Tweede klasse C (zaterdag)- De Leiderdorpers speelden een inhaalwedstrijd tegen DWO uit Zoetermeer. De thuiswedstrijd tegen dit team werd dit seizoen vrij gemakkelijk gewonnen met 4-1. Wel moet daarbij aangetekend worden dat DWO toen vanwege een rode kaart geruime tijd met 10 man moest spelen. Deze keer ging het allemaal een stuk moeilijker, maar RCL kwam zonder kleerscheuren aan de meet: 1-2.

Dat het zo moeizaam ging was niet zo zeer omdat deze tegenstander zo veel sterker is geworden, maar meer omdat de Leiderdorpers niet gewend zijn om op een slecht veld te moeten spelen. ,,Slecht veld is mild uitgedrukt. Hier viel niet op te voetballen. Voor mijn gevoel heb ik naar en andere sport zitten kijken. Rugbyers hadden beter uit de voeten gekund op deze vlakte. Wat een drama”, somde trainer Ben Kottenhagen op.

Verdediger Patrick van der Spoel sprak zijn trainer uiteraard niet tegen. ,,Het was een slecht bespeelbaar veld en er werd alleen maar de lange bal gespeeld. Daardoor kwamen wij niet in ons spel en werd het een vechtwedstrijd met veel foutieve passes en balverlies. Verder is DWO achterin een schopploeg met daarentegen voorin gevaarlijke en snelle spelers. Dat zou je niet helemaal zeggen als je hun doelgemiddelde bekijkt. Slechts 15 doelpunten voor en voor een op de achtste plek bivakkerende ploeg ook maar 18 tegen.”

De eerste helft waren de beste kansen dan ook voor de thuisploeg en werd de rust redelijk fortuinlijk bereikt met een 0-0 stand. De tweede helft ging het anders. De Leiderdorpers kwamen door een gemakkelijk gegeven en ook benutte strafschop op een 1-0 achterstand. Dit seizoen geen ongebruikelijke gang van zaken bij de Racing Club. Maar ook even zo vaak weten ze dat weer recht te zetten. Ook deze keer lukte dat weer, maar dat was anders afgelopen als de Zoetermeerders een levensgrote kans op hun tweede doelpunt hadden benut. Dat deden ze niet en daarop greep spits Thom Wijnalda zijn kans.

Thom Wijnalda heeft ondertussen 14 goals op zijn naam staan voor de Leiderdorpse kampioenskandidaat
Thom Wijnalda heeft ondertussen 14 goals op zijn naam staan voor de Leiderdorpse kampioenskandidaat

Eerst bracht hij de gelijkmaker op het scorebord en kort daarna zelfs de winnende treffer. Kottenhagen. ,,Die goals kwamen voort uit een even betere fase van onze kant. Thom had twee sublieme ingevingen en hij hielp ons zo aan de overwining.”

Van der Spoel: ,,Je kunt niet echt zeggen dat wij de winst gestolen hebben vind ik, maar het een en ander was wel aan de gelukkige kant. Het was een slechte wedstrijd, maar we hebben aangetoond dat we mentaal sterk zijn. Net als verleden week een achterstand inlopen en dan nog winnen ook. We kunnen trots zijn op elkaar. Zo blijven we kansen op promotie houden, maar dan moeten we wel constanter worden. Daar schort het nog aan. In ieder geval hadden we vanmiddag een gelukkige trainer, zowel wat de overwinning betreft,  maar ook over het karakter dat we in deze moeilijke wedstrijd hebben getoond.” In ieder geval blijft RCL meedoen om de strijd voor promotie. Na 15 wedstrijden bedraagt de achterstand nog slechts 1 punt op koplopers VDL en BVCB.

,,Inpakken en wegwezen. Hier kan je geen fatsoenlijke analyse op loslaten. Er was geen klap aan, maar het maakt wel uit of je dan ook nog averij oploopt of niet. Ik heb mijn collega, Sascha Tuijt, die ik ook goed ken, aangegeven dat het niet verdiend was. Maar ja, zo hebben wij ook al wat punten verloren. Voor nu streep eronder en volgende week op eigenveld de lijn doortrekken. Maar dan met beter voetbal, hetgeen nu simpelweg onmogelijk was”, aldus Kottenhagen.

Opstelling RCL: Jansen, Harteveld, Van der Spoel, Hillebrandt, Koet, Van Bemmel, Sinteur, Leugering (65.Mink), Scheurwater (60.Permanand), Wijnalda, Van Westrienen.