Niet voor het eerst dit seizoen verloor RCL als gevolg van een doelpunt uit een standaardsituatie. Dit keer werd een corner, die in één keer indraaide, de ploeg van Stefan Luykx fataal. De zege voor titelkandidaat SVC’08 was amper verdiend te noemen, maar feit bleef dat RCL alweer met lege handen stond. Het gevolg daarvan is dat RCL nog wel in het zogeheten linkerrijtje staat, maar de nummer veertien en dus laatst heeft nog slechts een achterstand van drie punten op de ploeg uit de Bloemerd.

Vleugelaanvaller Nick Permanand draait er dan ook niet omheen. ,,Wanneer wij volgende week zouden verliezen van SEV gaan we met drie nederlagen op rij de winterstop in en dat voelt uiteraard niet goed. Het is verschrikkelijk zuur dat we in een week tijd verliezen van de twee titelkandidaten, terwijl dat voorkomen had kunnen worden. Ik kan niet zeggen dat Westlandia en SVC’08 nu zoveel beter waren, maar we staan wel twee keer met lege handen. En als ik verder terugblader dan komen we eigenlijk bij alle nederlagen tot de conclusie dat het af te wenden was geweest. Maar wat koop je daarvoor?”

Feit is dat RCL al zeven keer als verliezer het veld verliet en dan is het achteraf niet meer van belang of de uitslag terecht is of niet. ,,We kunnen er elke keer over beginnen, maar kennelijk doen we toch iets niet goed. Ik vind niet dat het bij de hoekschop tegen SVC’08, waar uit werd gescoord, zo was dat wij fout stonden of zo. Niemand van de aanvallers kwam ook bij de bal. De tegentreffer zag ik meer als een gevalletje van pech. In andere wedstrijden stonden we te vaak niet goed opgesteld bij een dood spelmoment of was de tegenstander slimmer of uitgekookter. We hebben het daar onderling zeker over en er wordt ook op getraind. We zullen er wel wat mee moeten in de toekomst, want zo gaat het niet goed.”

Bij een nederlaag tegen SEV, dat afgelopen zaterdag won van Lyra en al vier keer zegevierde op eigen veld, zakt RCL verder weg en zijn de hoogste plaatsen al helemaal uit zicht. Een overwinning zou echter een vrij zekere zesde plaats opleveren. De snelle Permanand zou evenwel bij een zege in Leidschendam nog niet tevreden zijn. ,,Nee, want er is al een gat ontstaan naar de nummer vier en alles wat daar boven staat, is nog verder weg voor ons. We hadden ons wat dat betreft meer voorgesteld van dit seizoen. Het lijkt me duidelijk dat ik wel heel graag wil winnen in de laatste pot voor de winterstop, want anders wordt het verhaal nog somberder en daar zitten we helemaal niet op te wachten. Het is ook te hopen dat er meer spelers gaan scoren bij ons. We zijn erg afhankelijk van Thom Wijnalda voor wat betreft zijn goals en als hij even niet scoort, staan er te weinig spelers op die ook eens de roos raken. Ik scoor zelf ook te weinig, net als de middenvelders. Als buitenspeler moet ik het meer hebben van de assist. Het zit ook niet mee dat Nick Scheurwater er al een tijdje uit is. Zijn goaltjes zouden we ook goed kunnen gebruiken.”

Permanand wanhoopt niet en benadrukt dat de sfeer binnen de ploeg er niet onder lijdt. ,,Dat niet, maar het is evident dat het gezelliger kan zijn. We hebben weer eens een aantal goede overwinningen nodig. Laatst wonnen we nog wel van TAVV en dat is ook geen verkeerde ploeg. Hopelijk pakken we SEV om daarna verder omhoog te kunnen kijken na de winterstop. Of het reëel is weet ik niet, want de cijfers liegen tot dusverre niet helaas.”