Een week of drie geleden heeft DoCoS-verdediger Peter Hamelink op een trainingsavond zijn achillespees doorgescheurd. Inmiddels is hij succesvol geopereerd in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Voor onze rubriek pleisters, sponzen en waterzakken zocht verslaggever Sergio Rademakers hem op om te kijken hoe het nu met hem is.

header sponzen pleisters

Peter vertelt:,We speelden een partijtje tijdens de training en in de omschakeling wilde ik een sprint aanzetten. Op het moment dat ik dat deed voelde ik iets knappen en wist ik direct dat het mijn achillespees was .Onderzoek wees dit dan ook uit. Vervolgens ben ik een aantal dagen erna geopereerd. Ik kreeg een ruggenprik en na een klein uurtje was de operatie geslaagd. Ze hebben toen mijn voet ingetaped. De dag erna moest ik terug naar het ziekenhuis en hebben ze mijn voet in spitsstand getaped. Dat wil zeggen dat je voet schuin naar beneden staat, zodat de pees ontlast word en niet onder spanning staat. Inmiddels staat mijn voet weer in negentig graden stand maar mag ik nog niets belasten. Gelukkig krijg ik binnenkort loopgips en ben ik weer wat mobieler.”

Peter vervolgt:,,Ik baal er stevig van. Sowieso is mijn seizoen nu afgelopen en dat terwijl we pas net over de helft zitten. Na de periode dat ik loopgips heb, kan ik gaan beginnen met de revalidatie met behulp van een fysiotherapeut. Ik ga eraan werken om begin volgend seizoen weer aan te kunnen sluiten bij de selectie. Uiteraard ga ik niets overhaasten, want dit wil ik geen tweede keer meer meemaken. Medici zeggen overigens dat de kans nihil is dat het weer zal gebeuren. Dat stelt me in ieder geval wel gerust. Ik hoop dat het hele proces vlot gaat verlopen en dat ik er volgend seizoen er weer lekker bij ben.”

Namens de gehele redactie van leidenamateurvoetbal.nl wensen wij Peter een vlot herstel toe en sterkte met de revalidatie.