Eerste klasse B (zaterdag)- Er zullen weinigen zijn geweest voor aanvang van het seizoen die voorspeld hadden dat dit in speelronde nummer elf het duel zou  zijn tussen de twee koplopers: Nootdorp versus Voorschoten’97. Beide ploegen behaalden uit de eerste tien wedstrijden al 22 punten. Een ware kraker dus tussen twee ploegen die barstten van het vertrouwen.

Na negentig minuten voetbal kan echter niets anders geconcludeerd worden dat Voorschoten geen seconde heeft gespeeld als een ploeg die alleen op kop kon komen. De bezoekers werden met maar liefst 4-0 naar huis gestuurd. ,, Het is heel erg anders gelopen dan we hadden verwacht en waar we op hoopten’’, aldus Jim van der Krogt. Voorschoten trainer Dick-Jan Ente had zijn ploeg volgens de middenvelder met duidelijke instructies het veld in gestuurd. ,, Een belangrijke wedstrijd, een soort van aanhaken of afhaken voor de nummer één plek. De trainer had gezegd dat we ons niet gingen aanpassen aan Nootdorp. Gewoon doorgaan, door waar we mee bezig waren en er vol op klappen.’’

Geen gekke gedachte, maar in de praktijk liep Voorschoten al snel achter de feiten aan. Bij rust keken Van der Krogt en zijn teamgenoten al tegen een bijna onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. ,, Je staat na de eerste helft met 3-0 achter door een paar persoonlijke fouten. Dat kan iedereen overkomen, dus ik ga niemand aanwijzen hoor, want we waren allemaal dramatisch. Maar het doet je wel de das om. Ik denk ook dat we te opportunistisch speelden vanaf het begin. In zo’n wedstrijd kan je denk ik toch beter iets meer met de rem erop spelen. Het veld was ook slecht en drassig, klein ook. Dan moet je misschien iets meer afwachten. Je zou zeggen dat we met de groep die we nu hebben dat ook op het veld hadden moeten zien en kunnen omzetten, maar ik denk dat je uit enthousiasme omdat je zo lekker bezig bent toch door wilt zetten en vol voor die drie punten wil gaan.’’

Ook in de tweede helft kon Voorschoten geen vuist meer maken en counterde Nootdorp voor de statistieken nog naar de 4-0. Op de vraag of er nou echt verloren was van een betere tegenstander antwoordde Van der Krogt ontkennend. ,, Nee, wij hadden gewoon echt een offday. Ik vond Nootdorp niet heel erg speciaal. Een prima team hoor en ze speelden slimmer, maar niet echt een team met grote individuele kwaliteiten. Soms zit zo’n slippertje er nou eenmaal tussen, net als tegen CSW uit van een tijdje terug.’’

Iedere voetballer weet dat dit soort wedstrijden er inderdaad af en toe tussen zitten, maar minder zonde maakt dat het niet. Het is nu Nootdorp dat drie punten los staat van de nummers twee, drie en vier – ook Argon en ’s Gravenzande staan inmiddels op 22 punten – waar dat ook Voorschoten had kunnen zijn. Wie echter een blik op de ranglijst werpt, kan niet anders dan concluderen dat Voorschoten tevreden mag zijn met de plek waarop het nu staat.

Van der Krogt denkt dan ook niet  dat de nederlaag overdreven veel impact zal hebben op de sfeer en het vertrouwen binnen de ploeg. ,, Nee, ik denk het niet. Ik denk dat iedereen verbaasd is over hoe wij nu presteren. Wij wisten zelf wel dat we kwaliteiten hadden, maar dat het zo goed zou lopen hadden wij ook niet verwacht. Wij zijn blij dat we goed meedraaien, dus ik denk niet dat dit voor problemen gaat zorgen. Natuurlijk moeten de koppies even bij elkaar, moeten we hard trainen en zal er wel even over gepraat worden, maar over het algemeen draaien we goed en hebben we niet te klagen. Als we de komende twee wedstrijden nog wat punten pakken, gaan we gewoon goed de winterstop in. Ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben om bij wijze van spreken nog tien wedstrijden te winnen.’’ Daar mag Voorschoten dan volgende week mee beginnen, als lage middenmoter Neptunus-Schiebroek op bezoek komt.

Bij de gasten haalde Kasper Michel het einde overigens niet vanwege twee gele kaarten. Shemiel Constancia viel in bij 2-0 om de aanval van een extra impuls te voorzien, maar de Voorschotenaren kwamen dit keer dus niet tot scoren. Dat deed Charley Windhorst overigens wel (de 4-0, red.). Deze speler heeft een verleden bij Voorschoten’97.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Agyapong, Michel, Knijnenburg, Owel, Den Hollander, Bakker, Van der Krogt, R.Constancia, Khalid, Beijersbergen.