Dick-Jan Ente (48) volgt na dit seizoen Marcel de Hoogt op als trainer van de zaterdagtak van Voorschoten’97. De eersteklasser haalt Ente op bij Stormvogels, eersteklasser op zondag. Ente is bezig aan zijn derde seizoen in IJmuiden en eindigde de voorbije jaren twee keer als zevende met zijn ploeg. Eerder was hij twee seizoenen werkzaam voor hoofdklasser ADO’20, waarmee hij eveneens in de middenmoot eindigde in de hoofdklasse A. Daarvoor was de nieuwe oefenmeester van Voorschoten’97 werkzaam bij Vitesse’22, waarmee hij van de derde naar de tweede klasse promoveerde. Ook had hij nog Telstar 2 onder zijn hoede. De procedure bij de zondagtak van Voorschoten’97 met het oog op de opvolger van Mo Bougrine loopt nog.

Maurice Fransen (CZ): ,,Dick-Jan heeft in zijn eigen actieve loopbaan in het betaald voetbal bij AZ’67 gevoetbald en heeft daarna vele jaren op een zeer respectabel amateurniveau geacteerd. Na zijn actieve loopbaan is hij ruim 15 jaar actief geweest in verschillende functies rond en met het jeugdvoetbal. Na deze periode is hij, in totaal al weer meer dan 10 jaar, bij eerder genoemde clubs actief geweest als hoofdtrainer. Dick-Jan is uit een groot aantal kandidaten gekozen vanwege bovenstaande ervaring maar ook vanwege de ambitie die hij uitstraalt en uitspreekt om iets te betekenen voor een club die jeugd zelf opleidt en door laat stromen naar het 1e elftal. Verder heeft hij ons overtuigd met zijn voetbalvisie en de manier waarop hij dit wil overbrengen op onze jonge selectie. Dit alles is volledig in lijn met het voetbalbeleid van de TCJ en TCS en dus zijn we erg blij met het aantrekken van deze trainer en wensen hem heel veel succes bij onze mooie club.”

Ronald van Delft zal ook het komend seizoen actief zijn als assistent trainer. Marcel de Hoogt krijgt volgend jaar weer de verantwoordelijkheid over de zaterdag 2. Fransen: ,,Ook met het aanblijven van deze twee clubmensen zijn we buitengewoon tevreden.”