit bij Ter Leede. De gasten uit het andere kustdorp hebben twee punten meer vergaard maar het kan bij een zege van de thuisclub stuivertje wisselen worden op de ranglijst. De vorm van de dag zal voor beide teams bepalend zijn. Kortom, zoals het er nu voor staat kan er een heerlijk voetbalgevecht op de Kooltuin worden verwacht. Een mooi middagje Kooltuin waar het publiek hopelijk van kan gaan smullen. Ook al is de kluif Noordwijk er een om stevig de tanden in te zetten en zal er meer aandacht uit gaan naar de kraker even verderop tussen Katwijk en Quick Boys.

In en tegen Noordwijk verloor FC Rijnvogels ruimschoots, maar tevens geflatteerd (5-1)
In en tegen Noordwijk verloor FC Rijnvogels ruimschoots, maar tevens geflatteerd (5-1)

EERSTE KLASSE B

GHC-NOOTDORP

Het wordt met de week steeds spannender voor de Vlietbewoners. Het degradatiespook achtervolgt hen al tijden lang maar kan het ook nog worden verjaagd? Tot op heden zijn de bestrijdingsmiddelen nog niet gevonden. Punten pakken, de broodnodige punten die het naderend onheil moeten voorkomen. Die rode lantaarn torsen is bepaald geen pretje. Kan de komende tegenstander Nootdorp een doelwit vormen om punten te vergaren? De heenwedstrijd werd met 4-2 verloren maar dat zegt nog niets want elke pot staat op zich. Heeft de Groene hart Combinatie dit keer wel het juiste potje op het vuur staan? Is de dreun die mede degradatiekandidaat Voorschoten ’97 uitdeelde (4-0) verwerkt? Geloven de mannen van de na dit seizoen afscheid nemende trainer Dennis Olman er nog in? Moed verloren is al verloren. De tricolores zullen er met de moed der wanhoop het beste van gaan maken en de strohalmen die steeds minder worden, moeten vastklampen. Middenvelder Bart van der Weijden is terug van een schorsing. De laatste zege dateert alweer van 29 november. HBOK werd toen met 4-0 van het veld geblazen.

HAAGLANDIA/WINSTON-VALKEN´68

De Valkenburgers zijn na de winterstop aan een goede serie bezig. Weliswaar stak HVC ’10 afgelopen zaterdag een spaakje in het wiel (1-1) maar dat mag geenszins teniet doen dat de geelroden in de vorm steken die hen een goede plaats in de middenmoot heeft bezorgd. Wordt de goede lijn in Rijswijk tegen Haaglandia voort gezet? De equipe van Andries Wendt heeft nog wat recht te breien tegen de opponent. De heenwedstrijd werd op het Duyfrak met 0-2 verloren. Maar al met al doet de promovendus het tot op heden meer dan naar behoren. Is de derde periode een uitdaging om mee te gaan doen om de prijzen? Ach, je weet maar nooit. Over handhaving hoeft niet meer te worden nagedacht. Wellicht is de derde periode een uitdaging om alles uit de kast te halen. Over periodes gesproken; de tweede werd j.l. zaterdag in de wacht gesleept door Haaglandia, dat won bij Forum Sport.

Valken'68 weet nauwelijks nog wat verliezen is..
Valken’68 weet nauwelijks nog wat verliezen is..

VOORSCHOTEN ’97-DELTASPORT

De Voorschotenaren deden afgelopen zaterdag goede zaken in een tijd dat de lucht boven Adegeest grauw en grijs is. Mede degradatiekandidaat GHC werd met 4-0 opzij geschoven. De drie dure punten waren nodig om nog enigszins zicht op lijfsbehoud te koesteren. Nog drie erbij zouden zeer welkom zijn. Maar of deze tegen kampioenskandidaat Deltasport in de knip kunnen worden gestoken is nog maar zeer de vraag. De uitbeurt leverde destijds een kansloze nederlaag (4-0) op. Daar moeten de groen-gelen niet te lang over nadenken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Krijgt de onlangs aangestelde trainer Paul van der Zwaan zijn mannen opnieuw in het gareel om de punten op Adegeest te houden? HBOK, DSO en Nootdorp worden nog niet aanschouwd met een verrekijker.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-GOES

Na een goede seizoenstart doet het team van Stefan Roodakkers niet meer mee in de strijd om de titel. Op zich geen verrasssing, want de doelstelling luidde vooraf ook anders. Tegenstander Goes lijkt ook geen aanspraak meer te maken op de titel, maar staat met een derde plaats wel drie stekken hoger op de ranglijst. Daarnaast geeft het onderlinge doelsaldo al aan (+36 om +7) dat de Zeeuwen meer aanspraak maken op een hogere positie. Toch boekte de formatie van Steef Roodakkers een fraaie 1-2 zege, eerder in het seizoen. De trainer wil zich eigenlijk niet meer bekommeren om het klassement en wenst vooral dat zijn ploeg weer frivool, maar ook volwassen voetbal gaat laten zien. Daarna kan er altijd nog naar de ranglijst worden gekoekeloerd, maar er komen stevige kluiven aan de komende tijd waardoor het lastig zal worden om nog te klimmen. De volgende ploeg op de ladder staat zeven punten achter en de nummer acht vergaarde zelfs veertien punten minder. In dat opzicht moet de Leidse ploeg in staat worden geacht om in de top zes te blijven. Op 8 februari won FC Boshuizen voor het laatst. Daarna volgende drie verliespartijen.

FC Boshuizen lijkt het seizoen te kunnen 'uitbollen'. Of biedt de derde periode nog enig soelaas?
FC Boshuizen lijkt het seizoen te kunnen ‘uitbollen’. Of biedt de derde periode nog enig soelaas?