Blijft FC Rijnvogels (mede)koploper in de Hoofdklasse B? Zit het Valken’68 nu wel eens mee in de slotfase? Kan Voorschoten’97 drie punten mee nemen uit het vissersdorp Volendam? En blijft FC Boshuizen de ongeslagen koploper? Vragen te over. Nog geen antwoorden, wel een wekelijkse voorbeschouwing.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

SPIJKENISSE –FC RIJNVOGELS

Na de succesvolle opening van het seizoen wacht de Vogels de uitwedstrijd in en tegen Spijkenisse. Altijd een moeilijke opgave zo bleek in het recente verleden. De Katwijkers verloren vorig seizoen kansloos op bezoek bij de gerenommeerde amateurclub. Het team van trainer Peter Wubben verloor de eerste thuiswedstrijd van Noordwijk, maar won toch min of meer verrassend de uitwedstrijd bij ASWH met 1-2. Een teken aan de wand dat de wit-groenen over een goed team blijken te beschikken. Zij zullen er ongetwijfeld op gebrand zijn om de tweede thuiswedstrijd voor eigen publiek te willen winnen dus zullen de mannen van Hein van Heek de borst op sportpark Jaap Riedijk nat mogen maken. Gegeven het feit dat zijn equipe een goede seizoenstart kende en vooral in de wedstrijd tegen Haaglandia/Winston zich van haar beste kant liet zien, moet toch vertrouwen inboezemen. De Leiderdorpse oefenmeester beschikt – ondanks vier geblesseerden- nog steeds over een team dat haar partijtje behoorlijk mee zal willen blazen in dit seizoen. Maar voorlopig niet te hoog van de toren blazen en weer elk duel op nul beginnen. Met beide beentjes op de grond dus.

EERSTE KLASSE B

VALKEN ’68-FC’s-GRAVENZANDE

De Valkenburgers hebben een ongelukkige week achter de rug. De slotfase in de bekerwedstrijd bij RKAVV en de competitiewedstrijd uit bij Zwaluwen ’30 nekten de geel-roden. De ouverture van het seizoen was hoopgevend met een 1-0 triomf op ARC. Nu moet de equipe van de nieuwe trainer Gerard de Geus de ruggen weer rechten om het komende duel op het eigen Duyfrak tot een goed einde te brengen. De opponent in deze is het vorig seizoen gedegradeerde FC ’s-Gravenzande, de club die zo snel mogelijk de stap omhoog weer wil maken. Zij wonnen hun eerste wedstrijd tegen Forum Sport met 2-0 en zullen in Valkenburg dit ongetwijfeld willen continueren. Naar Valken ’68 op bezoek is voor de meeste bezoekers geen zacht eitje. Zeker niet nu de thuisclub na twee ongelukkige zeperds in de slotfase voor de drie punten willen gaan. Wil de thuisclub geen moeilijk seizoen tegemoet gaan is het credo gewoon winnen. Maar wat is gewoon in de voetballerij?

VOLENDAM-VOORSCHOTEN ‘97

Een reisje naar een van de meest bekende toeristische dorpen van ons mooie Nederland. Dat wacht de ploeg uit Voorschoten. Het zal zeker geen uitstapje naar de bekende dijk worden maar op het sportpark aan de Julianalaan zullen andere zaken moeten worden gedaan. Geen harinkje of een broodje paling op de dijk maar een driepunter. Dat zou immers naar meer smaken. Winst, dat is de doelstelling van dit uitstapje van de mannen van de nieuwe trainer Dick Jan Ente. Na de 1-0 nederlaag tegen ARC moeten de zaken weer worden recht getrokken om na twee wedstrijden niet met lege handen te staan. De oranje-zwarten staan dit na twee wedstrijden inmiddels ook op nul dus zullen voor het eigen publiek graag de eerste punten in eigen huis willen houden. Hoe dan ook. Een van beide teams zal voorlopig de rode lantaarn moeten torsen. Iets wat de beide ploegen niet waardig is.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

PFC-FC BOSHUIZEN

‘Vernieuwd FC Boshuizen maakt indruk’ zo kopte het Leidsch Dagblad afgelopen maandag. ‘FC Boshuizen fier op kop’, deelde onze website mee. De geel-blauwen versloegen Olympia aan de kade met maar liefst 5-0 nadat de start van het seizoen uit bij SJC (1-2) ook al voorspoedig was verlopen. Een metamorfose bij de club die de afgelopen seizoenen niet altijd positief in het nieuws kwam vanwege het gedrag van  om het zo maar te zegen – vrijbuitige -spelers die trainingen aan hun laars lapten. Sinds de komst van trainer Stefan Roodakkers schijnt er een nieuwe maar vooral frisse wind over de Boshuizerkade te waaien. De bezem veegde de onwilligen op, de goede mentalisten bleven en er kwam ook vers bloed. Het betaalt zich uit. Nu de goede koers vervolgen en dat moet dan gaan gebeuren in Geervliet bij promovendus PFC. De seizoenstart moet de geelblauwen zoveel vertrouwen hebben gegeven dat ook in het pittoreske dorpje op Goeree-Overflakee een driepunter mogelijk moet zijn om de voorlopige koppositie te handhaven. Overigens interviewde Ruud Fraij middenvelder Michael Schouten reeds en dat vraaggesprek is ook al terug te lezen op leidenamateurvoetbal.nl.