HomeDerde klasseDoCoSDoCoS worstelt zich langs vv Oegstgeest

DoCoS worstelt zich langs vv Oegstgeest

-

Derde klasse A (zaterdag)-Oegstgeest ontving op Sportpark de Voscuijl streekgenoot DoCoS. Beide ploegen hebben een moeizame start in de competitie, dus in deze streekderby zouden de krachtsverhoudingen zichtbaar moeten worden ten opzichte van elkaar. In een spannende wedstrijd kon de Leidse equipe van trainer Nico van der Salm de winst in de allerlaatste minuut over de streep te trekken. Het werd 2-3 voor de bezoekende ploeg, nadat de thuisploeg met 2-0 richting thee ging.

Beide ploegen begonnen aftastend. De eerste kans viel te noteren voor de Leidenaren. Op aangeven van Daniel Maaskant schoot DoCoS aanvaller Melvin van Gent maar net naast het doel van Oegstgeester goalie Kevin Sip. Hierna golfde het spel op en neer. Na pakweg een minuut of tien spelen werd een aanval van DoCoS afgeslagen. In de razendsnelle tegenstoot werd Joep Zenden gevonden die oog in oog met DoCoS sluitpost Wessel Sels beheerst binnenschoot.

Mediaterplaatse_oegstgeest_docos_19092015_Image00001

Direct ging de Morschkwartierbewoners op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde een aantal grote kansen op voor onder meer Joshua Overvliet en Melvin Zweistra. Eerstgenoemde faalde zelfs voor open goal nadat hij zelf de te ver uitgekomen Sip omspeelde. Zijn inzet ging rakelings voorlangs. In deze fase het DoCoS het betere van het spel, maar Oegstgeest wist de score te verdubbelen. De goed spelende Bob Kikkert vond de vrijstaande Zenden, net als bij de eerst treffer overigens, die zijn tweede goal van de middag aantekende. De rood-witten waren het restant van de eerste helft zichtbaar aangeslagen en het verzorgde voetbal was er dan ook uit. Zo ging de thuisploeg met een 2-0 voorsprong de rust in en leken ze op rozen te zitten.

Niets bleek minder waar getuige het tweede bedrijf. Al na een minuut spelen scoorde Chris van Empel de aansluitingstreffer na gerommel in de Oegstgeester doelmond. De mannen van trainer van der Salm kregen het geloof in een goede afloop volledig terug door dit vroege doelpunt en zochten massaal de aanval op. De thuisploeg werd ver terug gedrongen en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Rob van Noort deed meerder pogingen en Wim de Bolster schoot hard in de handen van keeper Sip.

Mediaterplaatse_oegstgeest_docos_19092015_Image00003

Aanvallend konden de Oegstgeestenaren niets meer brengen op een halve kans van invaller Mario Gianfiglio na. De bal werd niet goed in de ploeg gehouden en de fouten stapelden zich op. Toch leek Oegstgeest met hangen en wurgen uiteindelijk een onverdiende overwinning binnen te halen. De Leidse ploeg echter, besloot aan dit feestje niet mee te werken. Kort voor tijd legde Overvliet na een goede actie de bal panklaar op het hoofd van ingekomen verdediger Maaskant, die de bal onberispelijk binnenkopte. De gifbeker bleek nog niet leeg voor de ploeg van trainer Jerry Ubink. In de allerlaatste minuut speelde Van Noort zichzelf goed vrij net buiten het strafschopgebied. Met een hard diagonaal schot in de verre hoek werd tot grote vreugde van de DoCoS=aanhang Sip voor de derde maal deze middag gepasseerd.
De Leidse ploeg bepaalde hiermee de uitslag op 2-3. Een uitslag die gezien de veldverhoudingen volledig terecht was. Volgende week zullen de mannen van Ubink vol aan de bak moeten om de broodnodige punten binnen te slepen als het op bezoek gaat bij Rohda’76.

Mediaterplaatse_oegstgeest_docos_19092015_Image00004

Oegstgeest middenvelder Ruben Reus over het verloop van de wedstrijd: ,,Ik vond ons de eerste de helft goed spelen. We kwamen uit twee goed uitgespeelde aanvallen op een redelijk comfortabele voorsprong. Direct na de theepauze kregen we de tegentreffer te incasseren. Vervolgens liepen we de tweede helft achter de feiten aan. We hielden de bal niet in de ploeg en daar wist DoCoS wel raad mee en zo gingen ze in de laatste minuut met de winst aan de haal. Volgende week moeten we zal het echt beter moeten. Ik zie dat we beter spelen dan vorig seizoen dus het vertrouwen is er zeker.”

DoCoS-aanvaller Chris van Empel: ,,Ik vond dat deze wedstrijd twee kanten had. In de eerste helft speelde we redelijk maar door twee persoonlijke fouten geven we goals weg. Zelf creëerden we ook heel veel maar tot scoren kwamen we niet. In de rust is er goed gesproken door onze trainer, die kritisch en boos was om ons op scherp te zetten. De tweede helft hebben we laten zien dat we het spelletje wel beheersen. We zijn 45 minuten vol in de aanval gegaan en dat leverde ons dan ook deze drie punten op. Wat we de tweede helft hebben laten zien moeten we nu maar eens een hele wedstrijd gaan volhouden. Dan kunnen we ver komen. Al met al hebben we vandaag terecht gewonnen.”

Oegstgeest-DoCoS 2-3 (2-0).8.Zenden 1-0, 25.Zenden 2-0, 46.Van Empel 2-1, 83. Maaskant 2-2, 90. Van Noort 2-3.

Opstelling Oegstgeest: Kevin Sip, Maurice Gilliams, Mark Tetteroo, Steven Gijselman, Guido Leugering, Terry Polet, Bob Kikkert (Steven Apcar), Ruben Reus, Thijmen Kruider (Mario Gianfiglio), Rens van der Spek (Abel Bormans), Joep Zenden.

Opstelling DoCoS: Wessel Sels, Michael van Voorthuizen, Daniel Maaskant, Rowin Peet (Rob van Noort), Melvin Zweistra, Chris van Empel, Melvin van Gent (Sven Ravensbergen), Nils Slingerland, Erik van der Pot (Wim de Bolster), Rico Bouwmans, Joshua Overvliet.