HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten´97 schenkt Neptunus-Schiebroek de zege

Voorschoten´97 schenkt Neptunus-Schiebroek de zege

-

Eerste klasse B (zaterdag)-Voorschoten verloor vorige week in en tegen Nootdorp niet alleen de wedstrijd, maar raakte bovendien de koppositie kwijt aan de Nootdorpers. Zaterdagmiddag kon de ploeg van trainer Dick-Jan Ente zich revancheren tegen het in de onderste regionen verkerende Neptunus/Schiebroek. De gastheren verslikten zich als minst slechte ploeg in de Rotterdammers.  De ploeg van Neptunus-trainer Rob Jacobs (ex Feyenoord)  won verrassend met 0-1 en bezorgde de Voorschotenaren de tweede nederlaag op rij  en een duikeling op de ranglijst was onvermijdelijk.

Er viel op het gure sportpark Adegeest weinig te genieten. Traditiegetrouw wordt op sinterklaasdag gestrooid met pepernoten. Beide ploegen die in competitieverband nog nooit eerder tegen elkaar speelden, strooiden  vooral met slechte en foute passes. Vlak voor rust was het Neptunus-spits Mark van Leeuwen die er voor zorgde dat het handjevol meegereisde Neptunus supporters  de handen op elkaar brachten. De lastig te bespelen puntspeler kreeg een cadeautje van Voorschotenaar Bob den Hollander. Van Leeuwen pakte het ter plekke uit en schoot buiten bereik van doelman Stefan van der Niet het leder stijf in de kruising. Het was de tweede kans van de gasten in de eerste 45 minuten.

Het waren de enige wapenfeiten  van de bezoekers in de eerste rondgang. Voorschoten was iets beter. De thuisploeg nam het initiatief en kreeg de beste kansen om op voorsprong te komen. Remy Constancia had al vroeg in de wedstrijd de 1-0 op zijn schoen, de buitenspeler schoot echter hoog over. Het baltempo van de geelgroenen was veel te laag om de Rotterdammers te verontrusten. De voorzetten van de vaak opkomende Michael Owel misten elke precisie. Halverwege de eerste helft viel de enige goede combinatie te noteren, die een treffer verdiende. Bas Beijersbergen verscheen na een uitstekende combinatie met Sipan Khalid alleen voor Neptunus-doelman Dillan Heijnen. Beijersbergen schoot van dichtbij over. Khalid kon even later met zijn inzet de doelman geen pijn doen. De hoog over geschoten vrije trap randje zestien van Constancia  was illustratief voor de eerste helft.

Vlak na rust kreeg Jim van der  Krogt  de kans op de gelijkmaker. De middenvelder kreeg het leder niet langs doelman Heijnen. De gasten kwamen niet meer van eigen helft  en hielden alleen  Van Leeuwen in de buurt van doelman Van der Niet. In plaats van de zijkanten in te spelen werd met lange en hoge ballen het centrum gezocht, waar juist de Rotterdammers de Voorschotenaren de baas waren. Met Shemiel Constancia  voor Beijersbergen in de ploeg kantelde de wedstrijd niet. Halverwege de tweede helft deden de bezoekers nog eenmaal van zich spreken, nadat het vlagsignaal van de grensrechter genegeerd werd door arbiter Westenbroek. De op een presenteerblaadje aangegeven bal werd hopeloos gemist door de spits van Neptunus.

In de slotfase kreeg de equipe van  Ente nog kansen op de op zich verdiende gelijkmaker. Stefan Knijnenburg kopte een prima aangesneden voorzet rakelings naast en in de extra tijd schoot Simon Jouby hard en laag in. Doelman Heijnen voorkwam met een uiterste inspanning dat zijn ploeg voor de achtste keer gelijk zou spelen. Na het laatste fluitsignaal dropen de teleurgestelde spelers snel richting kleedkamer. Voorschoten liep ook nog eens tegen een viertal gele kaarten op. De beste Voorschotenaar, Van der Krogt, mist in ieder geval volgende week het uitduel tegen Argon, net als een andere sterkhouder, Kasper Michel.

Trainer Ente was na afloop zwaar teleurgesteld over het resultaat, maar zag toch een goed spelend Voorschoten. De oefenmeester moet wel de enige zijn geweest op Adegeest die zijn ploeg goed zag spelen. Het stond bovendien haaks op zijn analyse na afloop.

,,We waren te ongeduldig en hadden meer tijd moeten nemen om de aanval op te zetten. Bovendien misten we elke creativiteit om het die gasten moeilijk te maken. We zochten de zijkanten niet en speelden veel te vaak de hoge bal. Dit had alles te maken met de verkeerde keuzes van mijn spelers. We hebben er in ieder geval alles aan gedaan”, besloot Ente zijn relaas.

Puntspeler Khalid was wat realistischer dan zijn coach: ,,Het was zeker niet best van onze kant. We begingen de fout om mee te gaan met hun spel. Tegen de slechtste ploeg tot  nu toe hebben we veel te weinig gebracht. We konden ons eigen spel niet spelen en kregen daardoor veel te weinig kansen. We moeten de nederlaag vooral niet dramatiseren; we staan er in ieder geval stukken beter voor dan vorig seizoen. Over een kampioenschap moeten we niet praten. Aan het einde van de rit zien we zeker wel waar we staan.”

Neptunus-trainer Jacobs kon zijn geluk niet op na de drie punten voor zijn ploeg. ,,Dit zijn de lekkerste punten.” Jacobs gaf ruiterlijk toe, dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven. Hij vond het van beide kanten een draak van een wedstrijd, waarin  de gelukkigste  had gewonnen.

Basisopstelling Voorschoten´97: Van der Niet,  Jouby, Knijnenburg, Michel, Owel, Den Hollander, Beijersbergen, Bakker, Khalid,  Van der Krogt,  Constancia.