Maakt FC Rijnvogels het gaat naar de gevarenzone groter? Komen GHC en Voorschoten’97 onder de gevreesde streep vandaan? Kan Valken’68 wellicht omhoog kijken? En herpakt FC Boshuizen zich van een uitglijder j.l. zondag? Een vooruitblik op het komende weekend.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-KLOETINGE

Aanstaande zaterdag het treffen op de Kooltuin tegen het Zeeuwse Kloetinge. Vooraf door menigeen gedacht als voorbestemde degradatiekandidaat. Doch het “Luctor et emergo’ (de Zeeuwse lijfspreuk, kk worstel en kom boven) dragen de groen-witten in hun hart mee. Voorlopig zijn zij geen degradatiekandidaat en worstelen zich boven de zogenaamde bibberzone uit.

In de heenwedstrijd rolde de bal voor de vogels de goede kant uit. Het werd een 0-3 zege. Maar zoals bekend, successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dus moeten de vogels van meet af aan weer met een schone lei beginnen. Is Kloetinge de ideale opponent om het verlies tegen Quick Boys te nivelleren? Het team van trainer Hein van Heek moet in staat worden geacht om de mooie plek in de middenmoot te continieren. Maar laat hij zich vooral niet verrassen door een tegenstander die mogelijk va banque zal gaan voetballen. Een gewaarschuwd man telt voor twee en derhalve voor drie punten die de vogels graag op de Kooltuin willen houden.

EERSTE KLASSE B

DSO-VALKEN ‘68

Het gaat weer goed met de geelroden na een mindere periode voor de winterstop. Valken ’68 dat zich na de 2-0 overwinning op HBOK weer veilig in de middenmoot heeft gespeeld gaat op sportpark Bentwoud op zoek naar revanche voor de eerder dit seizoen geleden 2-3 nederlaag. Het was destijds het begin van een dip die het team van Andries Wendt inmiddels  heeft overwonnen. De thuisclub die de punten harder nodig heeft dan de Valkenburgers zullen na de 2-0 overwinning op en bij Zwaluwen ’30 ongetwijfeld veel zelfvertrouwen hebben getankt. De Zoetermeerders zijn nog verre van veilig en zullen op het eigen kunstgras tegen de opponent wellicht weer een kunstje willen flikken. Kortom, het team uit Valkenburg zal op een flinke portie tegenstand kunnen rekenen.

De grensrechter van dienst kon Valken'68 nog stuiten, HBOK uiteindelijk niet: 2-0.
De grensrechter van dienst kon Valken’68 nog stuiten, HBOK uiteindelijk niet: 2-0.

GHC-ARC

Een duel tussen twee teams die niet bepaald een florissant seizoen beleven. Voormalig hoofdklasser ARC strubbelt en bevindt zich nog steeds niet in een veilige positie. Met de thuisclub is het nog vervelender. De rode lantaarn hangt al weken lang om de nek. Afgelopen weekend leden de tricolores een nederlaag (2-1) tegen titelkandidaat Swift. In de blessuretijd viel het doek voor de Leidenaren. Dat overkomt je nu eenmaal als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Maar het tekent eens te meer dat verschillen op de ranglijst niet altijd op de groene mat tot uitdrukking komen. Gaat de thuisclub een van de strohalmen om degradatie te ontlopen nog omarmen? Het zal geen simpele klus worden omdat de Alphenaren de punten ook goed kunnen gebruiken. Wat ook niet helpt voor de Leidse equipe is de absentie van Michael de Roode, die bij Swift een rode kaart in ontvangst moest nemen. Hij is dus geschorst en zal moeten brommen van de zijkant. Het eerste gevecht leverde een zege op voor ARC (2-0).

VOORSCHOTEN ’97-FORUM SPORT

De groengelen zijn al een tijdje aangeland in een fase waarin elke punt telt om niet verder in de zorgen te geraken. De voormalige hoofdklasser vecht nu voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Afgelopen zaterdag verloor het uit bij ARC (2-1), het team dat ook niet bepaald aan de verwachtingen voldoet. Opponent Forum Sport speelt ook geen rol van betekenis in het huidige seizoen. Het wordt voor de Voorschotenaren weer een struggle for life duel. In de  heenwedstrijd kreeg het een flink pak rammel op sportpark ’t Loo (5-2) dus er valt nog een rekening te vereffenen. Alle hens aan dek wordt zo zoetjesaan het motto. De mouwen zullen op Adegeest flink moeten worden opgestroopt. Een voornaam probleem bij de volgelingen van Marcel de Hoogt is nog altijd de geringe productie. Tot nu toe werd er pas zestien keer gescoord tegen een moyenne van precies 1 goal per wedstrijd.

In Voorburg kreeg Voorschoten'97 een draai om de oren. Gaat het tij keren vanaf komende zaterdag?
In Voorburg kreeg Voorschoten’97 een draai om de oren. Gaat het tij keren vanaf komende zaterdag?

ZONDAG

HOOFDKLASSE B

IFC-FC BOSHUIZEN

Na de min of meer teleurstellende nederlaag tegen het laag geplaatste Olympia zullen de mannen van Stefan Roodakkers ongetwijfeld op zoek gaan naar eerherstel. Deze uitdaging ligt in Hendrik Ido Ambacht waar het subtopper IFC mag gaan bestrijden. De kadebewoners zijn afgehaakt voor de bovenste plaatsen en kunnen zich alleen nog maar richten op de derde periode of een vervangende periodetitel (dus zo hoog mogelijk eindigen). Meer perspectieven hebben de geel-blauwen niet. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-2 gelijkspel en mogelijk zullen de Leidenaren wel voor een puntje willen tekenen al schieten zij daar verder weinig mee op. IFC heeft de tweede periodetitel al op zak en zal ongetwijfeld de moed nog niet hebben opgegeven om koploper RKAVV in het spoor te blijven. Dus kan FC Boshuizen op een flink portie tegenstand rekenen.