Alweer een weekend om naar uit te kijken voor wat betreft de hoofd-en eerste klasse. Zo is daar de Katwijkse clash tussen Quick Boys en FC Rijnvogels en in Sassenheim treft Ter Leede Noordwijk. In de eerste klasse is Voorschoten’97 ondertussen medekoploper geworden en nadert Valken’68 de middenmoot. FC Boshuizen pakte net als FC Rijnvogels de eerste periodetitel en dus valt er al enige druk weg. Mooi meegenomen, zouden we zeggen. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

QUICK BOYS-FC RIJNVOGELS

Degenen die een aantal jaren geleden nog aan dagdromen zouden hebben geleden zijn inmiddels wakker geworden. Quick Boys-FC Rijnvogels. Dat kon toch niet? FC Rijnvogels is weliswaar nog steeds de derde voetbalvereniging in rangorde in het voetbalminnend dorp maar heeft zich steeds nadrukkelijker gemanifesteerd. Afgelopen zaterdag werd de eerste periodetitel na een taai gevecht met Jodan Boys in de wacht gesleept. Een bekroning van een succesvolle periode.

Met deze wetenschap zal de derby op Nieuw Zuid onbevangen tegemoet kunnen worden getreden. In het tweede seizoen in de hoofdklasse heeft de equipe van trainer Hein van Heek bewezen  een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Een wedstrijd op Nieuw Zuid heeft iets speciaals in zich. Een ambiance waar menig voetbalvereniging jaloers op zou zijn. De thuisclub staat op slechts drie punten achterstand en kan bij winst het verschil nivelleren. Maar of de rood-witte vogels die momenteel in hun beste verenpak steken dit zomaar toe zullen laten lijdt geen enkele twijfel. Het zal sowieso een interessant duel worden. In februari van dit jaar trok de ploeg van nu Jan Zoutman aan het langste eind. Jesse Driebergen liet als enige het net vibreren.

EERSTE KLASSE B

VITESSE DELFT-VOORSCHOTEN ‘97

Noblesse oblige oftewel adel verplicht. Met dit credo zullen de mannen van Dick Jan Ente op sportpark Tanthof Zuid de strijd moeten aanbinden om de gedeelde veroverde koppositie te handhaven. Na de 2-1 winst op Alexandria’66 heeft het team zich naast Zwaluwen ’30 op de bovenste trede van de ladder genesteld. De Delftenaren draaien niet zo geweldig dit jaar en daarom lijkt de tijd rijp voor de groengelen om opnieuw toe te slaan nu zij in the winning mood zijn. Niet naar de stand op de ranglijst kijken maar van meet af aan blanco het duel beginnen. Helaas ging de periodetitel net aan de Voorschotense neus voorbij maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het seizoen is nog lang en bij winst in Delft kan er weer een goede stap worden gemaakt richting de tweede periode en sowieso om de gedeelde koppositie te continueren. Het laatste treffen tussen de beide clubs vond plaats in het seizoen 2012-2013. Destijds waren de mannen van Adegeest met 0-3 te sterk. In dat seizoen eindigde Vitesse als twaalfde en Voorschoten’97 tikte aan als zesde.

CSW-VALKEN ‘68

De mannen van trainer Gerard de Geus hebben zich na de 3-2 overwinning op rode lantaarndrager Volendam weer de broodnodige lucht verschaft. Wellicht goed voor het zelfvertrouwen om komende zaterdag in Wilnis tegen CSW aan te treden. Voor de geelroden een onbekende tegenstander. Beide teams wisten tot op heden 9 punten bij elkaar te sprokkelen dus zullen elkaar volgens de papieren niet veel ontlopen. De thuisclub zal ongetwijfeld een opsteker hebben beleefd na de uitwinst (1-2) bij ARC. Anderzijds hebben de Valkenburgers na een serie nederlagen ook weer het zoet der overwinning mogen proeven. Op voorhand lijkt het dus geen makkie te worden voor De Geus en de zijnen. Om nog meer lucht te krijgen zouden de drie punten een aangenaam geschenk zijn. CSW klopte onlangs nog Voorschoten’97 met ruime cijfers: 5-1. CSW vergaarde thuis vijf punten tot nu toe. Valken’68 kwam vier keer zonder punten terug op ’t Duyfrak.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

TAC’90- FC BOSHUIZEN

‘Eindelijk een team’ kopte het Leidsch Dagblad van afgelopen maandag na de 4-2 winst op VELO die de eerste periodetitel voor de kadebewoners opleverde. De hand van trainer Stefan Roodakkers, die aan het begin van dit seizoen orde op zaken binnen de selectie stelde, regeert met strenge hand. Met succes want de resultaten liegen er niet om. Enkel werd er tegen mede concurrent IFC een behoorlijk misstap begaan (6-0) en in het bekerduel bij Oude Maas met 4-3 verloren. Blijkbaar blijkt er dus niets geknakt in de groep die goed en gedisciplineerd  voetbal op de mat legt. Dit kan een vervolg krijgen tegen TAC ’90 dat afgelopen zondag van IFC een zevenklapper om de oren kreeg. Dus moet ook deze opponent in principe door de Leidenaren in de kraag te vatten zijn. Niet op eigen bodem maar aan de Aagje Dekenlaan in Den Haag. Overigens stapte Melbi Raboen, een bekende in regionale voetbalkringen, onlangs op als technische man bij de opponent van de Leidse club.