Tweede klasse C (zaterdag)- RCL heeft de derde nederlaag te pakken en zakte daardoor naar de voorlaatste plaats, nog net boven hekkensluiter GHC. Wel dient te worden aangetekend dat de Leiderdorpers nog een gestaakte wedstrijd open hebben staan, waarbij er een 0-3 voorsprong op het scorebord staat (uit bij VDL, red.). Dat neemt niet weg dat RCL een slechte beurt maakte bij LYRA (2-1). Trainer Stefan Luykx en de van een blessure teruggekeerde Nick van Bemmel hadden zo hun idee over de oorzaak van de nederlaag.

Allereerst trainer Luykx: ,,Ik ben erg teleurgesteld. In de eerste helft was er bij een aantal spelers geen enkele beleving en daar baal ik van. Ik kan niet bewijzen dat dit met 2 oktober te maken heeft, maar een aantal spelers hadden wel de schijn tegen. In mijn ogen kunnen ze hier dan kennelijk niet mee omgaan en speel je zo’n zwakke eerste helft. Dat vind ik verwijtbaar.”

Stefan Luykx (Small)

 

Van Bemmel, in augustus geblesseerd geraakt in een confrontatie met Meerburg, was weer terug en had zich zijn rentree anders voorgesteld. ,,In de eerste plaats ben ik wel blij dat ik er weer bij ben, want eigenlijk zou het langer gaan duren. Dan is het natuurlijk wel prettiger om binnen te komen met een overwinning, maar het viel tegen van onze kant. 2 oktober? Iedereen heeft zijn verantwoordelijk in deze. We moeten ons wel realiseren dat we geen profs zijn en daar met de tweede klasse ook niet bij in de buurt komen. Het feest in Leiden is eenmaal per jaar. Ik ga niet op de man afspelen. We winnen met zijn allen en verliezen met zijn allen. Het collectief heeft gefaald, zo zie ik dat.”

RCL keek halverwege tegen een 2-0 achterstand aan en het zou een hels karwei worden in de tweede helft. De trainer over het verloop. ,,In de eerste twintig minuten gebeurde er niet veel, behoudens dan dat Tommy Sinteur eruit werd getrapt. Daar stond geen sanctie op. Vervolgens komen we met 1-0 achter uit een penalty. Dat was een heel licht vergrijp en prompt gaat die bal op de stip. Dat zat dus tegen en noem ik wel twee cruciale momenten. Het wordt er natuurlijk niet makkelijker op als je vlak voor rust nog een goal tegen krijgt. In deze situatie gingen we wel zelf in de fout. Zij konden een combinatie aangaan en bij ons werd er niet mee gelopen. Dat is vragen om narigheid. In de tweede helft hebben we het wel energieker opgepakt, mede ingegeven dat we wel moesten gaan pompen. Al met al krijgen we dan ook kansen op 2-2 of zelfs meer en dat maakt dat ik het allemaal nog zuurder vind. Hier was een nederlaag niet nodig geweest. En dus verwijs ik terug naar de eerste helft en de beleving van een aantal spelers.”

De 2-1 kwam tot stand uit een assist van Robin Brasker, die Thom Wijnalda daarmee in stelling bracht. De jonge middenvelder was zelf nog akelig dichtbij de gelijkmaker, maar een vrije trap spatte uiteen op het aluminium. Luykx: ,,We hebben ook nog twee keer oog in oog gestaan met hun keeper, dus alles had dus nog recht getrokken kunnen worden.”

Van Bemmel: ,,Ik vind dat we nog wel de intentie hadden om voetbal op de mat te leggen, enkel was het zo’n middag dat de eindpass dikwijls niet goed was. De tegengoals vallen in mijn ogen uit twee momenten waarop we niet alert zijn. In dat opzicht kon echt niemand zich bij ons onderscheiden met een positief optreden. Toch zat er na rust toch nog en beter resultaat in. Enkel valt die bal dan een paar keer net niet goed en sta je met lege handen.”

Nick van Bemmel (Small)

De middenvelder, voorheen acterend bij Lugdunum, bevestigt dat de resultaten wat tegenvallen. ,,We zijn aardig gezakt en ik vind dat we op een voor RCL onwaardige plaats staan. Elk individu bij ons moet beter kunnen en het wordt vanaf volgende week tijd dat we dat gaan laten zien. Ik wil zelf weer topfit worden en dat zal nog wat tijd nodig hebben, maar dat komt ook goed. Dan wil ik ook weer belangrijk kunnen zijn voor het team. Dit RCL moet beter kunnen. Dat moeten we onszelf allemaal aanrekenen.”

Bij RCL is Ali Barokzay overigens voor zeven wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen SC Monster. Over de ernst van de blessure van Sinteur bestaat nog onduidelijkheid. Luykx had nog wel wat lichtpuntjes gezien. ,,Het is belangrijk dat Nick weer terug is en ik vind dat de invallers het goed hebben gedaan (jongeling Nick Guijt, Ruben Leugering, red.).”

Basisopstelling RCL: Jansen, Koet, Kharbouch, Hillebrandt, Tromp, Van Westrienen, Sinteur, Brasker, Van Bemmel, Wijnalda, Permanand.