Boekt FC Rijnvogels de eerste zege in een streekderby? Haken GHC en Voorschoten’97 nog aan of komt het water nog hoger te staan? Kan Valken’68 zich zelfs wellicht toegang verschaffen tot de top vijf? En herpakt FC Boshuizen zich nog of wordt het uit dobberen? Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

TER LEEDE – FC RIJNVOGELS

De Rijnvogels kunnen hun borst nat maken om niet tegen een derde nederlaag op rij aan te lopen. Tegen Quick Boys was het een onnodige verliespartij, tegen Kloetinge eveneens. De brille waarmee de roodwitten in de eerste seizoenshelft acteerden is enigszins vervaagd. Verdedigend werden er punten gemorst.
Een dure les waarin de defensie niet bij de les was. Tegen Ter Leede, de nummer drie van de ranglijst, zal er meer concentratie worden vereist om weer geen onnodige doelpunten cadeau te doen. De aanvalslinie mag dan worden verweten dat tegen Kloetinge het niet de 2-1 voorsprong verder uitbouwde. In de heenwedstrijd was Ter Leede op de Kooltuin de bovenliggende partij en won verdiend met 2-0. De uitdaging voor de vogels is tweeledig. In de eerste plaats revanche nemen op zichzelf na verloren wedstrijden en in tweede instantie zal het op sportpark De Roodemolen willen en moeten bewijzen dat het ook tegenstanders als Ter Leede aan kan. Het blijkt dit seizoen van de wisselvalligheid eens te meer dat de vorm van de dag bepalend kan zijn. Als de mannen van Hein van Heek een partij op de mat kunnen leggen die vanaf minuut een vol overgave en geconcentreerd kan worden gespeeld kan er mogelijk weer eens een positief resultaat worden behaald. Ook al is de thuisclub van trainer Henk Wisman op voorhand de favoriet. De Sassenheimers wonnen in het voorbije weekend met 2-3 bij SHO.

EERSTE KLASSE B

SWIFT-VOORSCHOTEN ‘97

Het team van trainer Marcel de Hoogt weet zich maar niet uit de gevarenzone te spelen. Het wordt zoetjesaan wel tijd. Afgelopen zaterdag liet het op eigen bodem de mogelijkheid tegen Forum Sport liggen (0-2) en komend weekend wacht het de zware uitwedstrijd tegen Swift, een van de titelkandidaten. Op het Olympiaplein in de hoofdstad is het moeilijk winnen. In de eerste ontmoeting op Adegeest bleef de balans nog in evenwicht (1-1) en mogelijk zullen de groen-gelen hier ook nu weer voor willen tekenen. Alhoewel met een punt het team ook weinig opschiet. Zat deze alvast maar in de tas, want elk punt is kostbaar. Een prettige bijkomstigheid was in ieder geval dat vorig weekend ook HBOK, Nootdorp en DSO verloren zodat het zicht op deze ‘concurrenten’ nog lang niet is verdwenen. Derhalve is er nog geen man overboord maar alle zeilen zullen zo langzamerhand wel moeten worden gehesen. Gaat het de equipe van De Hoogt nu wel lukken om kansen te creëren en om het af te maken?

Jaber Akhrif aan de bal in de uitwedstrijd tegen GHC (2-2)
Jaber Akhrif aan de bal in de uitwedstrijd tegen GHC (2-2)

VALKEN ’68-GHC

De thuisclub weet zich zo langzamerhand veilig. Steker nog, het heeft zich weer stevig in de middenmoot genesteld. Het gaat na de winterstop crescendo met de equipe van trainer Andries Wendt. Als het team wat in the winning mood is deze lijn doortrekt wordt het voor de Groene Hart Combinatie een zwaar potje op het Duyfrak. Het is al een tijd lang een gegeven dat de Vlietbewoners in zwaar weer verkeren en de rode lantaarn torsen. Ondanks het vaak leuke voetbal, maar daar koop je geen brood voor. In de eerste ontmoeting deelden de beide teams met een 2-2 remise nog broederlijk de punten. Met een eventuele herhaling van zetten schieten de Leidenaren in deze streekderby echter weinig op. Alleen de volle buit mag nog hoop voor de toekomst bieden. Een toekomst die er momenteel nog niet al te rooskleurig uitziet. Maar kan de Leidse kat in het nauw ook rare sprongen maken? Een streekderby om naar uit te kijken. Valken zegevierde in de gedane speelronde over DSO en GHC beet in het stof tegen de Alphense Racing Club.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

RKAVV-FC BOSHUIZEN

De kadebewoners zijn na een fraaie start van het seizoen de draad even kwijt. Werd er destijds nog van de huidige titelkandidaat RKAVV met 2-1 gewonnen, het lijkt alweer lang geleden. Het was een van de twee nederlagen die de Leidschendammers tot op heden leden. Op eigen bodem zullen zij wellicht de eer niet aan de Boshuizenaren gunnen om er een derde aan toe te voegen. Dus wacht er voor de mannen van Stefan Roodakkers een zwaar potje. Zijn zij de klap van de 4-0 nederlaag tegen IFC te boven gekomen of dreunt deze nog na? Komende zondag zal een en ander moeten uitwijzen. Voor de prijzen hoeven de geelblauwen vooralsnog niet te knokken of misschien is er nog een sprankje hoop voor de derde periodetitel? In principe kan FC Boshuizen vrijuit spelen en hoeft zich geen zorgen te maken zoals vorig seizoen toen het degradatiespook hen het hele seizoen achtervolgde. Kan de FC voor een verrassing zorgen? Bij de bookmakers in ieder geval niet.